Πώς να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Πώς να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι αυξημένες τον χειμώνα, ιδιαίτερα τις πολύ κρύες ημέρες. Θα πρέπει να προστατευτούμε παραπάνω από ό,τι συνηθίζουμε, ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε το δέρμα μας σε καλή κατάσταση, μακριά από ξηρότητα και διατηρώντας τη λάμψη του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα μαλλιά μας, τα οποία ταλαιπωρούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κλιματιστικά, το κρύο, το χιόνι, κάνουν την επιδερμίδα πιο τραχιά και το μακιγιάζ ανύπαρκτο.

Ας δούμε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές:

- Μη ξεχνάτε την ...αντηλιακή σας κρέμα. Μπορεί ο ουρανός να είναι συννεφιασμένος, αλλά μη ξεγελιέστε! Οι ακτίνες του ήλιου που δεν... βλέπετε, υπάρχουν και ειδικά όταν χιονίζει, αντανακλούν πάνω στο χιόνι και καταλήγουν στο δέρμα σας. Αλλά και στη συννεφιά ακόμα, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να σας κάνει κακό. Αντηλιακή κρέμα λοιπόν, όλες τις εποχές του χρόνου.

-Αποφύγετε το καυτό νερό στο μπάνιο σας. Μπορεί να σας είναι πολύ ευχάριστο, αλλά σας αφυδατώνει και ξηραίνει την επιδερμίδα σας. Προτιμήστε το χλιαρό νερό, όσο κρύο και αν κάνει έξω, κάνοντας συχνά απολέπιση και χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας ενυδατικές κρέμες σώματος μετά το μπάνιο. Φροντίστε τα μαλλιά σας με μάσκες μαλλιών, που θα διατηρήσουν την ελαστικότητα και τη λάμψη τους, δεδομένου ότι ταλαιπωρούνται κλεισμένα σε σκουφάκια και καπέλα και από το συχνό σεσουάρ.

-Εφοδιαστείτε ενυδατικές κρέμες. Μέσα στο σπίτι, αλλά και στους χώρους εργασίας, οι ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή λόγω θέρμανσης, γι'αυτό ανανεώνετε συχνά την ενυδάτωση του δέρματός σας, δοκιμάζοντας μια καλή κρέμα για το πρόσωπο, ίσως πιο βαριά από αυτήν που συνηθίζετε. Πριν πάτε για ύπνο, ακόμα και αν κρυώνετε, φροντίστε να εξασφαλίσετε καθαρή ατμόσφαιρα, χαμηλώνοντας ή κλείνοντας εντελώς τα μέσα θέρμανσής σας κατά την ώρα του ύπνου.

-Όταν φροντίζετε το πρόσωπό σας, μην ξεχάσετε τα χείλη σας. Προστατεύστε τα από την ξηρότητα, τα σκασίματα, τις ευαισθησίες. Υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα για τα χείλη στην αγορά, προϊόντα που περιέχουν βούτυρο κακάο, μέλι κ.λ.π.

-Το νερό θα είναι ο καθημερινός σας σύμμαχος ενάντια στην παγωμένη ατμόσφαιρα. Η υγρασία χρειάζεται και το νερό θα σας τη δώσει, φροντίζοντας τον οργανισμό σας. Πιείτε αρκετό νερό και μην αρκείστε στο τσάι, τη σοκολάτα, τα ροφήματα, τα οποία δεν αντικαθιστούν μερικά ποτήρια νερό.

-Τα χέρια σας είναι και αυτά κάτι που δεν θα πρέπει να αμελείτε να περιποιείστε όταν κάνει πολύ κρύο. Αγοράστε μια καλή κρέμα χεριών και μη ξεχνάτε να φοράτε ζεστά γάντια όταν είστε πολύ ώρα έξω στο κρύο.

-Προσέξτε ιδιαίτερα τη διατροφή σας, χωρίς να ξεχνάτε, ότι το κρύο... ανοίγει την όρεξη για φαγητό, άρα προσπαθήστε να συγκρατηθείτε από περιττά και ανθυγιεινά γεύματα. Συνήθως όταν κρυώνουμε αποφεύγουμε τις υγιεινές σαλάτες, τα λαχανικά, τα φρούτα και προτιμάμε τις πιο λιπαρές τροφές. Μην αλλάξετε, όμως, τις υγιεινές σας συνήθειες λόγω κρύου και αν δεν έχετε, υιοθετήστε τις άμεσα και δεν θα το μετανιώσετε. Εξάλλου, η καλή διατροφή κυρίως τον χειμώνα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαλλιά σας λαμπερά, το δέρμα σας δροσερό και τα χέρια σας απαλά.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v