Παιδότοπος στο σπίτι: Απίθανες ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Παιδότοπος στο σπίτι: Απίθανες ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και ενώ εμείς νομίζουμε ότι τα παιδία μας ευχαριστήθηκαν τις βόλτες στα πάρκα, στις κούνιες, το ποδήλατο και γενικότερα το "έξω", αυτά απορούν γιατί να μην έχουν την ίδια ποικιλία και "δημοκρατία" στο παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Τώρα τι κάνουμε που σκοτεινίαζει νωρίς, που ο καιρός γίνεται χειμωνιάτικος και που μετά τις πρωινές ώρες του σταθμού ή του σχολείου αντίστοιχα τα ζουζούνια μας δύσκολα μανταλώνονται;

Το υπνοδωμάτιο τους φαίνεται μικρό, το καθιστικό βαρετό και σιγά-σιγά έρχονται πολλές αντιδράσεις και γκρίνιες που στο τέλος καταλαγιάζουν με ένα dvd παιδικού στην τηλεόραση -πράγμα που ούτε τα παιδιά ενθουσιάζει, ούτε και τους γονείς ευχαριστεί.

Σύνθημά μας: Είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι επιβάλλεται να διασκεδάζουμε με τον ίδιο τρόπο! Έτσι, αλιεύοντας ιδέες και εικόνες από το διαδύκτιο βρήκαμε τρόπους για να κατασκευάσετε -παρέα με τα παιδιά πάντα- το πάρκο των ονείρων τους στο σπίτι.

Κούνιες, κρυφτό, κουτσό και κόντρες με τα ποδήλατα μπαίνουν επίσημα στην υπηρεσία του παιχνιδιού στο σπίτι, ενώ (ενα μεγάλο "ούφ" εδώ για τις μαμάδες) τίποτα δεν είναι μόνιμο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Κούνια μπέλα!

H κούνια αποτελείται από λάστιχο αυτοκινήτου με mdf, κομμένο στην διαμετρο του εσωτερικού της κούνιας και κρεμασμένο με χοντρό σκοινί από έναν γαντζο οροφής, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για τα φωτιστικά.

...Ή ακόμα και μόνο το mdf σε δύο γάντζους

Το κιόσκι που παίζουμε κρυφτό!

Όλοι έχουμε χαλάσει ένα σεντόνι στο πλυντήριο αλλάζοντάς του χρώμα. Με ένα τέτοιο, μεγάλο πανί, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κιόσκι, όπου θα παίξουν τα ζουζούνια μας κρυφτό, ψιλικατζίδικο, καφενείο ή ό,τι αλλό σκαρφιστούν, εάν κρεμαστεί αναμεσα σε δύο κάσες πόρτας.

...Ή ακόμα και σε ένα μεγαλο χαρτόκουτο

...στο οποίο θα φτίαξουμε παράθυρα με ένα κοπίδι και με έναν μαρκαδόρο και πολλή φαντασία θα μετατρέψουμε το υπόλοιπό του στήσιμο σε σπίτι.

Και για τους πιο κεφάτους "κατασκευαστές"...

...σκηνή με όλα τα κομφόρ για camping στο ύπαιθρο. Ένα σπίτι δικό τους μέσα στο σπίτι μας -τι χαρά!

Πάντα, όμως, με ένα γραμματοκιβώτιο στην είσοδο!

Κουτσό!

Φτιάξτε με χαρτοταινία στο πάτωμα τα κουτάκια και γράψτε τους αριθμούς των πόντων με μαρκαδόρους νερού που εύκολα ξεπλένονται από οπουδήποτε.

Κουτσό (2)

Το παινχίδι μπορεί επίσης μπορεί να γίνει και σε ύφασμα που θα κολλήθεί με ταινία διπλής όψης στο πάτωμα. Παίζεται παντού απλά έχετε στο νού σας και τον γείτονα του κάτω οροφου...

Αγώνες με μηχανοκίνητα!

Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν από χαρτόνια και με μια κιμωλία έναν υποθετικό δρόμο φόρμουλας, στον οποίο θα υπάρχει αφετηρία και τερματισμός με ξεκάθαρες τις διαχωριστικές γραμμές. Ξεκινήστε τον αγώνα, είτε με αυτοκινητάκια έτοιμα είτε με αυτά που θα κατασκευάσετε χρησιμοποιώντας κουμπιά για ρόδες, καλαμάκια, χαρτόνια χαρτοταινίες και διάφορα άλλα υλικά. 'Οταν τελειώσει αγώνας, εκτός από τον καλύτερο οδηγο Φόρμουλας 1 θα διακριθεί ταυτόχρονα και ο καλύτερος κατασκευαστής. Με όλη αυτή την αγωνία, τα παιδιά θα ξεχάσουν ακόμα και τη βόλτα με το ποδήλατο!

Το παγκάκι όπου ξεκουραζόμαστε από το παιχνίδι

Αυτή την φορά όχι για «μαμάδες» που προσέχουν τα παιδιά τους, αλλά για τα "παιδιά" των παιδιών που μάλλον είναι μωρά ακόμα και δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε όλα αυτά τα extreme sports!

Καλή επιτυχία στις κατασκευές και καλή διασκέδαση στο οικογενειακό σας πάρκο!

v