Υπερβολική μαμά Vs Κουλ μπαμπάς

Υπερβολική μαμά Vs Κουλ μπαμπάς

Οι μανάδες είναι άλλο πράγμα. Ευγενικές, ευαίσθητες, τρυφερές υπάρξεις που αγωνίζονται να χτίσουν έναν παραδεισένιο κόσμο για τα παιδιά τους. Ξέρουν να ακούνε, ξέρουν να δίνουν, ξέρουν να κάνουν όνειρα. Μόνο που μερικές φορές… το παρακάνουν.

Είτε είναι γενέθλια, είτε δόντι που έπεσε, είτε σχολικός έλεγχος, οι μητέρες θα πανηγυρίσουν σαν να πρόκειται για βασιλικό γάμο. Οι πατεράδες, από την άλλη, είναι πιο... συγκρατημένοι. Μάλλον γιατί δεν θεωρούν ότι πρέπει να δώσουν έπαθλο επειδή το παιδί έκανε τα κακά του στο γιο γιο. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις (ακραίων) μητρικών αντιδράσεων και (ξενερωτικών) πατρικών αντιδράσεων.

Γενέθλια τούρτα

Η Μαμά: Θα ξεκινήσει 27 ώρες πριν να φτιάχνει (με τα χεράκια της) ένα φαντασμαγορικό παγωγό-κέικ με σχέδιο από το αγαπημένο παιχνίδι του εορτάζοντος. Θα χρειαστεί μισή μέρα στο σούπερ μάρκετ μόνο για να αγοράσει τα υλικά και τουλάχιστον άλλες 24 ώρες για να ετοιμάσει την πολυόροφη τούρτα, ενώ παράλληλα φιάχνει το φαγητό, διαβάζει τα παιδιά κλπ κλπ. Εννοείται ότι απαγορεύει σε όλους να μπουν στην κουζίνα για να μην χαλάσει η έκπληξη.
Ο Μπαμπάς: Ένα ωραίο κουτί με πάστες κι ένα κεράκι.

Η νεράιδα του δοντιού

Η Μαμά: Μέσα στη μαύρη νύχτα, θα σηκωθεί να ρίξει νεραϊδόσκονη (γκλίτερ) στο παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπαίνει η νεράιδα του δοντιού, θα αφήσει το ποίημα που υποτίθεται ότι έγραψε η νεράιδα του δοντιού (στην πραγματικότητα πήρε στη μαμά 3 ώρες για να το γράψει) και 10 ευρώ κάτω από το μαξιλάρι.
Ο Μπαμπάς: «Σου 'πεσε το δόντι; Μπράβο».

Έλεγχος προόδου

Η Μαμά: Θα ανταμείψει το βλαστάρι με ένα πλούσιο γεύμα σε fast food, ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι για το Wii, θα κορνιζάρει τον έλεγχο στο ψυγείο και θα τον σχολιάζει κάθε μισή ώρα (περίπου) και βέβαια θα τον επιδεικνύει βουρκωμένη σε οποιονδήποτε επισκεφθεί το σπίτι.
Ο Μπαμπάς: Θα κάνει δώρο στο παιδί ένα κομπιουτεράκι για να μην βασανίζεται στα μαθηματικά.

Αποκριάτικη στολή

Η Μαμά: Θα επιστρατεύσει όλες τις γνώσεις ραπτικής (εν ανάγκη θα πάρει μερικά γρήγορα μαθήματα από την φίλη της που ράβει), θα ξοδέψει 100 ευρώ για κίτρινο πανί, σπογγώδες υλικό, καφέ μπότες κ.λπ. και θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στη στολή του Μπομπ του Σφουγγαράκι, μένοντας ξύπνια μέχρι τις 3 το πρωί επί 6 εβδομάδες περίπου. Μετά θα πιάσει τη στολή του δεύτερου παιδιού.
Ο Μπαμπάς: Θα σκίσει το παλιό λευκό πουκάμισο, θα το πασαλείψει με κόκκινη μπογιά και … «Μπουουού… Θα τα κάνουν όλοι πάνω τους με αυτή τη στολή».

Δώρα για τους δασκάλους

Η Μαμά: Για κάθε δάσκαλο ξεχωριστά, θα αγοράσει μια δωροκάρτα και θα την βάλει σε ένα όμορφο πάνινο σακουλάκι (που εννοείται θα φιάξει με τα χεράκια της), το οποίο επίσης θα περιέχει μια φωτογραφία του παιδιού με τον δάσκαλο και ένα ραβασάκι με την καλύτερη ατάκα του δασκάλου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θα βάλει σε κάθε σακουλάκι το αγαπημένο γλυκάκι του κάθε δασκάλου (σιγά μην δεν ξέρει ποιο είναι το αγαπημένο γλυκάκι κάθε δασκάλου). Και θα το προσφέρει διακριτικά, με βουρκωμένα μάτια, στον καθένα στο τέλος της χρονιάς.
Ο Μπαμπάς: Δώρο για τον δάσκαλο; Κάνουμε τέτοιο πράγμα;

v