8 λάθη που κάνετε και δεν σας αφήνουν να απολαύσετε το σεξ

8 λάθη που κάνετε και δεν σας αφήνουν να απολαύσετε το σεξ

Οι συζητήσεις των γυναικών περί σεξ περιστρέφονται κυρίως γύρω από τις ικανότητες και τις επιδόσεις των αντρών. Η κριτική που τους ασκούμε είναι εύκολη και συχνά αρκετά αυστηρή. Αυτό που «ξεχνάμε», όμως, να κάνουμε είναι η αυτοκριτική! Μήπως το ότι δεν περνάμε καλά στο σεξ δεν οφείλεται εξ' ολοκλήρου στον σύντροφό μας; Δείτε ποια από τα παρακάτω λάθη ενδεχομένως κάνετε και εσείς.

Προσποιείστε τον οργασμό

Μπορεί να μην θέλετε να «κακοκαρδίσετε» τον σύντροφό σας γιατί βλέπετε πόσο προσπαθεί να σας ικανοποιήσει, έτσι όμως στερείστε την δική σας απόλαυση, αφού του στέλνετε λάθος μηνύματα. Εκείνη τη στιγμή, καταλαβαίνει ότι μια συγκεκριμένη κίνησή του σας ενθουσιάζει, επομένως του δίνετε το πράσινο φως για την επαναλάβει στο μέλλον. Και για να μην επαναλάβετε κι εσείς έναν ψεύτικο οργασμό, αποφύγετέ το! 

Έχετε παθητική στάση

Δικαιολογίες του τύπου «Αφού ο άντρας πρέπει να τα κάνει όλα!» ή «Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα!» είναι ανεπίτρεπτες. Το σεξ θέλει όρεξη, επιθυμία και φαντασία. Σκεφτείτε το διαφορετικά: αν τρώτε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό δεν θα βαρεθείτε; Έτσι είναι και το σεξ. Αν το βλέπετε απλώς σαν μια αγγαρεία που θα πρέπει να ανοίγετε τα πόδια σας «για να τελειώνετε» , το σίγουρο είναι ότι δεν ευχαριστείτε ούτε το σύντροφό σας αλλά ούτε και εσάς. Πειραματιστείτε, αλλάξτε στάσεις και πάρτε πρωτοβουλίες! Η ανανέωση στη σεξουαλική σας ζωή, τότε, είναι δεδομένη.

Δεν λέτε τι θέλετε!

Είτε πρόκειται για μια φαντασίωση που έχετε χρόνια είτε για κάποια αγαπημένη σας στάση, μην διστάσετε να την παραδεχτείτε. Ακόμα και αν σας φαίνεται δύσκολο ή «έξω απ’ τα νερά σας», μπορείτε να κάνετε την αρχή μέσω ενός μηνύματος. Έτσι, εκτός του ότι θα δώσετε στο σύντροφό σας να καταλάβει τι θέλετε, θα έρθει έτοιμος να σας ικανοποιήσει το βράδυ. Αφού πάρετε το «κολάι», θα δείτε ότι θα σας αρέσει…

Δεν αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας

Ένα χαρακτηριστικό που αρέσει στους άντρες είναι η αυτοπεποίθηση που εμπνέει μια γυναίκα, ακόμα και στο σεξ. Αν δεν αισθανόμαστε καλά εμείς οι ίδιες με τον εαυτό μας και με το σώμα μας, δεν πρόκειται να το ευχαριστηθούμε. Εξάλλου, να θυμάστε ότι τα παχάκια στη μέση ή ανοιχτή περιφέρεια που εμείς θεωρούμε άσχημα ή αντιαισθητικά, για τους άντρες είναι αισθησιακές καμπύλες!

Γι’ αυτό, ανοίξτε τα φώτα, κάντε στριπτίζ, φορέστε sexy ζαρτιέρες και δείξτε στον καλό σας ότι το σώμα σας σας ανήκει. Σας το εγγυόμαστε: είναι ό,τι πιο sexy μπορείτε να κάνετε.

