Καλοκαιρινές περιπέτειες με… αρκούδες: Ιστορίες με εικόνες μαγικές για παιδιά από 3 ετών

Καλοκαιρινές περιπέτειες με… αρκούδες: Ιστορίες με εικόνες μαγικές για παιδιά από 3 ετών

Δύο εξαιρετικά παιδικά βιβλία διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα, από τις εκδόσεις Κόκκινο, με υπέροχες ιστορίες γεμάτες περιπέτεια αλλά και μοναδική εικονογράφηση που θα μαγέψει το παιδί.

Ένα νανούρισμα για αρκούδες

Η ιστορία

Έχει έρθει ο χειμώνας και ο μπαμπάς αρκούδος μαζί με τον μικρό αρκούδο είναι έτοιμοι να πέσουν σε χειμερία νάρκη... Ο μπαμπάς ήδη ροχαλίζει, όμως μια μέλισσα περνάει έξω από τη φωλιά και ξεσηκώνει τον μικρό αρκούδο. Όπου υπάρχει μέλισσα, υπάρχει και μέλι, σκέφτεται ο μικρός, και αποφασίζει να την ακολουθήσει... και η περιπέτεια ξεκινά! Ο μπαμπάς, όταν συνειδητοποιεί ότι ο μικρός έχει γίνει άφαντος, τρέχει σαν τρελός να τον βρει. Περνάει από το δάσος, από την μεγάλη πόλη και καταλήγει στην όπερα! Εκεί, μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκει επιτέλους τον μικρό του μαζί με την αγαπημένη του μέλισσα. Και τελικά αποφασίζουν να πέσουν σε χειμερία νάρκη στη στέγη της όπερας!

Ένα καλοκαιράκι για αρκούδες

Η ιστορία

Οι περιπέτειες του μικρού αρκούδου και του μπαμπά του συνεχίζονται. Τη νύχτα που αποφάσισαν να πέσουν σε χειμερία νάρκη στη στέγη της όπερας, χιόνισε για τα καλά. Αποφάσισαν, λοιπόν, ότι δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο εκεί και βάλθηκαν να πηδούν από στέγη σε στέγη, ψάχνοντας ένα καλύτερο καταφύγιο. Τελικά χώθηκαν σε ένα πολυκατάστημα ανάμεσα σε κάτι λούτρινα αρκουδάκια. Αλλά το πρωί, ο μικρός αρκούδος είχε για άλλη μια φορά χαθεί.

Ο μπαμπάς αρχίζει το ψάξιμο, και αυτή τη φορά περιπλανιέται στο πολυκατάστημα, στον μεγάλο δρόμο της πόλης, στο σταθμό του τρένου, στο λιμάνι, μέσα σε ένα υπερωκεάνιο, στο βυθό της θάλασσας και σε διάφορα άλλα απίθανα μέρη! Καταλήγει να βρει τον μικρό του σε ένα εξωτικό νησί... αλλά πια έχει καλοκαιριάσει και δεν χρειάζονται ύπνο, αλλά διακοπές!

Τι κερδίζει το παιδί

Και οι δύο ιστορίες είναι μικρές περιπέτειες που προκαλούν αγωνία αλλά και γέλιο στους μικρούς αναγνώστες. Εκείνο όμως που κάνει ξεχωριστά αυτά τα βιβλία, είναι η καταπληκτική εικονογράφηση. Πρόκειται πραγματικά για μια οπτική πανδαισία που συνεπαίρνει τα μικρά. Η κάθε σελίδα έχει πολλές λεπτομέρειες, και με αφορμή την αναζήτηση κάθε φορά του μικρού αρκούδου, το παιδικό μάτι εξασκείται στην παρατήρηση και απολαμβάνει να ανακαλύπτει καινούρια στοιχεία που τελικά προωθούν την ιστορία.

Και τα δύο βιβλιαράκια είναι πολύ καλές επιλογές για τα μικρά σας –είναι βέβαιο ότι θα τα απολαύσουν και θα θέλουν να επιστρέφουν στις εικόνες για να τις παρατηρήσουν ξανά- αλλά επίσης είναι και μια καλή πρόταση για δώρο, καθώς η αρτιότητα και η καλαισθησία των εκδόσεων Κόκκινο, είναι πάντα εγγύηση.

Ηλικίες

Και τα δύο βιβλία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ιδανικά προτείνουμε τις ηλικίες από 3 έως 6 ετών. Θα μπορούσε ωστόσο να διαβαστεί και από μεγαλύτερα παιδιά, αφού το κείμενο είναι απλό και έτσι ενδεχομένως θα μπορούσαν να το διαβάσουν και μόνα τους, και η εικονογράφηση είναι τόσο «δυνατή» που οπωσδήποτε θα τα παρασύρει.

Πληροφορίες για τα βιβλία

Συγγραφέας: Benjamin Chaud
Μετάφραση: Έφη Κορομηλά, Γιώργος Κουραβέλος
Εκδόσεις: Κόκκινο

Μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία από εδώ και εδώ.

v