Πάρτι γενεθλίων... στο νοσοκομείο: Μια γυναίκα χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονται

Πάρτι γενεθλίων... στο νοσοκομείο: Μια γυναίκα χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονται

H Stephanie Grimm επισκέφθηκε το βαφτιστήρι της στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε και παρατήρησε πως ένα άλλο αγοράκι είχε τα πρώτα του γενέθλια. Το νοσοκομείο απλώς του έδωσε ένα ξερό δώρο. Το γεγονός αυτό στάθηκε και η αφορμή για να ιδρύσει η Stephanie το ίδρυμα Confetti, που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά τα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους, ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο!

Έτσι, λοιπόν, τέσσερα χρόνια μετά, η Stephanie και το ίδρυμα Confetti έχουν μοιράσει την χαρά των γενεθλίων σε 790 παιδιά. Πώς; Οι εθελοντές του ιδρύματος φτιάχνουν «πακέτα» γενεθλίων που περιέχουν όλα όσα χρειάζεται κανείς για ένα παιδικό πάρτι. Περιλαμβάνουν από χαρτοπετσέτες και πιάτα μέχρι και είδη διακόσμησης. Έτσι, οι γονείς μπορούν να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά, χωρίς καν να φύγουν από το πλευρό τους!

Οι «νεράιδες των γενεθλίων» του ιδρύματος παραδίδουν προσωπικά τα πακέτα σε ογδόντα νοσοκομεία στην Αμερική. «Οι γονείς έχουν πολλά στο μυαλό τους όταν το παιδί τους είναι άρρωστο. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να τους προσφέρω ό,τι χρειάζονται για να γιορτάσουν όλοι μαζί χωρίς να βγουν καν από το νοσοκομείο.», αναφέρει χαρακτηριστικά η Grimm.

To ίδρυμα Confetti χρηματοδοτείται από δωρεές ιδιωτών, ενώ οι παραλήπτες του πακέτου μπορούν να προσφέρουν ένα  ποσό για να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με τον ίδιο τρόπο.

H Stephanie καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους. Ακόμα και μία στιγμή χαράς μπορεί ν' αλλάξει την διάθεσή τους ή ακόμα και να τα βοηθήσει στην πρόοδο της θεραπείας τους. Αν, μάλιστα, η οικογένεια του παιδιού, ακόμα, θέλει να οργανώσει ένα μεγάλο πάρτι, η Grimm το αναλαμβάνει, χωρίς επιπλέον κόστος.

Ένα μάθημα ανθρωπιάς, τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντικό! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι τα παιδιά, σε αντίθεση με εμάς, χαίρονται με απλά πράγματα. Να θυμάστε ότι, προσφέροντάς τους έστω και μία στιγμή ευτυχίας, μπορούμε να τα βοηθήσουμε ν' αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο σοβαρό πρόβλημα. Το γέλιο και η αισιοδοξία είναι τα πιο ισχυρά όπλα!

Πηγή: today.com

 

v