Κουρέματα και χτενίσματα ιδανικά για σαραντάρες

Κουρέματα και χτενίσματα ιδανικά για σαραντάρες

Επειδή μεγαλώνετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε πιο συντηρητικές ή να πάψετε να ασχολείστε με την εμφάνισή σας. Εξάλλου, μπορεί να έφτασε η στιγμή να ανανεώσετε το στυλ σας και να δοκιμάσετε ένα καινούριο look στα μαλλιά, που θα προσθέσει πόντους στη γοητεία σας. Δείτε κάποιες ιδέες για κουρέματα και χτενίσματα που είναι ιδανικά για μετά τα σαράντα!

1. Κλασικό ίσιο

Μία από τις πιο σίγουρες επιλογές που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε γυναίκα! Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με το ανάλογο φιλάρισμα, αρκεί να φροντίσετε να μην να μην αρχίζει από πολύ ψηλά γιατί τα μαλλιά έτσι θα χάσουν όγκο.

Το πλεονέκτημά του είναι ότι δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε ισιωτικό μαλλιών! Με μία φαρδιά βούρτσα, απλώς χτενίστε τα ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Τόσο απλά! Μία έντονη χωρίστρα στο πλάι θα προσθέσει στιλ και γοητεία.

2. Καρέ με μυτάκια

... ένα από τα πιο σικάτα κουρέματα που δεν θα σας απογοητεύσει αν το προτιμήσετε. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες που θέλουν να κρατήσουν ένα σοβαρό προφίλ στην ηλικία τους. Ενδείκνυνται για όσες έχουν λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά ή πρόσωπο με έντονες γωνίες. Επιπλέον, οι μύτες δίνουν έξτρα όγκο στα μαλλιά και τα κάνουν να φαίνονται πιο πλούσια. 

3. Μακρύ κυματιστό

Ένα κούρεμα που είναι ιδανικό για όσες θέλουν να αφαιρέσουν χρόνια από την εμφάνισή τους! Ενδείκνυται για όσες γυναίκες έχουν πιο χοντρή τρίχα, γιατί είναι πολύ εύκολο να το πετύχουν μόνες τους σε χρόνο dt! Προτιμήστε το ειδικά αν έχετε τετράγωνο ή ωοειδές σχήμα προσώπου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να χωρίσετε στη μέση τα μαλλιά σας και να σχηματίσετε τις μπούκλες με μία στρογγυλή βούρτσα ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Δείτε σε παλιότερο άρθρο μας πώς να κάνετε μόνες σας τα μαλλιά σας κυματιστά.

4. Αυστηρό κοντό

Ποιος είπε ότι το πολύ κοντό μαλλί δεν είναι για σαραντάρες; Για όσες έχουν έντονα ζυγωματικά και μεγάλα μάτια, είναι ένα κούρεμα που θα αναδείξει περισσότερο αυτά τα δυνατά τους σημεία. Αν έχετε μακρύ πρόσωπο ή μεγάλο μέτωπο, φροντίστε να τα μαλλιά να μην έχουν πολύ όγκο και αν είναι πιο «κολλημένα» στο πρόσωπο. Αντίθετα, για όσες είναι πιο στρογγυλοπρόσωπες, ο όγκος θα «μαλακώσει» κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

4. Ίσιο με φράντζα

Οι γυναίκες που έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, μπορούν να εμπιστευτούν χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό το ίσιο και απλό κούρεμα. Η φράντζα από τη μία μεριά κρύβει το μεγάλο μέτωπο και δίνει μία αυστηρή αλλά sexy πινελιά στο στυλ σας. Επιπλέον, καλύπτει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης στο μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Για να το πετύχετε, απλώς χωρίστε στη μέση τα μαλλιά σας, χτενίστε την φράντζα εκεί που θέλετε, ισιώστε τα με το πιστολάκι -αν έχετε την υπομονή- και στο τέλος βάλτε ένα ενυδατικό serum.

