10 τροφές που δεν ξέρατε ότι ανεβάζουν τη λίμπιντο

10 τροφές που δεν ξέρατε ότι ανεβάζουν τη λίμπιντο

Μέλι με καρύδια, μύδια, στρείδια και φράουλες με σαντιγί είναι τροφές που όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι αυξάνουν τη λίμπιντο. Κι όμως, σύγχρονες έρευνες τοποθετούν δίπλα στους βασιλιάδες των αφροδισιακών τροφών ένα σωρό... διατροφικών outsiders, όπως το μπρόκολο, τα αυγά ή το καρπούζι. Δείτε ποιες είναι οι δέκα τροφές που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία (και δεν το ξέρατε!).

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο θεωρούνται μία εκ των κορυφαίων αφροδισιακών τροφών, επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά και χαμηλή σε κορεσμένα, ιδιότητα που τα καθιστά ιδανική τροφή για την καρδιά και τις αρτηρίες. Και, σύμφωνα με τους ειδικούς (και τη λογική) οτιδήποτε βοηθά την καρδιά να χτυπάει, βοηθάει την υγιή ροή του αίματος... παντού.

Καρπούζι

Κι όμως, όλες οι σχετικές λίστες περιλαμβάνουν το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο. Κι αυτό, επειδή το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, μια ουσία που είναι γνωστή ως φυσικό διεγερτικό, αφού ευθύνεται για την αύξηση ροής αίματος στα γεννητικά όργανα.

Μαύρη σοκολάτα

Ίσως το ξέρετε ήδη: η μαύρη σοκολάτα -η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο- περιέχει χημικές ενώσεις με... ερωτική διάθεση, που ευνοούν την παραγωγή ντοπαμίνης και ανανδαμινδίου, ουσίας που συνδέεται με την ερωτική διάθεση.

Σκόρδο

Οι σοφοί λένε «Το σκόρδο είναι σαν την απιστία: αν το κάνετε και οι δύο, δεν μετράει.». Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται για τους απανταχού φίλους του σκόρδου, αφού η ουσία αλλισίνη την οποία περιέχει σε υψηλά επίπεδα, λειτουργεί σαν φυσικό Viagra.

Παντζάρι

Μία ακόμη αντί-ερωτική τροφή, κάνει την έκπληξη και κερδίζει επάξια μια θέση σ' αυτή τη λίστα. Οι Ρωμαίοι κατανάλωναν παντζάρια για να αυξήσουν τη λίμπιντό τους και, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είχαν άδικο. Τα παντζάρια περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες βόριο, ένα ιχνοστοιχείο που σχετίζεται με την παραγωγή ερωτικών ορμονών.

Φιστικοβούτυρο

Το φιστικοβούτυρο θεωρείται τροφή αφροδισιακή κυρίως για τις γυναίκες, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, που αυξάνουν τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας –της ντοπαμίνης.

Αυγό

Τα αυγά, θρεπτικά και πρωτεϊνούχα, αξιώνουν να πάρουν τη θέση μεγάλων αφροδισιακών φαβορί. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες B6 και Β5, που παίζουν ρόλο ρυθμιστή στα επίπεδα των ορμονών, και σε βιταμίνη B12, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προωθεί την παραγωγή τεστοστερόνης.

Μπανάνα

Τα πονηρά μυαλά -όχι εμείς!- θα μπορούσαν να υπογραμμίσουν χαχανίζοντας ότι οι μπανάνες προδιαθέτουν για την ερωτική τους ιδιότητα από την εμφάνισή τους και μόνο. Το ένζυμο βρομελίνη που περιέχεται στο αγαπημένο φρούτο θεωρείται υπεύθυνο για την αύξηση της ανδρικής λίμπιντο, ενώ η βιταμίνη Β, αυξάνει τις... σεξό-ορμόνες σε άνδρες και γυναίκες.

Μπρόκολο

Σαν από κοσμική φάρσα, οι αφροδισιακές τροφές με ενοχλητική (για πολλούς) μυρωδιά δεν είναι λίγες... Οι βιταμίνες C που περιέχονται στο μπρόκολο ευθύνονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, για την αυξημένη γυναικεία λίμπιντο.

Σαφράν

Η κροκίνη και η κροκετίνη που περιέχονται στον κρόκο Κοζάνης, πιστεύεται ότι είναι ουσίες υπεύθυνες για την αύξηση σεξουαλικής επιθυμίας.

v