Τριήμερο των Φώτων με τα παιδιά: Οι 6 καλύτερες προτάσεις διασκέδασης

Τριήμερο των Φώτων με τα παιδιά: Οι 6 καλύτερες προτάσεις διασκέδασης

Μπορεί για τα παιδιά, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή, για εμάς, όμως, η γιορτή των Φώτων που πέφτει την ερχόμενη Παρασκευή μάς χαρίζει ένα ωραιότατο τριήμερο! Για να το περάσουμε παρέα με τα παιδιά μπορούμε να οργανώσουμε τις οικογενειακές εξόδους μας ως εξής:

1. Πείτε αντίο στις γιορτές αποχαιρετώντας το… «Άστρο των Χριστουγέννων»

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 10.30 και στις 14.30, έχετε την ευκαιρία να μάθετε την επιστημονική αλήθεια για το άστρο που οδήγησε τους τρεις μάγους μέχρι τη Βηθλεέμ, στη φάτνη του Χριστού, και μάλιστα… ψηφιακά. Εναλλακτικά, αν κουραστήκατε με τις χριστουγεννιάτικες εξόδους, μπορείτε να ακολουθήσετε τα «Μονοπάτια των Άστρων» σε μια εξίσου εντυπωσιακή ψηφιακή προβολή. 

Γενική είσοδος: 6 ευρώ για ενήλικες και 4 ευρώ για παιδιά.

Πού θα πάτε: στο Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387.

Αν ενδιαφέρεστε και γι’ άλλες παραστάσεις, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

2. Μουσικό… θρίλερ για παιδιά: Εκλάπη το Κλειδί του Σολ 

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου (12- 13.00 μ.μ.), το Ίδρυμα Θεοχαράκη καλεί τα παιδιά από 6 ετών να λύσουν ένα πρωτότυπο μυστήριο: να βρουν το Κλειδί του Σολ που έχει εξαφανιστεί. Αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και συνωμοσίες που οι μικροί ντεντέκτιβ θα πρέπει να βάλουν σε μια σειρά για να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Πού θα πάτε: Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο τηλέφωνο 2103611206.

3. Θέλετε να μαγειρέψετε… παρέα με τους Γκριμ;

Μία ξεχωριστή παραμυθένια παράσταση από το Σπίτι των Παραμυθιών που απευθύνεται σε παιδιά από 12 ετών αλλά και σε ενήλικες- σας εγγυόμαστε ότι θα την απολαύσετε. Δεν θα ταξιδέψετε μόνο στα παραμύθια των αδελφών Γκριμ αλλά και στις γεύσεις και τις μυρωδιές της εποχής. Για του λόγου το αληθές, στο εισιτήριο περιλαμβάνεται σούπα του δάσους, ψωμί και κρασί.

Πού θα πάτε: στο Σπίτι των Παραμυθιών, Ιωσήφ των Ρογγών 11, Ακρόπολη. 
Πότε: Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 20.30.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (8 ευρώ για ανέργους και πολύτεκνους).

Για κρατήσεις θέσεων, δείτε εδώ

4. Απολαύστε το τριήμερό σας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στον χώρο του Ιδρύματος είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «Η Μουσική συναντά τους δεινοσαύρους» (Παρασκευή 6/1 11.00-12.00 για παιδιά από 3 ως 5 ετών και 12.30-13.30 για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών). Την επόμενη μέρα, οι πιο… τολμηροί μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς ιστιοπλοΐα στο κανάλι του πάρκου (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ) ενώ το πρωί της Κυριακής, τα παιδιά από 5 έως 9 ετών γίνονται οι κηπουροί του πάρκου και έρχονται σ’ επαφή με τη φύση. 

Ανάλογα με την ηλικία τους, εσείς μπορείτε είτε να ακολουθήσετε τα παιδιά, είτε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του Πάρκου που απευθύνονται σε ενήλικες. Δείτε αναλυτικά εδώ.

*Φωτογραφία: ert.gr

Στο τέλος, επιβάλλεται ένα απολαυστικό πικ νικ στον πανέμορφο χώρο του πάρκου ή μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Η είσοδος στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη, ωστόσο στις περισσότερες απ’ αυτές απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή.

5. Ταξιδέψτε στην Χώρα του Ποτέ με τον θίασο του Peter Pan On Ice

*Φωτογραφία: theatromania.gr

Αν δεν είδατε ήδη την «παγωμένη» παράσταση του Peter Pan, έχετε μία ακόμα ευκαιρία να πάτε το ερχόμενο τριήμερο μέχρι το κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο και να την απολαύσετε, αφού οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Εξάλλου, ποιος δεν έχει όρεξη για λίγη νεραϊδόσκονη;

Πού θα πάτε: Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), Μωρετίνη Αριστ. 2, Παλαιό Φάληρο.

Πότε: Παρασκευή 6/1 στις 16.00 και στις 19.30, Σάββατο 7/1 στις 12.00, στις 16.00 και στις 19.30 και την Κυριακή 8/1 στις 12.00 και στις 16.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 6 ευρώ (προσφορά μέσω του viva.gr) και φτάνουν μέχρι τα 30 ευρώ. Για να κλείσετε ηλεκτρονικά θέση, δείτε εδώ

6. Έκθεση για μικρούς και μεγάλους με τα πιο σπάνια παιχνίδια!

Μπορεί να ξεφεύγει κάπως από τους κλασικούς τρόπους διασκέδασης, όμως είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να θυμηθείτε τα δικά σας παιχνίδια και τα παιδιά να δουν πόσο διαφορετικά – ή και όχι- διασκεδάζατε εσείς παλιά. Η έκθεση περιλαμβάνει 1500 παιχνίδια από τον 19ο αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Στο τέλος, μπορείτε ν’ απολαύσετε τον καφέ σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τα παιδιά να απασχοληθούν στο παιδικό στέκι, αν επισκεφθείτε την έκθεση το πρωί του Σαββάτου.

Πού θα πάτε: στον Πολυχώρο Άγκυρα, Σόλωνος 104 και Εμμανουήλ Μπενάκη, Αθήνα.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για τους ενήλικες για 3 ευρώ για τα παιδιά.

Η έκθεση είναι ανοιχτή την Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και την Κυριακή από τις 11 έως τις 6 μ.μ.

v