Ο γάμος ωφελεί περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες, λέει νέα έρευνα

Ο γάμος ωφελεί περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες, λέει νέα έρευνα

Μελέτες επί μελετών έχουν γραφτεί χρόνια τώρα, οι οποίες υποστηρίζουν πόσο καλό κάνει ο γάμος στην υγεία και πόσο περισσότερο ζουν τα ευτυχισμένα, παντρεμένα ζευγάρια, από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Μία νέα έρευνα, όμως, από τα Πανεπιστήμια University College London, London School of Economics και The London School of Hygiene and Tropical Medicine, έρχεται να βάλει τα πράγματα στην θέση τους: Είναι οι άντρες εκείνοι που ωφελούνται ουσιαστικά από τον γάμο και όχι οι γυναίκες!

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Public Health, οι ανύπανδρες γυναίκες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη επίπτωση στην υγεία τους, εξαιτίας του ότι δεν παντρεύτηκαν.

Αντίθετα, η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία των ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη, πίεση, παχυσαρκία, όσες οι παντρεμένες γυναίκες.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, «το να μην παντρευτούν ή να χωρίσουν οι γυναίκες είναι λιγότερο καταστροφικό για την υγεία τους, από το να μείνουν άγαμοι οι άντρες. Το διαζύγιο, επίσης, είναι πολύ επιβαρυντικό για τους άνδρες ενώ δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία των γυναικών.»

Για τις ανάγκες της έρευνας αξιολογήθηκαν τα στοιχεία περισσοτέρων από 10.000 ανθρώπων, που γεννήθηκαν στην Αγγλία, την ίδια εβδομάδα του 1958.

Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι και μια μακροχρόνια, σταθερή σχέση έχει τα ίδια ωφέλει στην υγεία όσο ένας γάμος.

Πηγή: telegraph.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v