Πώς να φτιάξετε σφραγίδες για τις ζωγραφιές των παιδιών με τα πιο απίθανα υλικά!

Πώς να φτιάξετε σφραγίδες για τις ζωγραφιές των παιδιών με τα πιο απίθανα υλικά!

Τα παιδιά -και ίσως λίγο περισσότερο τα κοριτσάκια- λατρεύουν τις ξυλομπογιές, τα αυτοκολλητάκια, τις σφραγίδες και διάφορα αντίστοιχα είδη γραφικής ύλης. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν, αν μαζί φτιάξετε με τα πιο απίθανα και καθημερινά υλικά, σφραγιδούλες για τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες τους. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε φελλούς, γόμες από μολύβια αλλά και υλικά από την κουζίνα σας για να φτιάξετε σφραγίδες κάθε σχήματος που θα ενθουσιάσουν τους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες σας.

Σφραγίδα-καρδούλα από τη γόμα ενός μολυβιού

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μολύβι με γόμα και ένα κοπίδι ή κοφτερό μαχαίρι. Ζωγραφίστε με ένα στιλό ή μολύβι μια παχιά καρδιά πάνω στη γόμα του μολυβιού και, στη συνέχεια, κόψτε το μέρος της γόμας που περισσεύει. Βουτήξτε την καινούρια σας σφραγίδα σε μελάνι ή μπογιά και χρησιμοποιήστε την σε ζωγραφιές, για να διακοσμήσετε χαρτί περιτυλίγματος ή όπως αλλιώς μπορείτε να φανταστείτε.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε μια σφραγίδα-σταγόνα για... τις βροχερές σας ζωγραφιές.

Φτιάξτε σφραγίδες από φελλό

Στην ίδια ακριβώς λογική με τις σφραγίδες από γόμες μολυβιών, βρίσκεται κι αυτή η απλή χειροτεχνία. Κόψτε με ένα κοπίδι το σχήμα που επιθυμείτε και μετατρέψτε ενάν φελλό σε αυτοσχέδια σφραγίδα. 

Η «σπογγώδης» υφή του φελλού, θα δημιουργήσει αυτό περίπου το (χαριτωμένο) αποτέλεσμα:

Σφραγίδα-φοίνικας, γιατί το καλοκαίρι μας λείπει

Με την ίδια ακριβώς τεχνική, μπορείτε να φτιάξετε ένα λιλιπούτειο φοίνικα χρησιμοποιώντας μια φαρδιά, πράσινη γόμα (η... χειροτέχνις της φωτογραφίας έχει χρησιμοποιήσει την αυτοσχέδια σφραγίδα για να διακοσμήσει τις πλατφόρμες της -εσείς μπορείτε απλώς να την χρησιμοποιήσετε για τις χειροτεχνίες των παιδιών).

Φτιάξτε τα δικά σας... πυροτεχνήματα

'H μήπως πρόκειται για αστέρια; Όπως το δει κανείς... Σε κάθε περίπτωση στα παιδιά θα αρέσει και η διαδικασία και το αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε ένα φύλλο φελλού (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφικής ύλης ή, για παράδειγμα, εδώ και εδώ), ένα ψαλιδάκι ή κοπίδι και λίγο σπάγγο.

Δείτε αναλυτικά πώς να το φτιάξετε:

1. Κόψτε χρησιμοποιώντας διαβήτη και κοπίδι κύκλους σε διαφορετικά μεγέθη στο φελλό. Στη συνέχεια, φτιάξτε μικρές εγκοπές στην περίμετρο του κύκλου με το ψαλιδάκι ή το κοπίδι σας.

2. Περάστε τον σπάγγο από τις εγκοπές και δέστε τις άκρες του στην άλλη πλευρά του φέλλινου δίσκου.

3. Η σφραγίδα σας είναι έτοιμη. Το μόνο που μένει είναι να τη βουτήξετε σε χρώμα ή μελάνι...

4. ...και να αφήσετε το παιδί να δημιουργήσει.

Καρδιές... υγείας

Πιέστε με ένα στυλό τον κύλινδρο του τελειωμένου ρολό και σχηματίστε έτσι μια... κυλινδρική καρδιά.

Ενώνοντας τέσσερις τέτοιες καρδιές, θα φτιάξετε ένα τέλειο τετράφυλλο τριφύλλι!

Ένα μπουκέτο μολύβια

Ενώστε επτά μολύβια με ένα λαστιχάκι ή μια κορδέλα, βουτήξτε σε μελάνι ή νερομπογιές και φτιάξτε με το παιδί τα πιο ωραία λουλούδια, τσαμπιά από χρωματιστά σταφύλια και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε (εσείς ή το δημιουργικό πιτσιρίκι σας).

Ραντίτσιο, μαρούλι ή άισμπεργκ για τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα

Με κόκκινο μελάνι και ένα... συνηθισμένο λαχανικό, μπορείτε να φτιάξετε τριαντάφυλλα που θα ενθουσιάσουν την κόρη σας! Αρκεί να κόψετε το κάτω μέρος και να το σφιχτοδέσετε.

Καλή επιτυχία!

v