Απόκριες με το παιδί: Οι καλύτερες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Απόκριες με το παιδί: Οι καλύτερες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Το τέλος της φετινής Αποκριάς δεν είναι μακριά, γι' αυτό, αυτό το Σαββατοκύριακο εκμεταλλευτείτε το για να περάσετε καλά με τα παιδιά οργώνοντας την αποκριάτικη Αθήνα! Το κέντρο θα πλημμυρίσει έθιμα από όλη την Ελλάδα, το Λούνα Παρκ Αηδονάκια έχει ντυθεί μασκαράς, στο Μουσείο Γουλανδρή έχει αράξει ένα πειρατικό καράβι και οι προτάσεις δεν τελειώνουν εδώ...

Ντυθείτε Πειρατές στο Μουσείο Γουλανδρή

Για δύο Κυριακές, 6 και 13 Μαρτίου, ένα πειρατικό καράβι θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Οι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πειρατικό καράβι, να περάσουν τις δοκιμασίες των πειρατών, να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό στολής, να μεταμορφωθούν με face painting και –με δυο λόγια- να χαρούν τις Απόκριες όπως τους αξίζει.

Πού: Κέντρο ΓΑΙΑ, Μουσείο Γουλανδρή, Οθωνος 100, Κηφισιά.

Πότε: Κυριακές 6 και 13 Μαρτίου, 10.00–16.00.

Είσοδος: 6€, παιδιά έως 2 ετών δωρεάν.

Απόκριες στην Πλάκα

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει αυτό το Σάββατο, 5 Μαρτίου, ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών, αλλά και για τους συνοδούς τους. Το πάρτυ μασκέ του Μουσείου θα περιλαμβάνει πολύ χορό, αποκριάτικες κατασκευές και την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Γλεντζοφλέβαρος», της Γιολάντας Τσαρώνη.

Πού: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα.

Πότε: Σάββατο 5 Μαρτίου, 12:00-13:00.

Είσοδος: 12€, έκπτωση 10% για αδέρφια

Προσοχή: Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά), επομένως φροντίστε να κάνετε την κράτησή σας τηλεφωνώντας στο
210 3250341.

Καρναβάλια από όλη την Ελλάδα στο κέντρο της Αθήνας

Από εχτές 3, έως την Κυριακή 6 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν ένα πολύ ξεχωριστό εορταστικό δρώμενο στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλα σημεία του κέντρου. Πρωτότυπα, παραδοσιακά και ξεχωριστά ήθη και έθιμα των Αποκριών από όλη την Ελλάδα θα συνθέσουν την εκδήλωση «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα». Μουσικοχορευτικά δρώμενα, παραδοσιακό γαϊτανάκι από τη Θεσσαλία, αλευρομουτζουρώματα από το Καρναβάλι της Σκύρου και πολλές ακόμη εκδηλώσεις θα γεμίσουν με ήχους και χρώματα το κέντρο της Αθήνας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι φυσικά ελεύθερη!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημέρες και τις ώρες όλων των εκδηλώσεων εδώ.

Αποκριάτικο πάρτι στα Αηδονάκια

Φέτος τις Απόκριες το Λούνα Παρκ Αηδονάκια έχει αποκριάτικη ατμόσφαιρα που υπόσχεται ότι τα παιδιά θα περάσουν καλά! Μπορείτε να παίξετε στα παιχνίδια του πάρκου, να διαγωνιστείτε στο χορό, να λικνιστείτε οικογενειακώς σε αποκριάτικους ρυθμούς αλλά και να παίξετε το κλασικό και αγαπημένο γαϊτανάκι. Σημειώστε επίσης ότι... ο μπαξές έχει και face painting και ταχυδακτυλουργικά κόλπα!

Πού: Στα Αηδονάκια, Διονύσου 155, Μαρούσι.

Πότε:

Σάββατο 5 Μαρτίου
12:00 - 20:00: face painting
17:30 - 19:00: Διαγωνισμοί-παιχνίδια–γαϊτανάκι

Κυριακή 6 Μαρτίου
12:00 - 20:00: face painting
12:45 - 13.25: Μάγος-Ταχυδακτυλουργός Τρίσταν
13:30 - 15:00: Διαγωνισμοί-παιχνίδια και χοροί–πολύχρωμο γαϊτανάκι

Είσοδος: All Day Fun Pass 16,5 ευρώ για 12 παιχνίδια (εκτός από αυτά που κερδίζουν δώρα και τα συγκρουόμενα)/ Μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια 3 ευρώ ανά συμμετοχή. Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη.

Καλή σας διασκέδαση!

v