8 εντυπωσιακά χτενίσματα που δεν χρειάζονται κομμωτήριο

8 εντυπωσιακά χτενίσματα που δεν χρειάζονται κομμωτήριο

Θέλετε ένα ξεχωριστό χτένισμα για τις μέρες των γιορτών, αλλά ούτε χρήματα ούτε χρόνο έχετε για κομμωτήριο; Κι εμείς το ίδιο. Γι’αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τα παρακάτω φανταστικά χτενίσματα, για κάθε τύπο μαλλιών, που μπορείτε να κάνετε μόνες στο σπίτι σχετικά (ή και πολύ) εύκολα! Ακολουθήστε τις φωτο-οδηγίες βήμα προς βήμα!

Για μακριά μαλλιά

Ο πιο εύκολος ατημέλητος κότσος (μόνο με ένα λαστιχάκι!)

Πιάστε τα μαλλιά σας μια ψηλή αλογοουρά και μετά «περάστε» τα από την βάση της αλογοουράς, μέσα από το λαστιχάκι μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια απλά τυλίξτε και χώστε τις δύο άκρες μέσα στο λαστιχάκι. Δείτε πώς να το κάνετε σε ένα μόνο λεπτό στο παρακάτω βίντεο:



Κότσος με 4 πλεξούδες

Το εντυπωσιακό αυτό χτένισμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο, αφού το βασικό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιάσετε τέσσερις πλεξούδες τα μαλλιά σας. Αφού τις ανοίξετε λίγο με τα δάχτυλά σας, στη συνέχεια θα τις «σταυρώσετε» μεταξύ τους και θα τις στερεώσετε στις αντίθετες πλευρές του πίσω μέρους του κεφαλιού σας με τσιμπιδάκια. Και είστε έτοιμες!



Ρομαντικές μπούκλες

Για το χτένισμα αυτό θα χρειαστείτε ψαλίδι και μπόλικα πιαστράκια. Θα πιάσετε τούφα-τούφα τα μαλλιά σας και θα σχηματίσετε μικρές μπούκλες με το ψαλίδι τις οποίες θα στερεώσετε με τα πιαστράκια. Όταν τελειώσετε, θα βγάλετε τα πιαστράκια και θα χτενίσετε τα μαλλιά σας με μία φαρδιά χτένα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά κομψό!



Κότσος στεφάνι



Ένας ακόμα εύκολος και εντυπωσιακός κότσος είναι αυτός, κατά τον οποίον θα κάνετε μία ψηλή αλογοουρά και στη συνέχεια μια πλεξούδα. Έπειτα θα στρίψετε την πλεξούδα στη βάση της αλογοουράς και θα την στερεώσετε με τσιμπιδάκια.

Πλεξούδα με κότσο



Ξεκινήστε από ψηλά, κάνοντας μία γαλλική πλεξούδα σε μία πλαϊνή τούφα των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, περάστε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά μέσα από ένα ντόνατ μαλλιών, στρίψτε τα και στερεώστε τα με τσιμπιδάκια. Στο τέλος, τυλίξτε την άκρη της πλεξούδας που είχατε φτιάξει από πριν γύρω από τη βάση του κότσου σας και στηρίξτε την και αυτήν με τσιμπιδάκια.

Για μεσαίου μήκους μαλλιά

Μισά-μισά και κομψά

Ξεκινήστε δίνοντας λίγο όγκο στα μαλλιά σας με το ψαλίδι, αλλά χτενίζοντάς τα στη συνέχεια για να γίνουν κυματιστά. Έπειτα, ξύστε τα λίγο στην κορυφή για να πάρουν όγκο. Πιάστε τα μισά μαλλιά και στρίψτε τα, στηρίζοντάς τα με ένα τσιμπιδάκι και ψεκάζοντας με λακ. Μπορείτε να αφήσετε μερικές τούφες να πέφτουν μπροστά, για πιο θηλυκό look.



Τυλιχτό στεφανάκι

Ιδανικό χτένισμα αν έχετε σπαστά, μεσαίου μήκους μαλλιά. Ξεκινήστε πιάνοντας ένα μικρό κοτσιδάκι τα μισά μαλλιά σας, χαμηλά στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια στριφογυρίστε αυτό το κοτσιδάκι μία φορά προς τα μέσα. Μετά, αρχίστε τούφα προς τούφα να στρέφετε τα μαλλιά σας επίσης προς τα μέσα, μέχρι να «χωθούν» όλα στο στεφανάκι σας. Αν χρειάζεται τοποθετήστε μερικά τσιμπιδάκια για να σταθούν καλύτερα. Με τα δάχτυλά σας ανασηκώστε λίγο τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού για να δώσετε όγκο.



Για κοντά μαλλιά

Δεν θα σας αφήσουμε παραπονεμένες! Αν έχετε αρκετά κοντά μαλλιά, μπορείτε να τα «σπάσετε» λίγο με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια να τοποθετήσετε μερικά όμορφα τσιμπιδάκια –θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εδώ.



Φωτος: Pinterest

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v