«Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού μου»

«Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού μου»

Όταν το μωρό σου έρχεται στον κόσμο (και για ένα σημαντικό διάστημα μετά απ' αυτό), ακολουθούν σωρεία επισκέψεων φίλων και συγγενών που θέλουν να το γνωρίσουν! Τότε, οι αγκαλιές και τα φιλιά… δίνουν και παίρνουν. Όσο «αθώες», όμως, κι αν είναι αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης, η επαφή με τόσο κόσμο μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνη για το μωρό. Απόδειξη η ιστορία μιας μαμάς που μας προειδοποιεί σχετικά.

Η Amy Stinton κοινοποίησε μία φωτογραφία του μωρού της με πρήξιμο και κοκκινίλες στα πόδια, γράφοντας το εξής σχόλιο από κάτω: «Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές από έρπητα. Ο γιος μου ‘κόλλησε’ έρπη και από εδώ και πέρα θα τον έχει για όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό, να το σκέφτεστε διπλά πριν φιλήσετε ένα μωρό.»

Αρκετοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού του έρπητα, ωστόσο στους περισσότερους η ασθένεια δεν εκδηλώνεται. Ο ιός μεταφέρεται από άτομο σε άτομο μέσω της σωματικής επαφής, του φιλιού ή ακόμα και του θηλασμού. Ενώ στους ενήλικες δεν θεωρείται κάτι σοβαρό, για τα μωρά ο έρπης μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρος λόγω του μη αναπτυγμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Όπως αναφέρει η ίδια η μαμά δεν κατηγορεί κανέναν για το γεγονός αυτό. Σκοπός της ήταν να προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά για να προσέχουν ποια άτομα έρχονται σ’ επαφή με το μωρό τους. Ειδικά, μάλιστα, αν γνωρίζουν ότι είναι φορείς κάποιας ασθένειας, καλό θα είναι να μένουν μακριά απ' το μωρό. 

Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο ίντερνετ η μαμά του μικρού Όλιβερ:

 

Πηγή: Hotmomsclub

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v