Βραβευμένα βιβλία του κορυφαίου Eric Carle για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Βραβευμένα βιβλία του κορυφαίου Eric Carle για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Αν αναζητάτε μια πραγματικά ξεχωριστή συλλογή βιβλίων για να διαβάσετε στα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι, αυτή αναμφίβολα αφορά στα βιβλία του κορυφαίου Αμερικανού παραμυθά και εικονογράφου Eric Carle. Τα πέντε βιβλία της συλλογής που ξεχωρίσαμε, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και υπόσχονται να γεμίσουν τα καλοκαιρινά τους απογεύματα με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο!

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Το βιβλίο παρουσιάζει τη μεταμόρφωση μιας μικρής πεινασμένης κάμπιας σε μια υπέροχη πεταλούδα. Η μικρή κάμπια, που γεννήθηκε από ένα αυγό, κάθε μέρα τρώει και κάτι διαφορετικό (τη Δευτέρα ένα μήλο, την Τρίτη δύο αχλάδια, την Τετάρτη τρία δαμάσκηνα...) ώσπου γίνεται μια μεγάλη κάμπια, φτιάχνει το σπιτάκι της, μπαίνει μέσα, και ξαναβγαίνει από εκεί μετά από δύο εβδομάδες, έχοντας γίνει όμως μια πανέμορφη χρωματιστή πεταλούδα.

Από μόνο του το θέμα της μεταμόρφωσης της κάμπιας σε πεταλούδα, είναι σίγουρα εντυπωσιακό για τα μικρά παιδιά. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η όμορφη εικονογράφηση και ο απλός τρόπος της περιγραφής είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα παιδιά να το αγαπήσουν και να θέλουν να τους το διαβάσετε ξανά και ξανά! Πέρα ωστόσο από την ιστορία της κάμπιας, τα παιδιά μαθαίνουν να μετρούν μέχρι το 10, αλλά και να ξεχωρίζουν τις ημέρες της εβδομάδας

Μήπως είδες τη γάτα μου;

Ένα μικρό αγόρι κάνει το γύρο του κόσμου ψάχνοντας τη γάτα του. Ο μικρός ήρωας αυτής της ιστορίας, μας ταξιδεύει στις πέντε ηπείρους και μας συστήνει τα αιλουροειδή του πλανήτη. Με την αγάπη που έχει ο Eric Carle για τη φύση και την άγρια ζωή, καταφέρνει για άλλη μια φορά, με ελάχιστα λόγια, να μυήσει τους μικρούς του φίλους στη μαγεία του ζωικού βασιλείου.

Το βιβλιαράκι είναι διαδραστικό -και αυτό το κάνει ακόμη περισσότερο απολαυστικό- αφού τα μικρά πρέπει να τραβήξουν εικόνες για να δουν τι ανακάλυψε το αγόρι σε κάθε μέρος!

Ένας γρύλος πολύ σιωπηλός

Ο μαγικός κόσμος των εντόμων -θέμα εντυπωσιακά αγαπημένο στα μικρά παιδιά!- ξετυλίγεται μπροστά μας, καθώς ο μικρός γρύλος γνωρίζει την ακρίδα, το αλογάκι της παναγίας, τη μέλισσα, τη λιβελούλα, το τζιτζίκι χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ανταποδώσει τις καλημέρες τους. Στο τέλος του βιβλίου γνωρίζει μια μικρή γρυλίνα και τότε μόνο, έκπληκτος, βρίσκει κι αυτός τη φωνή του, μια φωνή που την ακούνε τα παιδιά, καθώς το βιβλίο εμπεριέχει και αυτό το μικρό ηχητικό εφέ!

Στο βιβλίο του για τον μικρούλη σιωπηλό γρύλο ο Εric Carle αποκαλύπτει και πάλι την αγάπη και τη γνώση του για τη φύση δημιουργώντας άλλο ένα έργο που συνδυάζει την απόλαυση του να το ξεφυλλίζεις με τη μάθηση.

Καλή όρεξη

Στις πολύχρωμες σελίδες αυτού του βιβλίου του Eric Carle τα παιδιά γνωρίζουν μια σειρά ζώων, όπως τον σκαντζόχοιρο, τον ελέφαντα, την αλεπού, τον παπαγάλο, κ.ά. σε διάφορες δραστηριότητες, που όλες όμως, κατά κάποιο τρόπο, σχετίζονται με την τροφή. Οι εικόνες, ζωγραφισμένες όλες από τον σπουδαίο αυτόν καλλιτέχνη και παιδαγωγό, με θαυμάσια κολάζ, εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και προάγουν την αισθητική τους. Παράλληλα, τρέχει μια δεύτερη ενότητα πληροφοριών, που αφορά τη διατροφή.

10 κίτρινα παπάκια

Με αφορμή μια πραγματική ιστορία, ο Eric Carle δημιουργεί ένα εικαστικό ταξίδι στα πέρατα της γης, που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να γνωρίσουν νέα ζώα, να μετρήσουν έως το δέκα και να ανακαλύψουν πολλά μυστικά των ωκεανών. Τα δέκα παπάκια στο ταξίδι τους συναντούν ζώα της θάλασσας όπως δελφίνια, φώκιες, πολικές αρκούδες, φλαμίνγκο, πελεκάνους, θαλάσσιες χελώνες, χταπόδια, γλάρους, φάλαινες... Και αυτό το βιβλίο μιλά στα παιδιά για το μαγικό κόσμο της φύσης, αλλά κυρίως τους διδάσκει ευαισθησία και καλό γούστο.

Πληροφορίες για τα βιβλία

Συγγραφέας- εικονογράφος: Eric Carle
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

v