Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες στο Αρεταίειο

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες στο Αρεταίειο

Η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και Τεστ Παπανικολάου σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 08.00 και 12.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης.

 

Στο Αρεταίειο θα προσφερθεί επίσης δωρεάν εμβολιασμός για τον HPV σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών -θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β´Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων.

Πηγή: ert.gr

v