Η τραγική ιστορία ενός βρέφους 600 γραμμαρίων που ήρθε κι έφυγε πρόωρα από τον κόσμο

Η τραγική ιστορία ενός βρέφους 600 γραμμαρίων που ήρθε κι έφυγε πρόωρα από τον κόσμο

Η φωτογράφος Amber Fife συνηθίζει να απαθανατίζει στο φακό τις πρώτες στιγμές που μια μητέρα φέρνει στον κόσμο το παιδί της. Έτσι, όταν η φίλη της, Sarah, έμαθε ότι στις 23 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι για να ξεκουραστεί μέχρι τη μέρα που θα γεννούσε, η Amber ευχήθηκε να μην γίνει τίποτα αναπάντεχο. Δυστυχώς, την επόμενη κιόλας μέρα μπήκε εσπευσμένα στο μαιευτήριο. Αυτό όμως, που για άλλους γονείς είναι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαν ν' ακούσουν, για τη Sarah και το σύζυγό της ήταν τα πιο δυσάρεστα. Οι γιατροί τούς ανακοίνωσαν ότι το μωρό τους είχε μόλις 5% πιθανότητες επιβίωσης. Τελικά, ο γιος τους, γεννήθηκε με καισαρική και δύο ώρες μετά το ζευγάρι κατάφερε να τον δει.

Το μωρό ζύγιζε μόλις 600 γραμμάρια, ήταν πολύ αδύναμο και οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν στη ζωή. Όμως, ο γιος τους κατάφερε να ζήσει μόλις 6,5 ώρες. Η Amber ήταν εκεί για να φωτογραφίσει τα πρώτα και τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Πρόλαβε ν' απαθανατίσει το νεαρό ζευγάρι να κρατάει το γιο τους στην αγκαλιά τους, μέσα στα χέρια τους, και να το φιλάει.

Παρά το ότι η ιστορία της γέννησης αυτού του μωρού είναι ταυτόχρονα και η ιστορία του θανάτου του, οι γονείς τουλάχιστον κατάφεραν να γνωρίσουν, έστω και για λίγο, τον γιο τους. Και, αν κρίνουμε από την συγκινητική έκφραση του μωρού, που μοιάζει μ' ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο, ίσως ακόμα και το ίδιο να ένιωσε την παρουσία τους...

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες.

 

 

Πηγή: popsugar.com

 

 

v