Νικήστε την κυτταρίτιδα με αυτές τις σπιτικές συνταγές

Νικήστε την κυτταρίτιδα με αυτές τις σπιτικές συνταγές

Η κυτταρίτιδα δεν καταλαβαίνει από κοινωνικές ομάδες, τάξεις, εθνικότητες και τέτοια -επιτίθεται σε όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Αν είστε μία από τις χιλιάδες γυναίκες που νιώθουν άσχημα αντικρίζοντας τα πόδια ή τα οπίσθιά τους στον καθρέφτη, τότε -συνδυαστικά πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και μια προσπάθεια να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας- οι παρακάτω σπιτικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας είναι ίσως αυτό που ψάχνετε. Με αγνά, απλά υλικά και σε χρόνο dt, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι αντικυτταριδικά scrubs που θα τονώσουν την επιδερμίδα σας.

Scrub με καφέ και αβοκάντο

Γιατί η καφεΐνη βελτιώνει την ροή του αίματος και τονώνει τους ιστούς τους δέρματος λειτουργώντας ταυτόχρονα αντιοξειδωτικά. Το αβοκάντο από την άλλη περιέχει μονοακόρεστα λίπη που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος.

Τι θα χρειαστείτε

1 κούπα φρεσκοκομμένο γαλλικό καφέ
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξετε

Πολτοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο και ανακατέψτε το καλά με το ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον καφέ και τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε το αβοκάντο με το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει πολτώδη υφή και να γίνει ομοιογενές.

Εφαρμογή

Τρίψτε το φυσικό scrub στην «πάσχουσα» περιοχή με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για 15 τουλάχιστον λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μπορείτε να το εφαρμόζετε από δύο φορές την εβδομάδα έως και καθημερινά.

Scrub με βρώμη και καφέ

Η βρώμη θα βοηθήσει το δέρμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τα αιθέρια έλαια θα αυξήσουν τη ροή αίματος στην επιδερμίδα, μειώνοντας έτσι την κυτταρίτιδα.

Τι θα χρειαστείτε

½ κούπα βρασμένη βρώμη
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιές του γλυκού γαλλικό καφέ
5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και δεντρολίβανου
3-4 σταγόνες λάδι κανέλας

Πώς θα το φτιάξετε

Αφού βράσετε τη βρώμη, αφήστε την να κρυώσει. Μόλις αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε το αλάτι και τον καφέ, τα αιθέρια έλαια και το λάδι κανέλας. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αποθηκεύστε σε ένα βαζάκι. 

Εφαρμογή

Κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. 

Scrub με μαύρη ζάχαρη και θαλασσινό αλάτι

Η μαύρη ζάχαρη και το αλάτι θα κάνουν απολέπιση στο δέρμα σας με φυσικό τρόπο και το λαδάκι θα σας χαρίσει την ενυδάτωση που χρειάζεστε.

Τι θα χρειαστείτε

1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα χοντρό, θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς θα το φτιάξετε

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το scrub. Βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι και είστε έτοιμη!

Εφαρμογή

Απλώστε με τα δάχτυλά σας σε υγρό ή στεγνό δέρμα και τρίψτε το κυκλικά. Αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά και ξεβγάλετε με κρύο νερό.

v