Πώς να απασχοληθεί το παιδί όταν βγαίνετε όλοι μαζί

Πώς να απασχοληθεί το παιδί όταν βγαίνετε όλοι μαζί

Για τους γονείς η έξοδος για καφέ ή φαγητό είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεφύγουν απ' το σπίτι. Βλέπουν τους φίλους τους, μιλάνε και γι' άλλα θέματα εκτός από τις ανάγκες των παιδιών ενώ, για τις μαμάδες, αν μιλάμε για έξοδο σε ταβέρνα, είναι η τέλεια ευκαιρία ν' απαλλαχθούν απ' το μαγείρεμα! Για τα παιδιά, όμως, δεν είναι έτσι. Τέτοιου είδους έξοδοι τούς είναι μάλλον βαρετές. Πρέπει να κάτσουν σε μια καρέκλα και ν' ακούν τις συζητήσεις των μεγάλων... μέχρι να κουραστούν και ν' αρχίσουν την γκρίνια. Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα κανονίσετε οικογενειακή έξοδο, πάρτε ιδέες για το πώς θα κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα, αποφεύγοντας τα δράματα.

Ζωγραφική

Ένα μπλοκ ζωγραφικής και λίγοι μαρκαδόροι μπορούν να σας «ξελασπώσουν» και να κρατήσουν το παιδί απασχολημένο αρκετή ώρα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να έχετε λίγο χώρο παραπάνω στο τραπέζι σας για ν' απλώσει τα σύνεργά του. Σας συνιστούμε, επίσης, να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο μερικά χαρτιά και χρώματα γιατί δεν ξέρετε πότε θα τα ξαναχρειαστείτε...

Σύρμα πίπας

Ίσως αναρωτιέστε πώς είναι δυνατό το σύρμα πίπας να σας «σώσει» σε μια οικογενειακή σας έξοδο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι ιδανικό γιατί το παιδί μπορεί να φτιάχνει κάθε είδους σχήματα και να το επεξεργαστεί όπως θέλει, χωρίς να είναι ακίνδυνο! Για να το ιντριγκάρετε πιο πολύ, αγοράστε μία συσκευασία με πολλά χρώματα που θα μπορεί να «μπλέξει» μεταξύ τους.

Πλαστελίνη

Όπως ξέρουν όλοι οι γονείς, η πλαστελίνη είναι κλασική αξία και σε τέτοιες περιπτώσεις, σχεδόν επιβάλλεται. Πάρτε μαζί, λοιπόν, μικρά βαζάκια με πλαστελίνη, που δεν είναι καθόλου ογκώδη, και θα ξετρελάνουν το παιδί! Σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα σετ που περιέχει και καλούπια για να φτιάχνει ό,τι σχήματα θέλει. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο άρθρο του mama365 πώς να φτιάξετε μόνη σας πανεύκολα σπιτική πλαστελίνη.

Ιχνηλασία

Αν το παιδί είναι λίγο πιο μεγάλο και πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, θα έχει μάθει πώς να συγκεντρώνεται καλύτερα σε μια συγκεκριμένη εργασία. Γι' αυτές τις ηλικίες, λοιπόν, η ιχνηλασία είναι ό,τι πρέπει! Το παιδί, ακολουθώντας συγκεκριμένα σχήματα μαθαίνει να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει εικόνες.  Για τα ακόμα μεγαλύτερα παιδιά κυκλοφορεί αντίστοιχη έκδοση για την εκμάθηση αγγλικών και αριθμητικής. Να είστε σίγουροι ότι το παιδί θ' αφοσιωθεί τόσο πολύ στο έργο του που δεν θα χρειαστεί να του κάνετε καμία παρατήρηση!

Παιδικά Παζλ

Αντίστοιχη δουλειά θα κάνουν και τα παιδικά παζλ! Η μόνη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε εδώ είναι να προτιμήσετε παζλ με λίγα κομμάτια για να μην τα ψάχνετε μέσα στο καφέ ή την ταβέρνα και το παιδί αρχίζει πάλι να γκρινιάζει! Για μικρές ηλικίες, τα παζλ ακόμα και με οκτώ κομμάτια αρκούν.

Μαγνητικοί πίνακες για παιδιά!

Αν δεν έχετε ήδη έναν πίνακα "γράψε-σβήσε", τρέξτε αμέσως να προμηθευτείτε ένα. Είναι πολύ οικονομική λύση και ιδανική παρέα για τα παιδιά. Μπορούν να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν, να το σβήσουν και να συνεχίσουν. Όσο εσείς θ' απολαμβάνετε τον καφέ ή το φαγητό σας, εκείνα θα δημιουργούν χωρίς να σας ενοχλούν. 

Αυτοσχεδιάστε με την...ζάχαρη!

Πώς θα γίνει αυτό; Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει! Τα περισσότερα καφέ έχουν στο τραπέζι ατομικές συσκευασίες ζάχαρης με διαφορετικά χρώματα και είδη. Δώστε τις στο παιδί και πείτε του να τις ξεχωρίσει και να τις ομαδοποιήσει. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με το αλάτι και το πιπέρι αν έχουν ατομικά φακελάκια. Ίσως δεν αποτελεί την τέλεια λύση αλλά είναι αρκετό για να τ' απασχολήσει έστω και για λίγο.

v