Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που φιλιέστε

Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που φιλιέστε

Ποια είναι τα αγαπημένα σας φιλιά; Ή μάλλον: πώς συνηθίζετε να φιλιέστε με το άλλο σας μισό; Το πάθος σας περισσεύει και δεν διστάζετε να ανταλλάξετε σάλια ή δεν σας αρέσει να πιάνετε κορέους και προτιμάτε τα μικρά, στεγνά φιλιά; Στο στόμα ή στο μάγουλο; Με πάθος ή με σύνεση; Ο τρόπος που δυο άνθρωποι συνηθίζουν να φιλιούνται, μπορεί να φωτίσει πτυχές της σχέσης τους.  Έχουμε μια απάντηση για κάθε προτίμηση –διαλέξτε και πάρτε.

 

Φιλί όλο υποσχέσεις

Τα τρυφερά, αργά, όλο υποσχέσεις φιλιά όπου ο ένας φιλάει με στοργή και «μαλακό», καμουφλαρισμένο πάθος τα χείλη του άλλου –κάνοντας το ανάλογο κεφαλοκλείδωμα- είναι ιδιαιτέρως  διεγερτικά. Σύμφωνα με την Sheril Kirshenbaum, συγγραφέα του βιβλίου «Η επιστήμη του φιλιού: Τι μας λένε τα χείλη μας», η προτίμηση σ’ αυτού του είδους τα φιλιά μπορεί να μαρτυρά ότι έχετε μια πολύ άνετη και ώριμη σχέση, αφού ξέρετε πώς να ανάβετε τα αίματα με μέσα απλά. 

Φιλάκια στο μάγουλο

Τα φιλιά στο μάγουλο σημαίνουν ένα πράγμα: σας αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Σας ελκύει, τον συμπαθείτε και τον βρίσκετε τόσο αξιολάτρευτο που όλο θέλετε να του «σκάτε» φιλιά στο μάγουλο.  Όλα λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι έχετε μια αξιοζήλευτη σχέση –απ’ αυτές που το ποσά ερωτισμού και φιλίας είναι ίσα!

Στόμα ερμητικά κλειστό

Ο Ντίκενς, που τα έλεγε πολύ έξυπνα, έχει γράψει τολμηρά: «Ποτέ μην κλείνεις το στόμα σου σ’ αυτόν που έχεις ήδη ανοίξει την καρδιά σου». Αν αποφεύγετε συστηματικά την ανταλλαγή υγρών με τον επί σειρά ετών σύντροφό σας (και δεν είστε μικροβιοφοβική) τότε ίσως η σχέση σας χρειάζεται μια μικρή ανανέωση και η επικοινωνία σας λίγη βελτίωση. 

Ψηφίζετε φιλι, δαγκωτό!

Τι κι αν είστε χρόνια μαζί; Ενδέχεται το στυλ σας να είναι πιο επθετικό -ως γνωστόν, επιθετικό ίσον παθιάρικο- και να αρέσκεστε σε αμοιβαίες, παιχνιδιάρικες δαγκωματιές. Αν συνηθίζετε να δαγκώνετε ελαφρά ο ένας τα χείλη του άλλου, τότε πιθανότατα έχετε μια υγιή, ενεργή σεξουαλική ζωή, που δεν την σκιάζει ο χρόνος ή τα παιδιά.

Φιλί-πλυντήριο

Εδώ τα πράγματα αγριεύουν. Αν συνηθίζετε να φιλιέστε με τον/την καλό/ή σας παθιασμένα και ερωτιάρικα, κατ' αρχάς ντροπή και αίσχος και μπλιαχ (θα βράσετε αιωνίως στα καζάνια της κόλασης)! Δευτερευόντως, συγχαρητήρια: είστε ένα παθιασμένο, έφηβο ζευγάρι που, σύμφωνα με την Sheril Kirshenbaum, ξεχειλίζει από ερωτική ορμή. Φήμες λένε ότι σημαντικός αριθμός αυτών των φιλιών, καταλήγουν σε μίνι πριβέ όργια στην κρεβατοκάμαρά σας.  

Χείλη-πρωταγωνιστές 

Απολαμβάνετε τα χειλάκι-με-χειλάκι τρυφερά φιλιά; Σύμφωνα πάντα με την «ειδικό» αυτό σημαίνει ότι στη σχέση σας είστε δοτικοί και σας αρέσει να μοιράζεστε. Η αγάπη σας είναι ζωντανή και η στοργή που απ' την αρχή νιώθατε, είναι ακόμη στις επάλξεις! 

Πεταχτά φιλιά

Για το τέλος αφήσαμε το λιγότερο παθιασμένο και περισσότερο συνηθισμένο για τα ζευγάρια τύπο φιλιού: το φιλί-τσιμπολόγημα ή αλλιώς, το πεταχτό φιλάκι. Είναι το φιλάκι αυτό όπου μάτια και χείλη μένουν κλειστά και ενώνονται για ένα δευτερόλεπτο απαλά ή, ανάλογα με της προτιμήσεις σας, «βεντουζαριστά». Αυτό το είδος φιλιού δηλώνει για τη σχέση σας το εξής απλό: είναι σχέση συντροφική. Το πεταχτό φιλί μεταφράζεται, ανάλογα με την περίσταση, σε «καλημέρα», «αντίο», «γύρισα», «τέλειο το φαγητό!», «αν δεν ήταν τα παιδιά μπροστά, θα σου 'δειχνα εγώ» ή «σ' αγαπάω -το θυμάσαι, έτσι;».

Γι' αυτό κι εμείς το ανακηρύσσουμε τον βασιλιά των φιλιών-λίγο από ανάγκη (γιατί, ναι, αυτό είναι το δικό μας πιο συνηθισμένο) και λίγο επειδή του έχουμε αδυναμία.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, μην τσιγκουνεύεστε, πάντα να σκέφτεστε πως τα φιλιά είναι η καλύτερη δουλειά. Το λέει και ο Κηλαηδόνης.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το littlethings.com.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v