«Μπαμπάδες, μην κλέβετε τον ύπνο από τις γυναίκες σας»

«Μπαμπάδες, μην κλέβετε τον ύπνο από τις γυναίκες σας»

O Dale Partridge είναι ένας αξιοθαύμαστος σύζυγος και μπαμπάς για τον οποίον έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν. Πριν λίγο καιρό είχε γράψει ένα υπέροχο γράμμα στη γυναίκα του, στο οποίο ουσιαστικά εξηγούσε πόσο σπουδαίο πράγμα είναι ο γάμος, παρά τις αλλαγές στις οποίες υπόκειται η σχέση. Αυτή τη φορά επανέρχεται με ένα ακόμα εξαιρετικό κείμενο, με το οποίο ενθαρρύνει τους υπόλοιπους μπαμπάδες να σεβαστούν την ανάγκη της γυναίκας τους για ξεκούραση και -τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα- να αναλαμβάνουν εκείνοι τα παιδιά το πρωί, προκειμένου εκείνη να μπορεί λίγο να κοιμηθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μπαμπάς αυτός έχει σχεδόν 320.000 ακόλουθους στη σελίδα του στο Facebook

Δείτε, λοιπόν, τι έγραψε:

«Περνά όλη της την εβδομάδα φροντίζοντας εμένα και τα παιδιά. Περνώ όλη μου την εβδομάδα φροντίζοντας τους λογαριασμούς. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι αυτό είναι το δίκαιο. Εγώ διαφωνώ. Μπαμπάδες, δεν έχουμε περισσότερη ανάγκη για ξεκούραση τα Σαββατοκύριακα από τις γυναίκες μας. Το σήμα του “κουβαλητή” που περήφανα φοράμε δεν μας δίνει το δικαίωμα να δραπετεύουμε από τις οικιακές μας υποχρεώσεις τα Σάββατα και τις Κυριακές. Η πολυτέλεια της ξεκούρασης είναι ένα δώρο που πολλοί άντρες κλέβουν από τις γυναίκες τους κάθε Σαββατοκύριακο.



Να θυμάστε ότι μπορεί η κοινωνία να θέσπισε το εβδομαδιαίο 40ωρο εργασίας, όμως εμείς δώσαμε όρκο ενώπιον Θεού να μοιραζόμαστε τα βάρη με την γυναίκα μας και να την προστατεύουμε από τις δυσκολίες. Είναι αναγκαίο να ξεκουραζόμαστε, είναι εξάλλου μία από τις προσταγές του Θεού, όμως βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι που μόνο εσείς κάνετε.»

Το post αυτό του Dale, πριν μία περίπου εβδομάδα, έλαβε δεκάδες χιλιάδες επαινετικά σχόλια και άλλες τόσες κοινοποιήσεις –από γυναίκες προς τους συζύγους τους!

v