Πώς να φτιάξετε εντυπωσιακά κολιέ από παλιά μπλουζάκια!

Πώς να φτιάξετε εντυπωσιακά κολιέ από παλιά μπλουζάκια!

Πόσα παλιά, ξεφτισμένα μπλουζάκια του άντρα σας κοσμούν ακόμα τη ντουλάπα; Δωρίστε όσα είναι σε καλή κατάσταση και από τα υπόλοιπα επιλέξτε ποια χρώματα σας αρέσουν. Ο λόγος; Μ' αυτά θα φτιάξετε τα πιο εντυπωσιακά και εύκολα χειροποίητα κολιέ. Μην χάνετε χρόνο. Ακολουθήστε βήμα- βήμα τις οδηγίες και στο τέλος απολαύστε τη δημιουργία σας. Μόλις πάρετε το κολάι και τα φτιάχνετε πέντε-πέντε, μπορείτε ακόμα και να τα προσφέρετε ως δώρα στην κόρη και τις φίλες σας!

Υλικά

Ένα παλιό t-shirt (σε οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας).

Ένα χοντρό ψαλίδι.

Μία λωρίδα από δέρμα/μια κορδέλα ή ένα κομμάτι από σπάγκο!

Εκτέλεση

Βήμα πρώτο

Αρχικά, θα πρέπει να κόψετε τα... χέρια της μπλούζας. Με το ψαλίδι, ακολουθήστε τις ραφές που σχηματίζει το ύφασμα στην περιοχή της μασχάλης και κόψτε προσεκτικά και τα δύο χέρια. Το ίδιο θα χρειαστεί να κάνετε στην περιοχή του λαιμού και στο τελείωμά του. Στόχος σας ουσιαστικά είναι να εξαφανίσετε τις ραφές.

Στο τέλος, αυτό που θ' απομείνει από το παλιό μπλουζάκι του άντρα σας είναι ένα σκέτο, σχεδόν τετράγωνο κομμάτι ύφασμα.

Βήμα δεύτερο

Τώρα αρχίζει η δημιουργία! Ξεκινώντας από το πάνω μέρος- την περιοχή του λαιμού- αρχίστε να κόβετε λεπτές λωρίδες υφάσματος παράλληλες με το κάτω μέρος του. Ενδεικτικά, υπολογίστε το πάχος ενός στυλό, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας- αν προτιμάτε τα πιο ογκώδη κολιέ ή τα πιο λεπτεπίλεπτα. Είκοσι λωρίδες είναι συνήθως αρκετές για ένα κολιέ, και το σίγουρο είναι ότι μετά θα σας περισσέψουν αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλες.

Μάλιστα, όσο πιο μεγάλο το μπλουζάκι, τόσο το καλύτερο! Αν ο σύζυγος φοράει XL, τα δύο κολιέ τα έχετε σίγουρα!

Βήμα τρίτο

Αφού τελειώσετε με τις λωρίδες, τεντώστε τις! Μόλις αρχίσετε, θα δείτε ότι οι λωρίδες- σχεδόν μαγικά- θ' αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο με σκοινί ή σπάγκο. Αν αναρωτιέστε πώς έγινε αυτό, η εξαφάνιση των ραφών... έκανε το θαύμα της. Τα άχαρα κομμάτια υφάσματος που κόψατε αρχικά μετατρέπονται τώρα σε χοντρά κορδόνια που μπορείτε να επεξεργαστείτε όπως θέλετε!

Βήμα τέταρτο

Τώρα θα μπούμε στο «ζουμί» της υπόθεσης! Πάρτε το κομμάτι από δέρμα/ το σπάγκο/την κορδέλα που θα είναι η αλυσίδα του κολιέ και ξαπλώστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια. Από κάτω , περάστε την πρώτη λωρίδα, έτσι ώστε τα δύο μέρη της να είναι παράλληλα και ίσα. Στη συνέχεια, κάντε έναν κόμπο, δένοντάς τον σφιχτά στη βάση του κολιέ. Μετά, απλώς, βάλτε μουσική και συνεχίστε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες δεκαεννιά λωρίδες.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ξεκινήσετε από το κέντρο της αλυσίδας και να τις βάλετε ομοιόμορφα κατά μήκος της.

Βήμα πέμπτο

Το κολιέ σας είναι σχεδόν έτοιμο! Αν θέλετε να του δώσετε ένα πιο ατημέλητο στυλ, κόψτε τις λωρίδες εντελώς ανομοιόμορφα.

Διαφορετικά, προτιμήστε το σχήμα V. Ένα τρικ που θα σας βοηθήσει να τις κόψετε ίσια είναι να κολλήσετε ταινία διπλής όψης στην «αλυσίδα» του κολιέ. Επαναλάβετε το ίδιο και στο τέλος του, σχηματίζοντας ένα V. Έπειτα, κόψτε τα υφασμάτινα κομμάτια πάνω από την ταινία.

Αφού τελειώσετε, αφαιρέστε την και το κολιέ σας είναι έτοιμο!

Πηγή: fortheloveof.net

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Extra Tips

Για να το διανθίσετε, προσθέστε μια μεταλλική λεπτομέρεια ή ένα παλιό κομμάτι από φο μπιζού που δεν φοράτε πια. Απλώς, περάστε το μέσα από την αλυσίδα και τυλίξτε γύρω του τις λωρίδες του υφάσματος. 

Αν σας περισσεύει κάποια παλιά αλυσίδα από παλιό κολιέ, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τη βάση του. Δένετε το κολιέ γύρω του κανονικά με κόμπο.

Θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακό; Αν σας περισσεύει ένα παλιό μακό φόρεμα, φτιάξτε ένα μακρύ κολιέ! Μόνο που για να «στέκεται» καλύτερα, προτιμήστε να το δέσετε γύρω από μια μεταλλική αλυσίδα- θα βρείτε στα λεγόμενα χαντράδικα- που θα συγκρατεί καλύτερα το βάρος του.

Επειδή είμαστε σίγουρες ότι τα μπλουζάκια που θα κρατήσετε, θα είναι παραπάνω από αρκετά, την δεύτερη φορά που θα φτιάξετε το κολιέ, «αναμείξτε» τα χρώματα και κόψτε τις λωρίδες του κολιέ ανομοιόμορφα.

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με σκουλαρίκια, με τη μόνη διαφορά ότι θα χρειαστεί να προμηθευτείτε το κούμπωμά τους από ένα κοσμηματοπωλείο ή μαγαζί με χάντρες.

v