Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι γονείς

Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι γονείς

Είτε απευθύνεστε συχνά στα άστρα για έμπνευση είτε όχι, εκείνα είναι εκεί για να σας δίνουν τα σημάδια που χρειάζεστε για να βρίσκετε το δρόμο σας, ως άνθρωποι αλλά και ως γονείς. Αν το δεύτερο, λοιπόν, είναι στα σκαριά, ορίστε μερικές σκέψεις για το πως μπορεί η προσωπικότητά σας να επηρεάσει τις οικογενειακές σας επιδόσεις...

Κριός

Γεννημένοι ηγέτες, οι Κριοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών τους, όχι μόνο στην παιδική τους ηλικία, αλλά και πολύ μετά. Εγωιστές και μαχητικοί όπως είναι, όμως, δεν αποκλείεται να συγκρουστούν έντονα μαζί τους κατά την εφηβεία. Όπως και να ‘χει, οι Κριοί είναι οι κολώνες του σπιτιού τους και με λίγη καλή διαχείριση τα παιδιά τους θα πάρουν το δρόμο που έχουν στρώσει για ‘κείνα.

Ταύρος

Σταθεροί, υπομονετικοί και αξιόπιστοι, οι Ταύροι είναι γεννημένοι γονείς, ταγμένοι στη δημιουργία του πλέον υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά τους και στην γαλούχησή τους με τις αξίες που οι ίδιοι ενστερνίζονται. Συνεπώς, το πατρικό τους θα είναι πάντα το καταφύγιό τους κι όταν ενηλικιωθούν, ο Ταύρος γονιός θα παραμείνει φίλος τους και στήριγμά τους.

Δίδυμοι

Φύσει μέντορες και εν δυνάμει διανοούμενοι, οι Δίδυμοι γονείς αρέσκονται στο να καλλιεργούν το πνεύμα τους και να προκαλούν τη σκέψη τους να χαράξει καινούργια μονοπάτια. Το καλό είναι ότι μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους τις ίδιες προτεραιότητες, τους μαθαίνουν να σκέφτονται και να κρίνουν από πολύ νωρίς. Το κακό είναι ότι καμιά φορά παρασέρνονται απ’ το θυμικό τους, εν δυνάμει υπονομεύοντας τη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι άνθρωποι συναισθηματικοί, τρυφεροί και συμπονετικοί, κάτι που τους κάνει ιδιαιτέρως προστατευτικούς και παρηγορητικούς ως γονείς. Παράλληλα, βέβαια, τους κάνει ιδιαιτέρως αγχώδεις και ανήσυχους, συχνά σε υπερβολικό βαθμό. Είναι αφοσιωμένοι στην οικογένειά τους, όμως, και εξαιρετικά σπιτόγατοι, οπότε ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά τους είναι παραπάνω απο εγγυημένος.

Λέων

Ενεργητικοί, ανταγωνιστικοί και μαθημένοι να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, οι γονείς Λέοντες ξέρουν πως να δημιουργούν ένα ζωντανό οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο χαρά, παιχνίδι και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Κάπου-κάπου, ίσως επιδιώκουν υπερβολικά την προσοχή κι επισκιάζουν τα παιδιά με την πληθωρικότητά τους, αλλά η στιβαρή παρουσία τους εμπνέει σε όλη την οικογένεια ένα ζεστό αίσθημα ασφάλειας. Αν η προσφορά τους αναγνωριστεί, δε, γίνονται χαλί να τους πατήσεις.

Παρθένος

Οργάνωση, μεθοδικότητα, πειθαρχία κι εμμονή στη λεπτομέρεια είναι μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά των γονιών Παρθένων, που, αν υπήρχε τέλεια οικογένεια, θα ήταν πρώτοι υποψήφιοι να τη δημιουργήσουν. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει, καλό θα ήταν να χαλαρώνουν που και που και να μην έχουν απαιτήσεις στις τα παιδιά τους δε μπορούν να ανταποκριθούν. Άλλωστε, ο “τέλειος” γονιός είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις και πότε πρέπει ν’ αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται οργανικά.

