15 φορές που η εξάντληση έκανε τις μαμάδες (πολύ) τεμπέλες!

15 φορές που η εξάντληση έκανε τις μαμάδες (πολύ) τεμπέλες!

Ο Πορτογάλος συγγραφέας Φερνάντο Πεσσόα έχει σοφά (;) γράψει «Μην κάνεις ποτέ σήμερα, κάτι που μπορείς να αναβάλεις για αύριο», κάνοντας τους τεμπέληδες αυτού του κόσμου να ανατριχιάσουν από συγκίνηση. Οι μαμάδες, όμως, είναι -στην πλειοψηφία τους- κάθε άλλο, παρά τεμπέλες, έτσι δεν είναι; Ναι, η αλήθεια είναι πως οι ρυθμοί της ζωής μιας μέσης μαμάς είναι τρελοί και εξαντλητικοί κι αυτό, μπορεί καμιά φορά να οδηγεί κάποιες μαμάδες σε πολύ, πολύ τεμπέλικες επιλογές. Δεκαπέντε μαμάδες, ανοίγουν την καρδιά τους και με γενναιότητα εξομολογούνται τις πιο βαριεστημένες και τεμπέλικες συμπεριφορές/ επιλογές στις οποίες οδηγήθηκαν από την κούραση.

Ήμουν πολύ κουρασμένη για να κάνω μπάνιο, οπότε έβρεξα λίγο τα μαλλιά μου και άδειασα το μισό αποσμητικό πάνω μου.

Ο γιος μου έκανε τσίσα του στο κρεβάτι μας κι αντί να αλλάξω σεντόνια, έβαλα όπως-όπως μια πετσέτα πάνω στα λερωμένα και συνέχισα τον ύπνο μου.

Ένα βράδυ, ήμουν τόσο εξαντλημένη που, αντί να αδειάσω το καθαρό πλυντήριο πιάτων, πρόσθεσα μερικά βρώμικα και το έβαλα πάλι να πλένει.

Τρώω τα μισοφαγωμένα μπισκότα και σνακ των παιδιών μου, όταν βαριέμαι να πάω να τα πετάξω.

Μια φορά, πέταξα ένα σωρό καινούριες κάλτσες που είχαν μόλις πλυθεί και αγόρασα καινούριες, γιατί βαρέθηκα να τις κάνω ζευγάρια.

Έβαζα ηλεκτρική και αντί να σκύψω και να πιάσω ένα πατατάκι που είχε πέσει κάτω, το πάτησα για να μπορέσω να το σκουπίσω.

Έβαλα όλα τα άπλυτα πιάτα του νεροχύτη σε ένα κουτί και τα έκρυψα, γιατί περίμενα κόσμο και βαρέθηκα να τα πλύνω.

Άφησα το γιο μου να φάει άπειρα σοκολατένια μπισκότα για πρωινό, γιατί είμαι έγκυος, στο μήνα μου, και δεν άντεχα να του φτιάξω πρωινό.

Για πέντε ολόκληρες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, δεν μαγείρεψα τίποτα! Τρώγαμε μόνο αποφάγια, ζεσταμένα στα μικροκύματα.

 

Ήμουν πτώμα και δεν άντεχα να ανέβω στον επάνω όροφο να ελέγξω αν ο μεγάλος μου γιος τακτοποίησε το δωμάτιό του, οπότε του είπα να τραβήξει μια φωτογραφία και να μου τη στείλει.

Έχω βάλει ρούχο που έβγαλα από τα άπλυτα και το άφησα να αεριστεί για λίγο, γιατί δεν είχα κουράγιο να βάλω πλυντήριο.

Καμιά φορά, ταΐζω την κόρη μου, όσο κάνει μπάνιο. Μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Όταν προσπαθούσαμε να βγάλουμε την πάνα του μικρού μου γιου, πέταξα μερικά ζευγάρια σεντόνια που λέρωσε τη νύχτα γιατί δεν ήθελα να τα πλύνω.

Το μαξιλάρι μου είχε γίνει χάλια από "γουλίτσες" του μωρού και γάλα απ' τον θηλασμό κι εγώ απλώς το γύρισα απ' την άλλη και κοιμήθηκα.

Όταν γέννησα την κόρη μου, έμεινα για εννιά μέρες άλουστη και άπλυτη, γιατί στον χρόνο που μου περίσσευε ήθελα απλά να κοιμηθώ.

Πηγή: kidsactivitiesblog.com

v