6 καλοκαιρινοί προορισμοί για όλη την οικογένεια με οικονομική διαμονή

6 καλοκαιρινοί προορισμοί για όλη την οικογένεια με οικονομική διαμονή

Ο Ιούλιος κατέφθασε και οι πρώτοι αδειούχοι αρχίζουν σιγά- σιγά να κατακλύζουν τα λιμάνια της χώρας. Αν η αντίστροφη μέτρηση για την άδεια άρχισε και για εσάς αλλά ακόμα δεν έχετε κανονίσει πού θα πάτε, δεν χρειάζεται ν΄ αγχώνεστε αφού, ακόμα και την τελευταία στιγμή, μπορείτε να βρείτε οικονομικά δωμάτια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Δείτε 6 προορισμούς για οικογενειακές διακοπές και προτάσεις διαμονής που δεν θα αδειάσουν την τσέπη σας.

1. Σάμος

Στο ανατολικό Αιγαίο, το νησί της Σάμου σας περιμένει για τις οικογενειακές σας διακοπές. Συνδυάζει την πυκνή βλάστηση που δεν συναντάμε στις Κυκλάδες, το όμορφο γαλάζιο των παραλιών του ενώ για τους αρχαιολάτρες γονείς, τα τουριστικά αξιοθέατα δεν θα περάσουν απαρατήρητα, με το Ευπαλίνειο Όρυγμα σχεδόν να επιβάλλει να το επισκεφθείτε. Το Μεγάλο Σεΐτάνι, το Ποτάμι και η Τσαμπού είναι μερικές από τις μαγικές παραλίες του νησιού.



Για τη διαμονή σας, το ξενοδοχείο Νεφέλη στο Καρλόβασι αποτελεί σίγουρα μια δελεαστική επιλογή. Απέχει 150 μέτρα από την ομώνυμη παραλία και περιτριγυρίζεται από καταπράσινο περιβάλλον, ωστόσο αν θέλετε να κάνετε μια βιαστική βουτιά η πισίνα του σας περιμένει. Με περίπου 50 ευρώ την διανυκτέρευση για μια τριμελή οικογένεια, δύσκολα δεν θα το επιλέξετε. Τα παιδιά μέχρι δύο ετών μένουν δωρεάν, ενώ από 12 ετών το επιπλέον κόστος ανέρχεται στα 18 ευρώ το βράδυ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Νάξος

Η Νάξος είναι ένα από τα πρώτα σε προτιμήσεις για οικογένειες νησιά των Κυκλάδων, και όχι άδικα. Οι περισσότερες παραλίες της βρίσκονται  –κυριολεκτικά- σε μια ευθεία και είναι family friendly. Αμμουδιά παντού, ρηχά νερά και πολλή άπλα για να μην γίνετε «κολλητοί» με τους θαμώνες στις πίσω ξαπλώστρες είναι τα χαρακτηριστικά τους. Ενδεικτικά κατονομάζουμε τον Άγιο Προκόπιο, την Αγία Άννα και την Πλάκα, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε καμία άλλη παραλία.



Λίγα μέτρα από την παραλία στον Άγιο Προκόπιο βρίσκεται το Babiskaterinastudios, στο οποίο μπορείτε να βρείτε το τρίκλινο δωμάτιο στα 65 ευρώ το βράδυ για μέσα με τέλη Ιουλίου. Στα θετικά του συγκαταλέγεται ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης και η πισίνα σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια δροσερή βουτιά πριν κολυμπήσετε στη θάλασσα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εναλλακτικά, αν είστε φαν του κάμπινγκ, μπορείτε να κατασκηνώσετε οικογενειακώς στην Πλάκα στο ομώνυμο camping. Ενδεικτικά, μια σκηνή με 3 κρεβάτια φουτόν για 8 βράδια θα σας στοιχίσει 280 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια το ποσό θ’ ανέβει στα 360 ευρώ. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν πισίνα και μίνι μάρκετ.



Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

3. Σκόπελος

Επειδή νησιά δεν είναι μόνο οι Κυκλάδες, ας σκεφτούμε για λίγο τις Σποράδες, και συγκεκριμένα τη Σκόπελο. Πρόκειται ίσως για το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας που σε συνδυασμό με τις πανέμορφες παραλίες του θα σας μαγέψει. Θαυμάστε την Ανατολή του ήλιου από το Κάστρο και περιπλανηθείτε στον διατηρητέο οικισμό της Χώρας. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή τυρόπιτα Σκοπέλου και να πάρετε ως σουβενίρ χειροποίητα κεραμικά ή ξύλινες κατασκευές, για τις οποίες φημίζεται το νησί.



