Δείτε με ποια διατροφή κατάφερε μια υπέρβαρη γυναίκα να μείνει έγκυος

Δείτε με ποια διατροφή κατάφερε μια υπέρβαρη γυναίκα να μείνει έγκυος

Η Kelly Hogan προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να μείνει έγκυος για περισσότερο από δύο χρόνια. Η περίοδός της είχε σταματήσει σχεδόν εντελώς και ούτε η ορμόνη Clomid την βοηθούσε να λύσει το πρόβλημά της. Οι γυναικολόγοι την είχαν απογοητεύσει, λέγοντάς της ότι η υπογονιμότητά της ήταν ανεξήγητη και πιθανώς να μην κατάφερνε ποτέ να κάνει παιδί. Η ίδια, όμως, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την διατροφή της και τελικά, πέντε χρόνια μετά, έγινε το θαύμα!

Τι έκανε η Hogan τα πέντε αυτά χρόνια; Έκοψε εντελώς τους υδατάνθρακες, την ζάχαρη και τα λαχανικά και ακολούθησε μια διατροφή αποτελούμενη αποκλειστικά από βοδινό κρέας, νερό και λίγα αυγά. Από τα 114 κιλά έπεσε στα 57, χάνοντας τα πρώτα 30 κιλά σε διάστημα ενός έτους!

Αφού σταμάτησε την ορμονική θεραπεία, η περίοδος της Kelly επανήλθε και σήμερα είναι υπερήφανη μαμά του 2 ετών Thomas και της 4 ετών Julia.

«Ο γυναικολόγος μου συνεχίζει να πιστεύει ότι πρόκειται περί θαύματος», λέει η 36χρονη Kelly. «Ανέκτησα την γονιμότητά μου και απέκτησα δύο παιδιά, χωρίς να ξαναπάρω τα κιλά που έχασα.»

«Ο γιατρός μου έλεγε ότι ο λόγος που δεν είχα ωορρηξία ήταν κάποιο πρόβλημα στον αδένα του υποθαλάμου [ενδοκρινής αδένας που παράγει την ορμόνη μελατονίνη, η οποία συνδέεται με τη γονιμότητα]. Μου είχε πει, λοιπόν, ότι ένα τέτοιο πρόβλημα δεν αναστρέφεται σχεδόν ποτέ. Του είπα ότι ξεκίνησα να ακολουθώ μια διατροφή χωρίς υδατάνθρακες, αλλά πλούσια σε κρέας, νερό και λίγα γαλακτοκομικά και με στήριξε. Μέσω αυτής της διατροφής κατάφερα να επαναφέρω το φυσιολογικό μου βάρος, αλλά και την περίοδό μου. Επίσης, σταμάτησα να περιορίζω τις θερμίδες (αφού το 98% της διατροφής μου αποτελούνταν πλέον από κρέας), ενώ σταμάτησα και να γυμνάζομαι υπερβολικά.»

Η Kelly σήμερα τρώει 225γρ. βοδινού κρέατος για πρωινό (είτε μπιφτέκι είτε μπριζόλα), 225 γρ. κρέατος για μεσημεριανό και άλλο τόσο για βραδινό.

Τα σνακ της αποτελούνται από μπέικον, ενώ πίνει πολύ μεγάλες ποσότητες νερού. Δεν πίνει γάλα ή ζαχαρούχα αναψυκτικά, ενώ μερικές φορές πίνε έναν ντεκαφεϊνέ καφέ. Δεν τρώει καθόλου ζάχαρη, την οποία χαρακτηρίζει εθιστική, ενώ οι ημερήσια κατανάλωση θερμίδων της αγγίζει τις 2.500.

Η οικογένεια και ο άντρας της την στηρίζουν απόλυτα στις νέες διατροφικές της συνήθειες και, όπως η ίδια αναφέρει στο blog που έχει φτιάξει, μέχρι σήμερα δεν έχει δει καμία παρενέργεια από την εμπειρία της, παρά μόνο θετικά αποτελέσματα.

Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η Hogan κατάφερε να γίνει μανούλα, ωστόσο αναρωτιόμαστε αν αυτή η υπερβολική κατανάλωση κρέατος μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της.

Πηγή: mirror.co.uk

v