4 προτάσεις για καλοκαιρινές, μονοήμερες εκδρομές με τα παιδιά

4 προτάσεις για καλοκαιρινές, μονοήμερες εκδρομές με τα παιδιά

Είτε έχετε γυρίσει από τις διακοπές και έχετε ήδη μελαγχολήσει είτε η άδειά σας αργεί ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε… καλοκαιρινές διεξόδους διασκέδασης. Μπορείτε να ξεφύγετε λίγο από τον θόρυβο της πόλης και να οργανώσετε μια μονοήμερη απόδραση που θα συνδυάσει όλα τα γούστα και θα αφήσει ικανοποιημένους μικρούς και μεγάλους. Γεμίστε, λοιπόν, τα Σαββατοκύριακά σας με θάλασσα, παιχνίδι, φαγητό και «άραγμα» στην παραλία.

1. Σούνιο το κλασικό!

Το Σούνιο είναι μια από τις κλασικές επιλογές για μπάνιο, που πιθανώς «τιμούσατε» και εσείς με τους γονείς σας. Αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας υπό το άγρυπνο βλέμμα του… Ποσειδώνα, επιλέξτε την κλασική παραλία του Σουνίου, η οποία όμως μπορεί να μαζέψει αρκετό κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Διαφορετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κρυμμένο διαμάντι του Σουνίου, την παραλία ΚΑΠΕ. 

Ανεβείτε στο Ναό του Ποσειδώνα



Είτε είστε αρχαιολάτρες είτε θέλετε απλώς να χαζέψετε τη θέα με τα παιδιά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ναό του Ποσειδώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει ανοιχτός για το κοινό από τις 9.30 το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Για μαρίδα στη... Μαρίδα



Αποκλειστικά για τους μερακλήδες που θέλουν ψαρομεζέδες και ουζάκι δίπλα στη θάλασσα! Στην περίπτωση αυτή, τρώτε μάτια… ψάρια, παρέα με την απέραντη θέα του μπλε. Οι τιμές ίσως είναι λίγο «τσιμπημένες», ωστόσο η ποιότητα του φαγητού θα σας αποζημιώσει.

2. Μπάνιο στο Σέσι και κρεατοφαγία στην Αρτζεντίνα

Μία ώρα και κάτι μακριά από την πρωτεύουσα και 22 χιλιόμετρα από τον Μαραθώνα, θα βρείτε την πανέμορφη αμμουδερή παραλία Σέσι. Δεν είναι οργανωμένη και ενδείκνυται για να στήσετε με τις ώρες την… οικογενειακή σας ομπρέλα και όλα σας τα μπαγκάζια και να απολαύσετε το μπάνιο σας. Γι’ αυτό, φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, (ψυγειάκι με νερό, σνακ και φρούτα) αφού εκεί δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο beach bar.

Για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι περιηγητές… 



Αν μόνο το μπάνιο δεν σας φτάνει, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι το Προσάλεσι του Βαρνάβα, που θα βρείτε αφού προσπεράσετε το ομώνυμο χωριό. Εκεί, σας περιμένει ένας επίγειος παράδεισος. Πράσινο, δέντρα, άπειρη σκιά, μονοπάτια και ποταμάκια σας καλούν να τα εξερευνήσετε. Φυσικά, θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι και να φοράτε και εσείς και τα παιδιά αθλητικά ή παπούτσια περιήγησης.

Απαραίτητη η στάση για φαγητό

Αφού έχετε κουραστεί από την περιήγηση, η στάση για φαγητό επιβάλλεται! Αν παραμείνετε στην περιοχή, η ιδανική επιλογή μετά από μια κουραστική μέρα είναι το μαγαζί «Αρτζεντίνα». Φημίζεται για τα κρεατικά του, τα οποία θα πρέπει να τιμήσετε δεόντως. Στις σπεσιαλιτέ του είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν πρέπει να χάσετε. Οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες (μπορεί να φτάσουν και τα 20 ευρώ το άτομο) , όμως οι μερίδες του είναι μεγάλες και για μια φορά αξίζει να κακομάθετε τον εαυτό σας.

*Αν είστε ανυπόμονοι, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο πριν φτάσετε για να αρχίσουν να ψήνονται τα κρεατικά σας. Η διαδικασία ενδεχομένως πάρει αρκετή ώρα...

3. Θάλασσα- ταινία και φαγητό προς Βάρκιζα μεριά

Η ανατολική παραλία της Βάρκιζας έχει άμμο, άπλα και καθαρά νερά, είναι δηλαδή η ιδανική επιλογή για να παίζουν τα παιδιά με τα κουβαδάκια τους με τις ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας στην παραλία Αλκυονίδες, η οποία είναι αρκετά μικρότερη, αλλά διαθέτει μια καφετέρια ακριβώς δίπλα, σε περίπτωση που χρειαστείτε προμήθειες.

Φαγητό δίπλα στο «Απέραντο Γαλάζιο»



Δίπλα στην Ανατολική παραλία της Βάρκιζας, θα βρείτε την παραθαλάσσια ταβέρνα «Απέραντο Γαλάζιο». Οι θαλασσινές γεύσεις επικρατούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα κρεατικά του… έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Επιλέξτε το για να χορτάσετε δίπλα στο κύμα.

Ταινία κάτω από τα αστέρια

Επειδή καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά είναι… μισό καλοκαίρι, μετά το μπάνιο (ναι, με τα’ αλάτια), απολαύστε μια ταινία κάτω από τ’ αστέρια στο σινεμά Ρία. Μία από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας είναι η καινούρια ταινία της σειράς «Εποχή των Παγετώνων», που μπορείτε να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. 

Δείτε περισσότερα εδώ. 

4. Η Ψαρού ήρθε στην Σαρωνίδα!

Εκτός από την γνωστή Ψαρού της Μυκόνου, οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν να την απολαύσουν δίπλα τους. Όμορφη, καθαρή και φυσικά με πολλή άμμο για να στήσετε χωρίς κόπο την ομπρέλα σας και να χαρούν τα παιδιά τα καστράκια τους, είναι η κατάλληλη επιλογή για οικογενειακή παραλία.

Στην Αίγλη για σινεμά

Συνεχίστε την μονοήμερη εκδρομή σας με μια ταινία στο θερινό σινεμά της Σαρωνίδας. Αστέρια, δροσιά και όλη η δράση να εκτυλίσσεται μπροστά σας. Θέλετε κάτι άλλο; Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Μεζέδες στην Ψαρού



Στην ομώνυμη ταβέρνα που βρίσκεται ανάμεσα στη Σαρωνίδα και το Μαύρο Λιθάρι, αφού σας έχει «ανοίξει» η όρεξη μετά το μπάνιο, θα γεμίσετε το τραπέζι σας με λαχταριστούς μεζέδες. Μην παραλείψετε να «τιμήσετε» την τσιροσαλάτα και τα φιλετάκια πέρκας που «ξαπλώνουν» μέσα σε φύλλο κανταΐφι. Ένας ξεχωριστός χώρος, που ξεφεύγει αρκετά από την κλασική ταβέρνα, χωρίς όμως να στερείται σε ποιότητα και γεύση.

v