10+1 υπέροχα παιδικά βιβλία για αγόρια

10+1 υπέροχα παιδικά βιβλία για αγόρια

Ζώντας στην εποχή της τεχνολογίας, είναι υποχρέωσή μας να «ξεκολλήσουμε» τα παιδιά από τις οθόνες. Εκτός από τα «ταξίδια» που κάνουν μέσω των βίντεο games στον υπολογιστή ή μέσω των καρτούν στην τηλεόραση, ήρθε η στιγμή να τους δείξουμε πώς μπορούν να ταξιδέψουν μ’ ένα βιβλίο! Και επειδή τα αγόρια είναι συνήθως πιο επιρρεπή στην… τεχνολογία, προσπαθήστε να μυήσετε τον γιο/ ανιψιό/ βαφτιστήρι σας στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, ακόμα και αν τον θεωρείτε μικρό.

Οι επιλογές είναι πολλές! Γι’ αυτό, πάρτε ιδέες για το ποιο θα είναι το επόμενο λογοτεχνικό δώρο που θα του κάνετε, ανάλογα με την ηλικία του.

Για αγόρια από 3 έως 6 ετών

Μικροί κύριοι- Ο κύριος Τσαπατσούλης



Ο κύριος Τσαπατσούλης είναι το πιο τσαπατσούλικο πλάσμα που υπάρχει! Ό,τι και να έκανε, ό,τι και να έπιανε, το βρώμιζε και το γέμιζε με δαχτυλιές. Μέσα από τα έξυπνα στιχάκια του, οι μικροί μπόμπιρες διδάσκονται ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Θα το βρείτε εδώ

Για παιδιά από 3 ετών.

Ο μικρός Ερμής



Σε ποιο παιδί αρέσει να ακούει συνεχώς «μη»; Ο Ευγένιος Τριβιζάς παίρνει το μέρος τους και παρουσιάζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο όλα τα «μη» που ακούνε τα παιδιά, εμπνευσμένος από το ίδιο το… βιβλίο: «Μην το μουτζουρώνετε! Μην το γρατζουνάτε!». Τελικά, μήπως κάποια απ’ αυτά τα «μη» είναι παράλογα;

Αγοράστε το από εδώ.

Για παιδιά από 3 έως 6 ετών.

Οι καλοί και οι κακοί πειρατές

Σε συγγραφή του Αντώνη Παπαθεουδούλου και σε άριστη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, αυτό το… πειρατικό βιβλίο μαθαίνει στα πιτσιρίκια να ξεχωρίζουν το καλό απ’ το κακό και τους διδάσκει πώς να αντιμετωπίζουν τους… εχθρούς τους. Με τα ευρηματικά στιχάκια και τις μοναδικές εικόνες του, σίγουρα ο γιος σας δεν θα ξεκολλήσει εύκολα.

Βρείτε το εδώ

Τιμή: 11,50 ευρώ (10,35 ευρώ μέσω e-shop).

Για παιδιά από 4 ετών.

Ο μικρός φιλόσοφος: Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα

Ο μικρός Πίκολο ζητά από τη μαμά του μια κόκκινη μοτοσικλέτα. Εκείνη αρνείται αλλά ο ήρωάς μας το θεωρεί άδικο και συνεχίζει να επιμένει. Μέσα από το χιούμορ, το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν κάποια απλά αλλά καθημερινά ερωτήματα και βοηθά τους γονείς να τους εξηγήσουν κάποιες σημαντικές έννοιες.

Θα το βρείτε εδώ.

Για παιδιά από 4 ετών.

Για αγόρια από 6 έως 9 ετών

Εγώ και το ρομπότ μου



Πρόκειται για ένα ρομπότ που κάνει όλες τις δουλειές του κατόχου του, που απλώς κάθεται ξάπλα όλη μέρα! Όταν όμως αποδεικνυεται ότι ακόμα και το ρομπότ έχει αδυναμίες, θ' αναγκαστεί εκείνος να κάνει τα πάντα, πάντα παρέα με τον φίλο του, τον... Ξάπλα. Γραμμένο από τον Μάνο Κοντολέοντα, δεν μπορεί παρά να είναι μια από τις επιλογές σας.

