Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Όλα τα σχέδια στις ζωγραφιές του γίνονται με  ένα και μόνο χρώμα και τα καλύτερα ρούχα/ κουκλάκια/ πιάτα/ ποτήρια/ μαγιό επιλέγονται βάσει του ίδιου αγαπημένου χρώματος; Συμβαίνει και στο δικό σας παιδί να «κόλλημα» με ένα συγκεκριμένο χρώμα;  Αν ναι, δείτε τι μπορεί να σημαίνει για την προσωπικότητά του η μεγάλη του χρωματική αγάπη.

Άσπρο

Οι άνθρωποι που προτιμούν το άσπρο λέγεται ότι είναι οργανωτικοί, λογικοί και μεθοδικοί. Σύμβολο της αγνότητας και της αθωότητας, το λευκό συνδέεται με την επιθυμία για απλότητα σε όλα τα επίπεδα.

Μαύρο

Αν το παιδί σας έχει εμμονή με το μαύρο (γεγονός σπάνιο στα μικρά παιδιά και εξαιρετικά κοινό στους εφήβους) τότε ίσως πρόκειται για καλλιτεχνική και ευαίσθητη φύση. Η προτίμηση στο μαύρο δείχνει σύμφωνα τους ψυχολόγους εσωστρέφεια αλλά και φαντασία.

Κόκκινο

Θα το έχετε ξανακούσει: το κόκκινο είναι το χρώμα του δυναμισμού, της υγείας της αγάπης για τη ζωή. Ταυτόχρονα όμως, η επιλογή του κόκκινου μπορεί να υποδηλώνει ιδιαίτερα έντονο ταπεραμέντο που, ενίοτε, καταλήγει σε επιθετικότητα. Το κόκκινο ταιριάζει σε μικρούς και μεγάλους με φιλοδοξίες, αισιοδοξία και επιμονή.

Μπλε

Τα παιδιά –αλλά και οι ενήλικες- που έχουν αδυναμία στο μπλε, αγαπούν την αρμονία. Είναι, ίσως, άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία, στοργικοί, με κατανόηση και υπομονή. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μπλε είναι το χρώμα των ανθρώπων που αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα –επομένως, αν το παιδί σας προτιμάει το μπλε, είστε ένας ευτυχής γονιός.

Πράσινο

Οι λάτρεις του πράσινου, θεωρείται ότι είναι πιστοί και ειλικρινείς άνθρωποι. Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα και την ειρήνη και συνήθως προτιμάται από ανθρώπους έντιμους και ευγενικούς, με υπομονή και (ίσως υπερβολικά) δοτικούς. Αν το παιδί σας έχει «κόλλημα» με το πράσινο, τότε ίσως πρόκειται για ένα παιδί πολιτισμένο και, σε γενικές γραμμές, «σωστό».

Κίτρινο

Το κίτρινο θεωρείται ότι συμβολίζει 3 πράγματα: την χαρά, τη σοφία και την φαντασία –κι αυτό εξηγεί γιατί εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός παιδιών το προτιμούν. Το κίτρινο είναι επιλογή ενήλικων και παιδιών με φωτεινή προσωπικότητα, πολύ χιούμορ και περιπετειώδεις διαθέσεις, που αγαπούν να μοιράζονται και να σκέφτονται.

Ροζ

Το ροζ, ως απαλό κόκκινο, ταιριάζει σε πολλά μ’ αυτό, αφαιρώντας λίγο από το πάθος του. Τα κορίτσια και τα αγόρια που προτιμούν το ροζ είναι τρυφερά και στοργικά και ίσως εξελιχθούν σε ανθρώπους ιδιαίτερα προστατευτικούς με όσους αγαπούν. Οι οπαδοί του ροζ θεωρείται ότι είναι γοητευτικοί και ευγενείς.

Πορτοκαλί

Ξέρατε ότι το πορτοκαλί θεωρείται το χρώμα της πολυτέλειας; Επίσης (βγάλτε χαρτί και μολύβι) θεωρείται το χρώμα: της νεότητας, του δυναμισμού, της κοινωνικότητας, της περιέργειας και της αεικινησίας! Όσοι αγαπούν το πορτοκαλί τείνουν να γίνονται λίγο δραματικοί, αλλά είναι δημοφιλείς και αρεστοί στον περίγυρό τους.

Οι πληροφορίες προέρχονται από αποσπάσματα του βιβλίου «Η θεραπευτική δύναμη του χρώματος», της Betty Wood και από άρθρο του ψυχολόγου Bernardo Tirado, στο psychologytoday.com.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v