Ζυγός

Πνευματώδεις, οργανωτικοί και ισορροπημένοι, οι γονείς Ζυγοί είναι καλοί ακροατές, διασκεδαστική παρέα και δεν έχουν “σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους”. Τα παιδιά τους θα νιώσουν σίγουρα ότι έχουν δίπλα τους έναν έμπιστο φίλο εκτός από έναν καλό γονιό και είναι πιθανόν να τους εκμυστηρεύονται τα πάντα. Κι ας μην είναι όσο αποφασιστικοί πρέπει να είναι οι κεφαλές μιας οικογένειας.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι οι γονείς εκείνοι που αφοσιώνονται πλήρως στην οικογένειά τους και χρησιμοποιούν την αγάπη τους για να χτίσουν ένα σωστό φρούριο γύρω απ’ τα παιδιά και τον σύντροφό τους. Αντιλαμβάνονται πως σκέφτονται, τι αισθάνονται και τι χρειάζονται τα παιδιά τους ώστε να μεγαλώσουν σωστά, μόνο που κάποιες φορές παρασύρονται και επιζητούν περισσότερο έλεγχο απ’ ότι πρέπει διακινδυνεύοντας τη σχέση τους μ’ εκείνα.

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι ερωτευμένοι με τη ζωή, πάντα έτοιμοι για νέες εμπειρίες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, κάτι που τους κάνει πολύ αγαπητούς στα παιδιά τους, αλλά και στα παιδιά των φίλων τους. Ως άνθρωποι, ξέρουν να “το φιλοσοφούν” κι όλοι τους θέλουν στην παρέα τους. Ως γονείς, όμως, πρέπει να μάθουν να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις επιθυμίες τους και όλα θα πάνε μια χαρά.

Αιγόκερως

Πρακτικοί και οικονόμοι, οι γονείς Αιγόκεροι είναι σαν έτοιμοι από πάντα για “σπίτι” και οικογένεια. Προσγειωμένοι και ρεαλιστές, πρώτα θα επιλύσουν κάθε πρόβλημα που έχει να κάνει με το νοικοκυριό και τα παιδιά τους κι ύστερα, στα μεγάλα κέφια, μπορεί και να ονειροπολήσουν. Το ζόρι έρχεται όταν τα οικονομικά δεν πάνε καλά και το άγχος κλιμακώνεται, ο σωστός Αιγόκερως όμως, μπορεί να σκαρώσει ένα υπέροχο ταξίδι με το μικρότερο μπάτζετ, για την οικογενειακή αποσυμπίεση.

Υδροχόος

Ανεξάρτητοι, σίγουροι για τον εαυτό τους και ταγμένοι στο “προσωπικό ταξίδι”, οι Υδροχόοι “ρέουν” στη ζωή και μ’ αυτό το παράδειγμα γαλουχούν και τα παιδιά τους, να παίρνουν τον δικό τους δρόμο και ν’ αγαπούν τον εαυτό τους γι’ αυτό που είναι. Παράλληλα, οι Υδροχόοι είναι εν δυνάμει αληθινοί αλτρουιστές και διατεθειμένοι να βοηθήσουν όποιον τους χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή. Ως γονείς, βέβαια, θα πρέπει να βάλουν κάποιες προτεραιότητες.

Ιχθείς

Καλλιτεχνική φύση, τρυφεροί και με ανεπτυγμένη διαίσθηση, οι Ιχθείς είναι οι γονείς που, γεμάτοι από κατανόηση, αγάπη και φαντασία, κάνουν τα παιδιά τους να νιώθουν ότι ζουν σε ένα παραμύθι. Η τάση τους προς τις τέχνες είναι κολλητική, όμως η ευγενική κι ευχάριστη πλευρά τους μπορεί ν’ αποδειχθεί εύθραυστη, να πέσουν σε “λούκι” και να δυσκολευτούν να βγουν. Και όμως, η θετική σκέψη είναι κάτι που καλλιεργείται και δυναμώνει, ειδικά αν έχεις τόσα πολλά να δώσεις στα παιδιά σου.

v