6. Μακρύ με αφέλειες

Οι αφέλειες ενδείκνυνται για όσες γυναίκες έχουν μεγάλο μέτωπο. Το συγκεκριμένο look παραπέμπει στη μόδα της δεκαετίας του 1970 και σε ένα ανέμελο στυλ, εμπνευσμένο και από τα «παιδιά των λουλουδιών»! Αν θέλετε, λοιπόν, να διατηρήσετε ένα νεανικό στυλ στα σαράντα, δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι άλλο! Για μία πιο παιχνιδιάρικη νότα, μπορείτε να κάνετε κάποιες ελαφριές μπούκλες είτε με το ψαλίδι είτε με τον αφρό, αν έχετε ήδη σπαστά μαλλιά. Τις αφέλειες μπορείτε να τις ισιώσετε για ένα πιο επαγγελματικό στυλ ή να τους δώσετε όγκο με μία βούρτσα και το πιστολάκι.

7. Χαμηλός κότσος

Για να μαλακώσετε τα τετράγωνα χαρακτηριστικά σας, ένα χαμηλός, ανέμελος κότσος είναι ό,τι πρέπει! Το σγουρό μαλλί είναι ιδανικό για αυτό το look έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πιο πλούσιο. Απλώς, μαζέψτε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο πίσω, χαμηλά στο λαιμό, αφήνοντας μόνο λίγα μακριά τουφάκια μπροστά. Είναι η τέλεια λύση για τις ώριμες αλλά sexy γυναίκες που θέλουν να εντυπωσιάσουν με το στυλ τους! Θα σας βολέψει από το πρωί στη δουλειά μέχρι και την βραδινή σας έξοδο.

8. Κομψό σινιόν

Ένα από τα πιο κομψά χτενίσματα για ειδικές περιστάσεις! Για ένα τέλειο σινιόν, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να πάρετε ένα μπομπάρι. Η διαδικασία έχεις ως εξής: αρχικά, πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά και περνάτε το μπομπάρι μέχρι να φτάσει στη βάση της κοτσίδας. Έπειτα, μοιράζετε τα μαλλιά γύρω-γύρω σε όλο το κεφάλι.Παίρνετε ένα διάφανο λαστιχάκι, το περνάτε πάνω από το μπομπάρι και το σφίγγετε. Μετά, απλώς στριφογυρίζετε το μαλλί γύρω από το μπομπάρι. Την τελευταία τούφα την «σφραγίζετε» με ένα τσιμπιδάκι. Και μόλις φτιάξατε μόνες σας το τέλειο σινιόν σε τρία μόλις λεπτά!

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Μπορείτε να βρείτε online το μπομπάρι εδώ

9. Μακρύ καρέ

Το μακρύ καρέ είναι η ιδανική επιλογή για ένα συντηρητικό και περιποιημένο στυλ που ταιριάζει απόλυτα με τη σοβαρότητα της ηλικίας που χαρακτηρίζει όσες γυναίκες έχουν πατήσει τα σαράντα. Συνιστάται ιδιαίτερα στις γυναίκες που έχουν στα μακρύ πρόσωπο γιατί αμβλύνει τις γωνίες τους. Είναι μία σίγουρη επιλογή για να δείχνετε πάντα κομψή, από το πρωί ως το βράδυ!

10. Στυλάτες μπούκλες

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, μπορείτε να υιοετήσετε την ...μπουκλωτή εκδοχή του καρέ, όπως δείχνει η πάνω φωτογραφία. Μία vintage επιλογή που κολακεύει κάθε σαραντάρα!

Διαφορετικά, αν είστε φαν των κοντών μαλλιών, τολμήστε να τα κόψετε μέχρι λίγο κάτω από τα αυτιά (κάτω φωτογραφία). Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε και στις δύο περιπτώσεις είναι να βάζετε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος για να τιθασεύσετε τις μπούκλες σας.

Ό,τι χτένισμα ή κούρεμα και αν επιλέξετε, φροντίστε να είναι κομψό, φυσικό και –γιατί όχι– σέξυ! Το μόνο που θα πρέπει αν αποφύγετε στο μαλλί σας είναι τα πολύ έντονα χρώματα που δεν κολακεύουν. Μετά, απλώς αναδείξτε την ομορφιά και την ωριμότητα των δεύτερων –άντα!

 

v