Η καλύτερη συνταγή για αυγά στο φούρνο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η καλύτερη συνταγή για αυγά στο φούρνο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Σε ποιον δεν αρέσουν τα αυγά; Σε ποιον δεν αρέσουν τα αυγά... μάτια; Οι περισσότερες μαμάδες, βέβαια, θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, όμως όλη η νοστιμιά του αυγού κρύβεται στον μελάτο κρόκο –δεν συμφωνείτε; Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε την πιο εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή για αυγά στο φούρνο που μπορείτε να ετοιμάσετε για τους αγαπημένους σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Τα παιδιά θα σας ευγνωμονούν...

Τι θα χρειαστείτε:

8 αυγά
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι θα κάνετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.

Χωρίστε τα ασπράδια από τον κρόκο, προσέξτε ο κρόκος να μη σπάσει! (δείτε πώς να το κάνετε εύκολα εδώ).

Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν σχήμα που στέκεται όταν σηκώνετε το μίξερ, αλλά χωρίς να στεγνώσουν.

Χρησιμοποιώντας μία μαλακή σπάτουλα, αναμείξτε απαλά στα ασπράδια την παρμεζάνα και το αλάτι, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν.

Απλώστε το λευκό μείγμα πάνω στο χαρτί ψησίματος, σε 8 «βουναλάκια» που θα έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ένα μεγάλο κουτάλι θα σας βοηθήσει. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, κάντε ένα βαθούλωμα στο κάθε βουναλάκι και τοποθετήστε με προσοχή μέσα σε καθένα τον κάθε κρόκο.

Για να είναι ελαφρώς σφιχτός ο κρόκος, ψήστε στον φούρνο για 14-16 λεπτά. Για να είναι αρκετά μελάτος ο κρόκος, ψήστε μόλις για 8-10 λεπτά.

Γαρνίρετε με αλατοπίπερο και σερβίρετε ενώ τα αυγά είναι ακόμα ζεστά!

Πηγή: The Perfect Egg

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v