7 υπέροχα βιβλία για να κάνετε δώρο στα παιδιά αυτές τις γιορτές

7 υπέροχα βιβλία για να κάνετε δώρο στα παιδιά αυτές τις γιορτές

Το έχουμε ξαναγράψει: τα παιδιά που διαβάζουν γίνονται ενήλικες που σκέφτονται. Ανάμεσα λοιπόν στα δώρα που θα πάρουν θέση κάτω απ' το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα τολμούσαμε να πούμε ότι επιβάλλεται να βρίσκεται και ένα τουλάχιστον βιβλίο, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών. Συγκεντρώσαμε βιβλιαράκια χριστουγεννιάτικα, κλασικά, καινούρια και βραβευμένα που επάξια μπορούν να κερδίσουν μια θέση στη λίστα με τα δώρα για το παιδί -ακόμα και σ' αυτή της τελευταίας στιγμής.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» για μικρά παιδιά

(Φωτογραφία: blog.aliceonboard.gr)

Το κλασικό έργο του Ιούλιου Βερν που ίσως σας αγόρασαν κάποια Χριστούγεννα οι δικοί σας γονείς, διασκευάστηκε και σας περιμένει στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να το δωρίσετε στα παιδιά σας. Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου κατάφερε να προσαρμόσει την αγαπημένη ιστορία του κύριου Φιλέα Φογκ στο λιλιπούτιο αναγνωστικό κοινό και με τη βοήθεια της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή, δημιούργησαν ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από καμία βιβλιοθήκη.

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφος: Σαμαρτζή Ίρις

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικίες: 6+

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Ο Φεγγαροσκεπαστής»

Το βιβλιαράκι αυτό θα το βρείτε στις λίστες με τα ευπώλητα παιδικά βιβλία, γιατί το αξίζει! Μια τρυφερή ιστορία αλληλεγγύης που έχει πολλά να διδάξει στα παιδιά, εικονογραφείται μαγικά και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τόσο το παιδί όσο και εσάς. Ο μικρούλης Τιμολέων, απόφοιτος της Μεγάλης του Κόσμου Σχολής, πρέπει οπωσδήποτε να βρει τρόπο να φτάσει το φεγγάρι πριν το χάραμα και η περιπέτειά του αξίζει μια θέση κάτω από το δέντρο σας.

Συγγραφέας/Εικονογράφος: Poybaret Eric

Εκδόσεις: Αίσωπος

Ηλικίες: 3-6 ετών

Βρείτε το εδώ.

«Ο ιπτάμενος δίσκος» του Ευγένιου Τριβιζά 

Επειδή είναι σχεδόν αδύνατον να λείπει από οποιαδήποτε λίστα παιδικών βιβλίων ένα έργο του Τριβιζά, διαλέξαμε και σας προτείνουμε τον Ιπτάμενο δίσκο, που τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου το 2012. Μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης, ένας γιαρμάς, μια πατάτα και μερικοί ακόμη φίλοι αγωνίζονται να δραπετεύσουν με έναν ιπτάμενο δίσκο (ναι, κυριολεκτικά), και να ταξιδέψουν στο διάστημα. Η υπογραφή του διάσημου παραμυθά εγγυάται την απόλαυση που θα προσφέρει το βιβλίο σε όποιον το διαβάσει -ανεξαρτήτως ηλικίας.

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχας

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Αγοράστε το online από εδώ.

«Ο μικρός πρίγκιπας» με κινούμενες εικόνες

Ίσως το μοναδικό βιβλίο που θα βρει κανείς σε κυριολεκτικά οποιαδήποτε βιβλιοθήκη, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ... αναβαθμίστηκε από τις εκδόσεις Πατάκη σε ένα βιβλίο με εντυπωσιακές κινούμενες εικόνες που θα καθηλώσουν ακόμη και το πιο απαιτητικό μικρό αναγνώστη! Το αγόρι που μεγαλώνει με αφοσίωση το μοναδικό του τριαντάφυλλο και μαθαίνει ότι μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς καθαρά, ζωντανεύει μέσα από τις τρισδιάστατες εικόνες και αποτελεί ιδανική επιλογή για γιορτινό δωράκι!

Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

Εκδόσεις: Πατάκης

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Ένας ιππότης Τζεντάι: Οι περιπέτειες του Λουκ Σκαϊγουόκερ»

Το νέο Star Wars είναι ήδη στις ελληνικές οθόνες, οι φανς του έχουν πάθει αμόκ και δεν είναι καθόλου λίγα τα πιτσιρίκια που, με αφορμή τη νέα ταινία, λάτρεψαν τις ιστορίες των Τζεντάι και μίσησαν την Αυτοκρατορία. Το Μεταίχμιο άδραξε την ευκαιρία και κυκλοφόρησε μια νέα σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστές τους ήρωες των ταινιών Star Wars. Στο εν λόγω βιβλίο της σειράς, δίνεται σε μικρούς και μεγάλους η ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του Λουκ Σκαϊγουόκερ και την πορείας του από αγροτόπαιδο σε ιππότη Τζεντάι. Εδώ, μπορείτε να δείτε άλλα βιβλία της ίδιας σειράς.  

Κείμενο: Τόνι Ντιτερλίζι

Εικονογράφος: Ραλφ Μακουάρι

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά από εδώ.

«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι»

Η ιστορία της απαγορευμένης φιλιάς ενός γενναίου κοριτσιού κι ενός λιονταριού έχει αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό. Όλοι φοβούνται να περιθάλψουν το αδέσποτο λιονταράκι εκτός από την μικρή Έλλη, που όμως πρέπει να το κρύψει για να μην το βρουν οι γονείς της, αφού -για κάποιο μυστηριώδη λόγο- δεν επιτρέπουν λιοντάρια στο σπίτι. Η τρυφερή ιστορία αγάπης, αλληλεγγύης και φιλίας της Helen Stephens αξίζει μια θέση στην παιδική βιβλιοθήκη.

Σημειώστε ότι... υπάρχει και συνέχεια: «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι από τη γιαγιά»

Συγγραφέας/ Εικονογράφος: Helen Stephens

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ηλικίες: 3-5 ετών

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές»

Φωτογραφία: designmag.gr

Αν έχετε κι εσείς ένα γιο -ή ακόμη... ανατρεπτικότερα, μια κόρη- που λατρεύει τους πειράτες και ό,τι σχετίζεται μ' αυτούς, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να τους χαρίσετε φέτος! Η βραβευμένη δουλειά των Παπαθεοδούλου-Σαμαρτζή τα έχει όλα: αστείο κείμενο σε ομοιοκαταληξία, πλούσιες, καλαίσθητες εικόνες και το σωστό μήνυμα: τους κακούς τους αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συμπάθεια κι έτσι γίνονται κι αυτοί «καλοί»! 

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφος: Σαμαρτζή Ίρις

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v