Τι λέει η στάση που κοιμάστε για την προσωπικότητά σας

Τι λέει η στάση που κοιμάστε για την προσωπικότητά σας

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της προσωπικότητας και της στάσης που κοιμόμαστε; Οι ειδικοί απαντούν θετικά. Αν, λοιπόν, θέλετε να ανακαλύψετε τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου, προσπαθήστε να... τον πιάσετε στον ύπνο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις 6 πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου και κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα.

Η εμβρυακή

Εμβρυακή στάσηΌσοι κουλουριάζονται σε εμβρυακή στάση, περιγράφονται ως άνθρωποι που δείχνουν σκληροί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητοι. Συχνά είναι ντροπαλοί όταν γνωρίζουν κάποιον για πρώτη φορά, αλλά δεν αργούν να χαλαρώσουν. Αποτελεί την πιο συχνή στάση ύπνου, καθώς υιοθετείται από το 41% των 1.000 ατόμων που αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν γυναίκες.

Το κούτσουρο

Στάση ύπνου κούτσουροΤο να κοιμάται κανείς στο πλάι με τα χέρια τεντωμένα προς τα κάτω, δείχνει άνθρωπο καλόβολο και κοινωνικό, που του αρέσει να είναι δημοφιλής. Ακόμη, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εύπιστος και ορισμένες φορές αφελής. Τη στάση αυτή επιλέγει για τον ύπνο του το 15%.

 Ο ρομαντικός

Στάση ύπνου ο ΡομαντικόςΌσοι κοιμούνται στο πλάι και με τα δύο χέρια μπροστά, σαν να αγκαλιάζουν κάποιον, είναι ανοιχτόκαρδοι χαρακτήρες αλλά μπορεί να είναι επίσης καχύποπτοι και κυνικοί. Αργούν να πάρουν μια απόφαση, αλλά όταν το κάνουν, είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν γνώμη. Το 13% του δείγματος της έρευνας κοιμάται έτσι.

Ο στρατιώτης

Στάση ύπνου ο στρατιώτηςΑυτοί που κοιμούνται σε ύπτια κατάκλιση με τα χέρια παράλληλα με τον κορμό, είναι ήσυχοι και επιφυλακτικοί. Δεν τους αρέσουν οι φασαρίες και θέτουν υψηλούς στόχους.

 

 

Ελεύθερη πτώση

Στάση ύπνου Ελεύθερη πτώση

 Αν ξαπλώνετε μπρούμυτα και βάζετε τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι, πιθανότατα είστε παράτολμα και ορμητικά άτομα. Συχνά, είστε νευρικοί και ευερέθιστοι, ενώ δεν σας αρέσει η κριτική και οι ακραίες καταστάσεις.


Αστερίας

Στάση ύπνου ο αστερίαςΌσοι ξαπλώνουν ανάσκελα με τα δύο χέρια γύρω από το μαξιλάρι, είναι άτομα που ακούνε πάντα τους άλλους και προσφέρουν βοήθεια όταν χρειάζονται, γεγονός που τους καθιστά καλούς φίλους. Γενικά, δεν τους αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής.

 

«Παράπλευρα» συμπεράσματα

* Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η στάση «Ελεύθερη πτώση» είναι καλή για τη χώνεψη, ενώ οι στάσεις «Αστερίας» και «Στρατιώτης» είναι πιθανότερο να προκαλέσουν ροχαλητό και κακό ύπνο.

* Οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια αλλάζουν τη στάση τους. Μόλις το 5% δήλωσε ότι κοιμάται διαφορετικά κάθε βράδυ.

Πηγή: BBC

v