5 συμβουλές για να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα

5 συμβουλές για να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα

Κάποιες γυναίκες είχαν την τύχη να αποκτήσουν παιδί αρκετά εύκολα, μόλις λίγους μήνες μετά τις πρώτες προσπάθειες. Κάποιες άλλες, όμως, περνούν κάθε μήνα την ίδια αγωνία: Θα μου ξαναέρθει αυτόν τον μήνα περίοδος; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο άντρας σας είστε απόλυτα υγιείς και γόνιμοι, είναι να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο, ο οποίος θα σας συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις. Ταυτόχρονα, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα παρακάτω, που μπορεί να επισπεύσουν το ευτυχές γεγονός.

Σταματήστε τα αντισυλληπτικά μια ώρα αρχύτερα

Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδί, σταματήστε άμεσα τα αντισυλληπτικά, καθώς σύμφωνα με τους γυναικολόγους, αν παίρνετε αντισυλληπτικά για αρκετό καιρό, μπορεί να χρειαστούν μερικοί κύκλοι μέχρι να επανέλθει πλήρως η ωορρηξία και να είστε έτοιμη για εγκυμοσύνη. Εξάλλου, σταματώντας τα αντισυλληπτικά έχετε χρόνο για να παρακολουθήσετε τον κύκλο σας για 1-2 μήνες, μέχρι να ομαλοποιηθεί, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε με όσο περισσότερη ασφάλεια γίνεται την ωορρηξία σας.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι διακόπτοντας τα αντισυλληπτικά, μπορεί να μείνετε έγκυος ανά πάσα στιγμή.

Μην καπνίζετε, μην πίνετε και φροντίστε την διατροφή σας

Διατηρώντας το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και τρώγοντας σωστά, αυξάνετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα, καθώς το να είστε υπέρβαρη ή λιποβαρής μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία σας (δείτε εδώ τι συνιστούν οι γυναικολόγοι να τρώτε για να βελτιώσετε την γονιμότητά σας.) Επιπλέον, διακόψτε άμεσα το κάπνισμα και το αλκοόλ, καθώς και τα δύο αυξάνουν τον κίνδυνο για επιπλοκές στον τοκετό ή ακόμα και χαμηλό βάρος γέννησης στο μωρό.

Γνωρίστε καλά τον κύκλο σας

Όσο συχνά κι αν κάνετε σεξ με τον άντρα σας, αν δεν κάνετε τις σωστές ημέρες -όταν, δηλαδή, το ωάριό σας είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί- είναι σχεδόν απίθανο να μείνετε έγκυος. Ο σωστός προγραμματισμός είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να ξέρετε πότε ακριβώς θα έχετε ωορρηξία και να κάνετε σεξ μια-δύο ημέρες πριν, αυθημερόν και μία ημέρα μετά την ωορρηξία.

Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε τεστ ωορρηξίας από το φαρμακείο ή να υπολογίσετε με ακρίβεια τον κύκλο σας από το σχετικό εργαλείο του Mama365.

Τι να προσέξετε στο σεξ

Δεδομένου ότι το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στη μήτρα σας για δύο με τρεις ημέρες, ενώ το ωάριο παραμένει μόνο 12-24 ώρες από τη στιγμή που θα «κατέβει», κάνοντας σεξ πριν ακόμα «κατέβει» (πριν την ωορρηξία) αυξάνετε τις πιθανότητες να υπάρχει σπέρμα στον κόλπο, για να υποδεχτεί το ωάριό σας, όταν αυτό κάνει το ντεμπούτο του! Αν έχετε έναν ομαλό κύκλο 28 ημερών, άρα η ωορρηξία σας πραγματοποιείται την 14η ημέρα, το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε να κάνετε σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, από τη στιγμή που θα τελειώσει η περίοδός σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, μετά την 10η ημέρα, να κάνετε σεξ μέρα παρά μέρα. Όταν πλησιάζει η ωορρηξία, κάντε σεξ μία ημέρα πριν και αυθημερόν.

Επιπλέον, αναφορικά με το πώς να κάνετε σεξ, καλό είναι να αποφύγετε τα λιπαντικά αν προσπαθείτε να τεκνοποιήσετε, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «βλάπτουν» το σπέρμα, αλλάζοντας τη σύσταση του pH του, και εμποδίζουν την ταχύτητά του στη μήτρα.

Μην στρεσάρεστε

Το στρες είναι ένας από τους χειρότερους αντιπάλους της γονιμότητας. Στις γυναίκες, μάλιστα, όπως λένε οι γυναικολόγοι, το στρες είναι πιθανό ακόμα και να προκαλέσει αμηνόρροια –δηλαδή, να σταματήσει την περίοδο. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, είναι όμως ένα δείγμα του πόσο αρνητικά μπορεί να επηρεάσει το στρες το αναπαραγωγικό σύστημα.

Ακόμα κι αν δεν καταφέρατε να μείνετε έγκυος αυτόν τον μήνα, μην πανικοβάλλεστε. Τα περισσότερα ζευγάρια δεν τα καταφέρνουν ούτε την πρώτη ούτε την δεύτερη φορά –οι περισσότεροι χρειάζονται 6 μήνες με 1 χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να σταματήσετε να προσπαθείτε, μετά τον πρώτο χρόνο, καλό είναι να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v