Τι δείχνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα για τον χαρακτήρα σας

Τι δείχνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα για τον χαρακτήρα σας

Ανοίξτε τα χέρια σας και εξετάστε τα με προσοχή. Τι βλέπετε στα δάκτυλά σας; Κύκλους, καμπύλες ή μήπως στρόβιλους; Η επιστήμη μίλησε: τα δακτυλικά σας αποτυπώματα αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς σας! Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και μάθετε κάτι καινούριο για τον εαυτό σας.

«Κύκλοι»

Πρόκειται ίσως για το πιο συνηθισμένο μοτίβο αποτυπωμάτων. Εάν στα δακτυλικά σας αποτυπώματα σχηματίζονται κύκλοι, είστε ήρεμοι χαρακτήρες με ισορροπημένη προσωπικότητα. Επιδεικνύετε την απαραίτητη ευαισθησία και προσπαθείτε να βοηθήσετε τους γύρω σας, προσόν που σας εξασφαλίζει εύκολα και γρήγορα φίλους. Αν και είστε πειθαρχημένοι, εργατικοί και υπεύθυνοι ως άτομα δεν σας αρέσει να παίρνετε πρωτοβουλίες.

Δίνετε μεγάλη σημασία στην αλληλεπίδραση με τους άλλους, αφού βασίζεστε στην επικοινωνία μαζί τους για να τροφοδοτήσετε τον εαυτό σας με πληροφορίες και συναισθήματα. Σε γενικές γραμμές, διαθέτετε έναν αισιόδοξο ψυχισμό και καλή σωματική υγεία. Δεν σας ικανοποιεί μια μονότονη εργασία γιατί σιχαίνεστε να πλήττετε. Αν το μοτίβο επαναλαμβάνετε σε όλα σας τα δάκτυλα, μάλλον έχετε την τάση να ονειροπολείτε, δεδομένου ότι διαθέτετε περίσσια φαντασία.

«Καμπύλες»

Οι άνθρωποι που διαθέτουν το συγκεκριμένο μοτίβο είναι ιδιαίτερα ενεργητικοί και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η αυτοπεποίθησή τους είναι εμφανής σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής τους και είναι εύκολα διακριτή στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, περπατούν και μιλούν. Πολλές φορές όμως γίνονται πεισματάρηδες με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να τους αλλάξεις γνώμη.

Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η δομημένη σκέψη και τα ευαίσθητα νεύρα. Εξαιτίας του χαρακτήρα τους θα δυσκολεύονταν να προσαρμοστούν σε ένα καινούριο περιβάλλον αλλά και να ενστερνιστούν τις απόψεις τρίτων. Εκτιμούν ιδιαίτερα τις περισσότερες μορφές τέχνης και συχνά η γλώσσα του σώματός τους είναι πολύ εκφραστική. Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς και είναι έμπιστοι φίλοι αν και όχι πολύ τρυφεροί. Δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις περιόδους κρίσης για αυτό προτιμούν να παραμένουν απασχολημένοι κατά τη διάρκειά τους.

«Στρόβιλοι»

Ευέξαπτοι αλλά και γενναιόδωροι όσοι διαθέτουν αυτό το μοτίβο, χαρακτηρίζονται από μια αντιφατική, πολύπλευρη και σύνθετη προσωπικότητα. Πολλές φορές, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, αφού τείνουν να αναλαμβάνουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες ταυτόχρονα τις οποίες όμως εγκαταλείπουν στη συνέχεια χωρίς να τις ολοκληρώσουν. Έχουν τη δυνατότητα να αναλύουν σχολαστικά και αποτελεσματικά το περιβάλλον τους και συνήθως διακρίνονται για τα ταλέντα και την ευστροφία τους.

Ως χαρακτήρες μπορεί να είναι ασταθείς, απρόβλεπτοι και κρυψίνοες. Έχουν την τάση να αποσιωπούν τα πραγματικά τους συναισθήματα και προτιμούν την απομόνωση, την αυτοπαρατήρηση και την αυτοκριτική. Πολύ συχνά δεν είναι ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους και τείνουν να αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα. Η εντύπωσή τους για τον κόσμο προέρχεται από τους ίδιους, αλλά για τη συλλογή των πληροφοριών προτιμούν το διάβασμα. Η προσωπικότητά τους χαρακτηρίζεται ως φλεγματική και θεωρούνται λίγο ανέκφραστοι. Αν το μοτίβο βρίσκεται στο δείκτη και των δύο χεριών, τότε έχουν έφεση στην έρευνα, τον προγραμματισμό, τις νομικές επιστήμες και είναι από τη φύση τους σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v