Τα πιο συγκλονιστικά ορόσημα στην ανάπτυξη του παιδιού

Τα πιο συγκλονιστικά ορόσημα στην ανάπτυξη του παιδιού

Από τη στιγμή που γεννιέται ένα μωρό και κάθε μέρα που περνά δεν παύει να εκπλήσσει τους γονείς του με τα όλο και περισσότερα επιτεύγματά του: Η πρώτη φορά που θα τους κοιτάξει βαθιά στα μάτια, που θα τους χαμογελάσει, που θα καθίσει χωρίς στήριξη και που θα σηκωθεί μόνο του, στα πόδια του! Όλα αυτά αποτελούν ορόσημα που κάνουν τους γονείς να συγκινούνται και να καμαρώνουν. Κακά τα ψέματα, όμως, είναι άλλες οι στιγμές στην ανάπτυξη του παιδιού που κυριολεκτικά αλλάζουν τη ζωή των γονιών! Είναι σημαντικό όταν περπατά και μιλά για πρώτη φορά, δεν συγκρίνεται όμως με την πρώτη φορά που το παιδί...

  1. Τρώει μόνο του, κρατώντας κανονικά το πιρούνι, ακόμα κι αν το μισό φαγητό πέφτει πάνω του.

  2. Πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, σκουπίζεται, και πετά το χαρτί στο καλαθάκι. (Bonus αν πλένει μετά και τα χέρια –όμως, να μην είμαστε αχάριστοι!).

  3. Πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα ΤΗ ΝΥΧΤΑ! Χωρίς καν να σας ξυπνήσει και επιστρέφει ήσυχα-ήσυχα στο κρεβάτι του (συγκίνηση, σε όλο της το μεγαλείο!).

  4. Του λες «ώρα για ύπνο» και απλά σηκώνεται και κατευθύνεται στο δωμάτιό του, χωρίς την παραμικρή γκρίνια! (και, όχι, δεν έχει πυρετό!).

  5. Κολυμπάει καλά με μπρατσάκια, στα ρηχά. Τόσο καλά, ώστε μπορείς να καθίσεις για 10 ολόκληρα λεπτά στην ξαπλώστρα, κοιτάζοντάς το περήφανα, χωρίς να ανησυχείς ότι θα πνιγεί. (Μέχρι που πίνεις και καφέ!)
  6. Βγάζει μόνο του τα παπούτσια του.

  7. Βγάζει μόνο του τα παπούτσια του και τα βάζει στη σωστή θέση.
  8. Βάζει μόνο του τα παπούτσια του!

  9. Ξυπνάει στις 7.00, το πρωί του Σαββάτου, αλλά δεν έρχεται στο κρεβάτι σας να σας ξυπνήσει, παρά κατευθύνεται στην τηλεόραση και βάζει παιδικά, χωρίς να δυναμώσει τον ήχο! (λόγος για να ανοίξετε σαμπάνια!)

  10. Ξεκουμπώνει μόνο του τη ζώνη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας ότι μπορεί να το κάνει μόνο όταν έχετε φτάσει στον προορισμό σας και το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.

  11. Κάνει μόνο του κούνια!

  12. Ζητά από ένα παιδάκι κάποιο παιχνίδι, χωρίς να το τραβήξει και χωρίς να χρειαστεί να δώσει μάχη σώμα με σώμα γι'αυτό.

  13. Βουρτσίζει μόνο τα δόντια του και χτενίζει μόνο τα μαλλιά του, χωρίς να ουρλιάζει και να κλαίει κάθε φορά που τραβιέται μία τούφα, γιατί καταλαβαίνει, επιτέλους ότι τα μακριά μαλλιά κάνουν κόμπους και δεν φταίει η μαμά αν το χτένισμα πονάει λίγο.

  14. Πλένει μόνο του το πρόσωπό του το πρωί που ξυπνά.

  15. Κάνει μόνο του μπάνιο!!! (Όλεεεε!!!)

  16. Κοιτάζει ακριβώς προς την κατεύθυνση που του δείχνετε και όχι προς οποιοδήποτε άσχετο μέρος, κάτω από το δάχτυλό σας, στο πάτωμα ή πάνω στο χέρι σας.

  17. Πληκτρολογεί μόνο του στο You Tube του βιντεάκι που θέλει να δει.
  18. Του λες «μάζεψε τα παιχνίδια σου» και τα μαζεύει! (ένα δάκρυ κυλά...)

  19. Καθαρίζει -επιτέλους- τη μύτη του φυσώντας σε χαρτομάντιλο, το οποίο πετά ύστερα στα σκουπίδια.

  20. Δεν σου λέει απλά «σ'αγαπώ» αλλά σου εξηγεί και τον λόγο, ακόμα κι αν αυτός είναι ότι έφτιαξες μακαρόνια με κιμά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v