Όσα σκέφτονται οι μαμάδες στην παραλία

Όσα σκέφτονται οι μαμάδες στην παραλία

Πριν πολλά πολλά χρόνια, οι εμφανίσεις μας στην παραλία σήμαιναν: Τέλεια αποτρίχωση, υπερμοδάτο μαγιό, παγωμένος καφές, ξαπλώστρα και περιοδικό. Μετά τα παιδιά, το μπάνιο στην θάλασσα αποτελεί έναν μικρό αγώνα, τον οποίον, όμως, εφόσον καταφέρουμε να νικήσουμε μέσα στο μυαλό μας, μπορεί τελικά να απολαύσουμε περισσότερο από την προ-παιδιών εποχή. Σε κάθε περίπτωση, οι τραγελαφικές σκέψεις που ταλανίζουν κάθε μαμά στην παραλία είναι λίγο πολύ οι εξής:

«Ξυρίστηκα σήμερα; Παντού;»

Με το χέρι στην καρδιά: Είστε πάντα τέλεια ξυρισμένες πριν βγείτε στην παραλία; Ακόμα πιο ειλικρινά: Σας νοιάζει όσο κάποτε; Πριν αποκτήσουμε παιδιά μας έπιανε πανικός στην ιδέα του να εμφανιστούμε αξύριστες στην παραλία. Πλέον προφανώς προσπαθούμε πάντα να είμαστε περιποιημένες, όμως σπάνια τα καταφέρνουμε. Όλες τις υπόλοιπες φορές απλά αποδεχόμαστε την -ρεαλιστική- σκέψη ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει ούτε τη γραμμή του μπικίνι μας ούτε τις λευκές μας γάμπες, όταν το παιδί μου ουρλιάζει υστερικά κάνοντας βουτιές!

«Ωχ! Όχι πάλι! Δεν μπορεί να κρατηθεί μέχρι να γυρίσουμε;;»

Από τις πιο αμήχανες στιγμές κάθε μαμάς στην παραλία είναι όταν το παιδί κατεβάζει -ή ανεβάζει- το μαγιό και αρχίζει να ουρεί σε κοινή θέα όλων!

«Πω πω... Κοίτα αυτές οι μαμάδες με τα μεγαλύτερα παιδιά, πώς χαλαρώνουν στην παραλία, ενώ αυτά παίζουν μόνα τους στην θάλασσα... Πόσο τις ζηλεύω...»

Θα έρθει αυτή η μέρα και για εσάς συντρόφισσες μαμάδες! Σας το εγγυόμαστε!

«Είναι απαραίτητο να κάνουμε μπάνιο ΠΑΝΤΑ μετά την θάλασσα;»

Δεν λένε ότι το να μένει το αλάτι στο δέρμα κάνει καλό; Και τα μαλλιά δεν γίνονται πιο ωραία μετά την θάλασσα; Και... τέλος πάντων, διακοπές είμαστε, πειράζει αν δεν κάνουμε μπάνιο κάθε, κάθε μέρα; (όχι, δεν πειράζει!).

«Αυτή η κοπελίτσα φοράει το ίδιο μαγιό με εμένα... Πόσο ωραίο δείχνει πάνω της... Με ολόσωμο με βλέπω του χρόνου...»

Ούτε να το σκέφτεστε! Φορέστε το μαγιό που σας αρέσει και... αφήστε την κοπελίτσα να προβληματίζεται εκείνη για το ποια από τις δυο σας κολακεύει αυτό το μαγιό περισσότερο!

«Πατάει εκεί που είναι τώρα; Τι είναι αυτό που επιπλέει δίπλα του; Σφίγγα; (Χμ... ωραίος μπαμπάς...) Γιαννάκη!!! Έλα πιο έξω!!!»

Ο ορισμός της μη-χαλάρωσης της Ελληνίδας μάνας στην παραλία! 

«Τι σύννεφο είναι αυτό; Θα βρέξει πάλι;» (τσεκάρει τον Καιρό στο κινητό της για χιλιοστή φορά)

Πραγματικά, έχει τόση μεγάλη σημασία; Γιατί, αντί να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε ένα μπάνιο με τα παιδιά μας, ασχολούμαστε με τόσο ανούσια πράγματα; Κλείστε το κινητό, μαμάδες, και κάντε μια βουτιά και για εμάς!

v