15 τρόποι να χαρίσετε στον γιο σας το δωμάτιο των ονείρων του!

15 τρόποι να χαρίσετε στον γιο σας το δωμάτιο των ονείρων του!

Συνήθως οι προτάσεις ανανέωσης χώρου απευθύνονται σε μαμάδες με κόρες. Ωστόσο και τα αγόρια έχουν ψυχή, γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε μερικές, αλλά εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για να κάνετε το δωμάτιο του γιου σας αγνώριστο, αν έχετε άφθονη όρεξη και μεράκι, ή να του προσθέσετε μερικές πινελιές που θα το μεταμορφώσουν. Διαλέξτε και πάρτε...

Φωτίστε τη μπάλα του μπάσκετ

Αν τα χέρια σας πιάνουν -ή ακόμα καλύτερα, τα χέρια του καλού σας- τρυπήστε μια μπάλα του μπάσκετ, κρεμάστε την από το ταβάνι και τυλίξτε την με φωτάκια, δημιουργώντας ένα σούπερ αγορίστικο φωτιστικό!

Kαδράκια με τις ζωγραφιές του

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το γράφουμε σε κάθε ευκαιρία: τι καλύτερο να δικοσμήσει το δωμάτιο του μικρού σας εκτός από τις ζωγραφιές του;

Κάντε το ράφι του, πατίνι

Γονείς με φαντασία και δημιουργικότητα, μας έδωσαν αυτή την ιδέα και ανυπομονούμε να την εφαρμόσουμε!

Χάρτης σε ταπετσαρία ή κρεμασμένος

Οι χάρτες είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα καλαίσθητοι! Αν το αγοράκι σας έχει ξεκινήσει το δημοτικό και θέλετε να εξασκηθεί στη γεωγραφία, μπορείτε να κρεμάσετε ένα τεράστιο χάρτη στο δωμάτιό του ή να παραγγείλετε μια ταπετσαρία.

Το πειρατικό καράβι

Με δύο δοκάρια, ένα άσπρο πανί, μια μαύρη πειρατική σημαία που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, μερικά σκοινιά και πολλή όρεξη, μπορείτε να φτιάξετε την τέλεια κούνια ή παιδικό κρεβάτι για τον μικρό θαυμαστή των πειρατών.

Μια φωλίτσα για τον μικρό σας

Στήστε μέσα στο δωμάτιό του μια μικρή κρυψώνα, φτιάχνοντας ή αγοράζοντας μια φτηνή σκηνή ή ένα κάστρο και στρώνοντάς την με μαξιλάρια. Σίγουρα θα απολαύσει να κρύβεται και να παίζει στην ασφάλειά της.

Ένας καθρέφτης από αυτοκινητάκια

Κολλήστε αυτοκινητάκια σε έναν καθρέφτη ή φτιάξτε μ' αυτά το πιο αγορίστικο κάδρο!

...Ή ένα κάδρο από αυτοκινητάκια

Φωτογραφίες με πορτραίτα και λεπτομέρειες του γιου σας

Βγάλτε ασπρόμαυρες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και φτιάξτε τέσσερα -ή και περισσότερα- καδράκια που θα απεικονίζουν τον γιο σας σε χαρακτηριστικές στιγμές -με την μπάλα του, τους φίλους του, να δένει τα κορδόνια του ή ό,τι άλλο σκεφτεί ο καλλιτεχνικός σας νους.

Φτιάξτε ένα ρολόι από Lego

Ένα ρολόι για αγόρια που αγαπούν να παίζουν με Lego!

Στολίστε το δωμάτιο με τις φιγούρες του

Χρησιμοποιήστε Lego, Playmobil και λοιπές φιγούρες για να διακοσμήσετε το δωμάτιό του, βάζοντάς τις σε ραφάκια στον τοίχο αντί να τις κρατάτε κρυμμένες σε κουτιά. 

To DIY σύννεφο έφερε βροχή

Βάψτε ένα τοίχο σε έντονο μπλε χρώμα και κολλήστε πάνω ένα σύννεφο με χρωματιστή βροχή, που μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόνια μαζί με τον γιο σας.

Δωμάτιο για σούπερ ήρωες

Μπορείτε να καδράρετε αφίσες με τα σήματα των αγαπημένων του Υπερηρώων και να στολίστε έτσι μια γωνια του δωματίου του!

Μαυροπίνακας για να δημιουργείτε παρέα

Οι μαυροπίνακες δίνουν στιλ και δυνατότητα δημιουργίας! Σ' αυτόν μπορείτε να ζωγραφίσετε, να κρατήσετε «σημειώσεις» για το σχολείο και να εκφραστείτε όπως σας αρέσει!

\

Φτιάξτε ένα κάστρο με χαρτόνι

Κάποιοι γονείς με πολλή όρεξη, έφτιαξαν αυτό το... μικρό κάστρο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, χρησιμοποιώντας (λιγότερα) χαρτόνια και χοντρούς μαρκαδόρους.

Βάλτε τα αρκουδάκια του να κάνουν κούνια!

Κρεμάστε απ' το ταβάνι σκοινί ή μπετονιά χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο βιδωτό γάντζο και στερεώστε φαρδιά κομμάτια ξύλου ή απλώς παλιές σανίδες από το κρεβάτι σας. Έτσι, θα φτιάξετε μια κούνια που θα χρησιμεύσει ως χαριτωμένη αποθηκευτική λύση για τα κουκλάκια του.

Έξυπνα ράφια και ένα ηλιακό σύστημα

Το παιδικό δωμάτιο της φωτογραφίας, συνδυάζει δύο καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο του μικρού σας! 

Αρχικά, μπορείτε να τοποθετήσετε κι εσείς τα ράφια με τον ίδιο τρόπο: να βάλετε ένα χαμηλό ράφι πάνω απ' το κρεβάτι του μικρού, κάνοντας έτσι τον χώρο πιο ζεστό και δίνοντάς του την ευκαιρία να έχει πρόσβαση στα παραμύθια του όποτε θέλει. 

Η δεύτερη ιδέα, είναι το... ιπτάμενο ηλιακό σύστημα. Με φιγούρες των πλανητών, πετονιά και γάντζους μπορείτε να κάνετε το ταβάνι του να θυμίζει διάστημα!

 

v