Οι 5 πιο βαρετές δουλειές σε ένα νοικοκυριό!

Οι 5 πιο βαρετές δουλειές σε ένα νοικοκυριό!

Όσο δούλα κι όσο κυρά κι αν είναι μια γυναίκα που «φέρνει βόλτα» ένα σπίτι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα μικρό κόλλημα με την καθαριότητα το διαθέτει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μισεί θανάσιμα κάποιες από τις δουλειές που είναι υποχρεωμένη να κάνει. Όπως το σίδερο. Ή το ξεσκόνισμα. Ή τη γενική καθαριότητα στο μπάνιο. Ρωτήσαμε φίλες και συναδέλφους, μακρινές και κοντινές συγγενείς και ιδού τα αποτελέσματα της μίνι έρευνας του Mama365 για την απαισιότερη, πιο βαρετή, πιο μισητή, πιο «πληρώνω όσο-όσο για να το κάνει κάποιος άλλος αυτό» δουλειά του σπιτιού. (Μη διστάσετε να μας τιμήσετε με το «συμφωνώ» ή το «διαφωνώ» σας στα σχόλια.)

«Η "γενική" στο μπάνιο είναι το χειρότερό μου!»

«Τη σιχαίνομαι την γενική καθαριότητα στο μπάνιο. Πρώτον, γιατί μένω με τρεις άντρες -ένας ο άντρας μου και δύο οι γιοι μου, 8 και 14 χρονών. Δεύτερον, γιατί ακριβώς επειδή μένω με τρεις άντρες, δεν μπορεί το μπάνιο να μείνει καθαρό για περισσότερες από δυο ώρες! Τρίτον, με το μπάνιο... δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις! Όλα θέλουν καθάρισμα και τρίψιμο και δεν επιτρέπονται οι τσαπατσούλικες δουλειές. Ειδικά το τρίψιμο της μπανιέρας είναι ο εχθρός μου! Και γίνονται και τα χέρια σου χάλια απ' τις χλωρίνες.... Δράμα!» -Γωγώ, 47 ετών. 

«Ξεσκόνισμα! Το μισώ!»

«Το ξεσκόνισμα είναι το χειρότερό μου. Να σηκώνεις ένα-ένα τα χιλιάδες πραγματάκια σε όλο το σπίτι και να μην τελειώνουν ποτέ... Κάδρα, καδράκια, μπιμπελό, βιβλία, βιβλιοθήκες, πορτατίφ. Είναι μικροδουλειά που παίρνει χρόνο ΚΑΙ δεν την προσέχει και κανένας!» -Μαρία, 27 ετών.

«Ηλεκτρική σκούπα. Μακράν το χειρότερό μου.»

«Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην είναι όλων των ανθρώπων η χειρότερη δουλειά η ηλεκτρική! Κατ' αρχάς, κάνει άπειρη φασαρία, επομένως δεν μπορείς ούτε να ακούσεις μουσική, ούτε να μιλήσεις με έναν άνθρωπο, ούτε να δεις/ ακούσεις τηλεόραση. Ταυτόχρονα με τον εκνευριστικό ήχο δε, πρέπει και να κάνεις και σλάλομ μέσα στο σπίτι ανάμεσα σε τραπεζάκια και πουφ και κρεβάτια και κομοδίνα για να φτάσει παντού η σκούπα. Και σου φεύγει και η μέση, με το βάλε-βγάλε την πρίζα από δωμάτιο σε δωμάτιο και το σκύψιμο για να εξαφανίσεις σκόνη κάτω απ' τα κρεβάτια και τους καναπέδες. Ενώ το καλοκαιρινό σφουγγάρισμα και η παραδοσιακή σκουπίτσα -που την πας όπου θες, χωρίς να κάνεις σκοινάκι με τα καλώδια και μπορείς να ακούς και τη μουσική σου- είναι ωραιότατα!» -Αντιγόνη, 36 ετών.

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΙΔΕΡΟ!»

«Δεν υπάρχει συζήτηση! Δεν υπάρχει ερώτημα! Προφανώς το σίδερο! Κατ' αρχάς, βλέπει την στοίβα και πελαγώνεις. Την κοιτάς, την ξανακοιτάς, αναρωτιέσαι: "Γιατί έχουμε τόσα ρούχα;". Μετά σκέφτεσαι την αυτοκτονία. Μετά το γυμνισμό. Και, κάποτε αρχίζεις. Και καλά να έχεις πετσέτες και σεντόνια και φούστες βαμβακερές. Τα πουκάμισα όμως με ξεπερνάνε! Αν όλοι αποφασίζαμε να σταματήσουμε να σιδερώνουμε, ο κόσμος θα ήταν γεμάτος από ευτυχισμένες γυναίκες.» -Η υπογράφουσα.

«Πλύσιμο ταψιών και λοιπών κατσαρολικών»

«Δεν έχω πρόβλημα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Να γλείψω το πάτωμα, να σιδερώσω ένα κάρο ρούχα, να μαγειρέψω για όλο τον λόγο (έχω τέσσερα παιδιά!), να "κατεβάσω" χειμωνιάτικα. Αλλά το ταψί με τα υπολείμματα κρέατος και λαδιού και ξεραμένης πατάτας που εννοείται ότι δεν χωράει στο πλυντήριο πιάτων και που όσο βραστό νερό και να βάλεις, πάλι πρέπει να τρίψεις, δεν το αντέχω! Ο νεροχύτης μου είναι μικρός και εντελώς άβολος για να πλύνω ταψιά και μεγάλες κατσαρόλες. Επίσης: όσο κι αν ο άντρας μου και οι κόρες μου προσφέρονται να βοηθήσουν με όλες τις δουλειές του σπιτιού, αυτή την συγκεκριμένη βρωμοδουλειά, δεν ξέρω πώς γίνεται και την κάνω πάντα εγώ!» -Μάγια, 42 ετών.

 

v