Ενοχλείστε όταν ο σύντροφός σας θέλει να «πειραματιστείτε»...

Όταν είμαστε αρκετό καιρό με το σύντροφό μας και έχουμε αποκτήσει κάποια οικειότητα, είναι λογικό να θέλει να κάνετε την ερωτική σας ζωή λίγο πιο… πικάντικη! Αυτό δε σημαίνει ότι βαριέται το σεξ μαζί σας ή ότι δεν τον ελκύετε πια ούτε ότι θα πρέπει να ενδώσετε σε κάτι που δεν σας αρέσει. Θα πρέπει, όμως, τουλάχιστον να τον ακούσετε. Αν σας ζητήσει κάτι που δεν είστε πρόθυμη να δοκιμάσετε, συζητήστε το και εξηγήστε του το γιατί, χωρίς νεύρα και χωρίς να θιχτείτε. Αντίθετα, σκεφτείτε ότι είστε η πρωταγωνίστρια των ερωτικών του φαντασιώσεων, που θέλει να δοκιμάσει μαζί σας.

 Σκέφτεστε πολύ!

«Τι να μαγειρέψω αύριο;», «Λες να μας πάρουν χαμπάρι τα παιδιά;», «Μην ξεχάσω να βάλω πλυντήριο μετά!», είναι ίσως μερικές από τις σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό σας κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν οι πιο «άκυρες» σκέψεις περνούν εκείνη την ώρα από το μυαλό σας, θα πρέπει να τις περιορίσετε ή –ακόμα καλύτερα- να τις εξαφανίσετε. Απολαύστε τη στιγμή και ζήστε το τώρα. Αν είστε μόνοι σπίτι, δοκιμάστε ένα αισθησιακό μπάνιο για δύο ή αρχίστε την βραδιά σας με ένα ποτήρι κρασί. Μπορεί να χαλαρώσετε πολύ πιο εύκολα!

Δεν κάνετε ποτέ το πρώτο το βήμα

Σίγουρα στους περισσότερους άντρες αρέσει ο ρόλος του «κυνηγού», αλλά τους αρέσει εξίσου να τους δείχνουμε ότι τους θέλουμε! Η θεωρία μας ότι έτσι θα φανούμε «εύκολες» και ότι θα μας κακοχαρακτηρίσουν, στην πράξη δεν ισχύει. Σκεφτείτε ότι, όπως κι εσείς θέλετε να αισθανθείτε επιθυμητή, έτσι και ο σύντροφός σας θέλει να νιώσει ότι τον διεκδικείτε.

Μην φοβηθείτε να κάνετε την πρώτη κίνηση και να τον προκαλέσετε με σέξι εσώρουχα ή πολύ απλά με ένα καυτό φιλί! Αυτό αρκεί για να γίνει η αρχή...

Ξεχνάτε τη θηλυκή σας πλευρά

Πρόκειται ενδεχομένως για ένα λάθος που σχετίζεται γενικά με την ερωτική μας ζωή και κατ' επέκταση με το σεξ. Αν συχνά έχει περάσει απ' το μυαλό σας η εξής σκέψη: «Βαριέμαι να ξυριστώ. Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς μου έχει πει ότι δεν τον νοιάζει!», σας προτρέπουμε να το ξανασκεφτείτε. Ενώ είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο να συμβεί, κάποιες φορές σε μια μακροχρόνια σχέση –ή ακόμα περισσότερο σ’ ένα γάμο- δεν θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Φροντίστε τον εαυτό σας, όχι μόνο για να αποπλανήσετε το άλλο σας μισό αλλά, πάνω απ’ όλα, για να (ξανα) ανακαλύψετε τη θηλυκότητά σας. Τα εσώρουχα της «γιαγιάς» και τα αξύριστα εδώ και ένα μήνα πόδια δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v