Μία απ’ τις καλύτερες επιλογές σας το ξενοδοχείο Ιωνία, που βρίσκεται στην χώρα της Σκοπέλου για να είστε μέσα σε όλα! Διαθέτει χώρο στάθμευσης, πισίνα και κήπο για να χαλαρώνετε μετά το μπάνιο. Ενδεικτικά, για μια τριμελή οικογένεια, το κόστος ενός δωματίου ανέρχεται στα 64 ευρώ/ διανυκτέρευση με πρωινό. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.

4. Πόρος

Αν τα παιδιά δεν αντέχουν τα πολύωρα ταξίδια με το πλοίο, ο Αργοσαρωνικός αποτελεί πάντα μια κλασική επιλογή. Ο Πόρος απέχει 2 ώρες απ’ το λιμάνι του Πειραιά και δεν θα σας κουράσει με τις αποστάσεις του. Ο Ρώσικος Ναύσταθμος και το Λιμανάκι της Αγάπης είναι κάποιες από τις πιο ήσυχες παραλίες του.



Για τη διαμονή σας, επιλέξτε το Ninetta’ s Studios, που βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την πιο γνωστή παραλία του νησιού, το Ασκέλι. Διαθέτει οικογενειακά δωμάτια, πισίνα, κήπο και ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία. Για μια τριμελή οικογένεια για τέλος Ιουλίου, ένα δωμάτιο θα κοστίσει 67 ευρώ το βράδυ. Τα παιδιά μέχρι 2 ετών μένουν χωρίς επιπλέον χρέωση. Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, δεν θα χρειαστεί να το αποχωριστείτε γιατί είναι ευπρόσδεκτο στον χώρο. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. Πάρος

Μπορεί η Πάρος να είναι «παρεξηγημένο» νησί, επειδή θεωρείται πόλος έλξης μικρότερων ηλικιών, ωστόσο είναι ιδανική επιλογή και για οικογένειες. Περπατήστε στα σοκάκια της Νάουσας και της Παροικιάς, όπου θα βρείτε πλήθος ταβερνών και εστιατορίων. Οι παραλίες των Αγίων Αναργύρων και του Μοναστηρίου είναι ιδανικές επιλογές αν έχετε ως ορμητήριο τη Νάουσα ενώ το Μαρτσέλο και η Αγία Ειρήνη βρίσκονται κοντά στην Παροικιά.



Αν προτιμάτε ένα πιο ήσυχο κατάλυμα εκτός χώρας, το Paros Rita Studios που βρίσκεται στο Πίσω Λιβάδι (12 χιλιόμετρα από τη Νάουσα) και μόλις 300 μέτρα από την ομώνυμη παραλία της περιοχής και 100 μέτρα από την παραλία Καμινάκι. Ενδεικτικά, για δύο ενήλικες και ένα παιδί, η τιμή ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 61 περίπου ευρώ. Διαθέτει κήπο και αίθριο, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά το μπάνιο σας. Δείτε περισσότερα εδώ.

 6. Ζάκυνθος

Το Ζάντε δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Είναι ένα κατ’ εξοχήν οικογενειακό νησί με πανέμορφες παραλίες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Στις must παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Ναυάγιο, η Μπόχαλη και ο Γέρακας, που είναι ιδανική για πολύωρα παιχνίδια στην άμμο. Απλώς, μην απορήσετε αν δείτε καμία καρέτα- καρέτα να κάνει βόλτα στην περιοχή…



Ο Λαγανάς είναι το κέντρο του νησιού ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο ήρεμο για τη διαμονή σας. Οι Αλυκές, που απέχουν 13 χιλιόμετρα από την χώρα της Ζακύνθου είναι πολύ καλή επιλογή για να χαλαρώσετε οικογενειακώς. Εκεί, θα βρείτε τα Yiota Studios, όπου για μια τριμελή οικογένεια η διανυκτέρευση θα κοστίσει στα 50 ευρώ το βράδυ. Το δωμάτιο περιλαμβάνει κουζίνα, αν προτιμάτε το σπιτικό φαγητό και στις διακοπές σας ενώ το αίθριο έξω θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα καθαρά οικογενειακό ξενοδοχείο, το Letsos Hotel , στην περιοχή του Αλυκανά. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν πισίνα, κήπος και εστιατόριο, αν δεν σας αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις. Για ένα οικογενειακό δωμάτιο 50 τ.μ. (για 4μελή οικογένεια) με μια μικρή κουζίνα, το κόστος ανέρχεται στα 65 ευρώ το βράδυ. Περισσότερα θα δείτε εδώ.

v