Βρείτε το online.

Για παιδιά από 6 ετών.

Zac Power 1- Στο νησί δηλητήριο



Όλα τα αγόρια τρελαίνονται για περιπέτεια και η σειρά του Zac Power τους τη δίνει απλόχερα. Στο πρώτο βιβλίο της, ο Zac πρέπει να βρει έναν κακό επιστήμονα που ζει στο Νησί Δηλητήριο. Ο ήρωάς μας θα καταφέρει άραγε να φτάσει μέχρι το εργαστήριο του Δόκτορα Δράστικ;

Βρείτε το εδώ

Για ηλικίες από 7 ετών.

Τζερόνιμο Στίλτον- Η περίεργη υπόθεση του Γκραν Οτέλ



Ένα φάντασμα έχει εμφανιστεί στο ξενοδοχείο του Γκραν Οτέλ με αποτέλεσμα όλοι οι καλεσμένοι του να φύγουν τρέχοντας! Τότε, ο ποντικός- ντεντέκτιβ, Τζερόνιμο Στίλτον, καλείται να λύσει το μυστήριο μαζί με τον Ηρακλή Ποντιρό. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ το φάντασμα;

Θα το αγοράσετε από εδώ. 

Από 7 ετών.

Για αγόρια από 9 έως 12 ετών

Οι φύτουλες- Το αιώνιο θύμα

Ένα βιβλίο που καταπιάνεται με το θέμα του bullying στα σχολεία με τον πιο αστείο τρόπο. Ο ήρωας ονόματι Νικ πέφτει συνεχώς θύμα των κακών συμμαθητών του, γι’ αυτό και οι φίλο του αποφασίζουν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση. Τότε, φτιάχνουν μια τρομερή ομάδα: τους Φύτουλες! Το βιβλίο πρεσβεύει το ρητό: «Ισχύς εν τη ενώσει!». Η συνέχεια στις σελίδες του…

Βρείτε το εδώ. 

Από 9 ετών.

Ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς

Ο Τομ Γκέιτς δεν είναι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς. Δεν προσέχει στα μαθήματα και έχει βάλει έναν σκοπό στη ζωή του: να νευριάζει συνεχώς την αδελφή του. Στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει η ένδειξη: Διαβάστε και γελάστε! Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Αγοράστε το online.

Από 9 ετών.

Δόκτωρ Πορδαλός- Η μπανιέρα του χρόνου



Η πρώτη απόπειρα του περίφημου Jo Nesbo στην παιδική λογοτεχνία! Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, ο Δόκτωρ Πορδαλός εφευρίσκει την μοναδική… Μπανιέρα του Χρόνου. Καλεί τους μικρούς του αναγνώστες να γεμίσουν τη μπανιέρα τους με νερό και με τη μαγική του σαπουνόσκονη και να ταξιδέψουν όπου θέλουν. Όμως, στην πορεία, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για κάποια προβληματάκια.

Δείτε περισσότερα βιβλία της σειράς εδώ. 

Για παιδιά από 9 ετών.

Ο πόλεμος των Άστρων- Οι επαναστάτες



Επειδή το πιθανότερο είναι πως ο γιος σας δεν θα έχει ξεφύγει από τη μανία του Star Wars, ο Πόλεμος των Άστρων έρχεται τώρα και σε ειδική έκδοση για παιδιά. Ο Κέιναν, η Χέιρα, ο Τσόπερ και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες αντιστέκονται στην σατανική αυτοκρατορία, ο καθένας με τα ταλέντα και τις ικανότητές του…

Βρείτε το εδώ. 

Για παιδιά από 9 ετών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v