Σινεμά στο σπίτι: Πώς να οργανώσετε την τέλεια οικογενειακή βραδιά!

Σινεμά στο σπίτι: Πώς να οργανώσετε την τέλεια οικογενειακή βραδιά!

Λίγες χειμωνιάτικες απολαύσεις μπορούν να συγκριθούν με το κουκούλωμα στον καναπέ και την προβολή ταινίας –μετά των απαραίτητων σνακς και αγκαλιών βεβαίως βεβαίως. Το σενάριο κουβέρτα-ποπ κορν-ταινία είναι παλιό, αγαπημένο και γνωστό. Εμείς, στο παρόν πόνημα, θα προτείνουμε μερικούς ευφάνταστους τρόπους να απογειώσετε τη βραδιά κινηματογράφου στο σπίτι, με μικρές, παιχνιδιάρικες πινελιές που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά και θα χαρίσουν τόσο σε εσάς, όσο και στα παιδιά μια βραδιά αξέχαστη.

Πώς θα οργανώσετε, λοιπόν, την τέλεια βραδιά σινεμά στο σπίτι;

Κάντε ψηφοφορία για την ταινία

Κατ’ αρχάς, πρέπει να επιλέξετε ταινία και για να περάσουν όλοι καλά, πρέπει να αρέσει σε όλους. Επομένως, χρησιμοποιήστε το βασικότερο εργαλείο της δημοκρατίας, τις εκλογές, για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Επιλέξτε όλοι από μία (ή και περισσότερες ταινίες), καταγράψτε όλες τις προτάσεις σε έναν πίνακα –ή, απλούστερα, σε ένα χαρτί- και ψηφίστε με ανάταση χειρός ή… δια βοής (για να το διασκεδάσουν περισσότερο και τα παιδιά).

Ταινία χωρίς ποπ κορν, στιφάδο χωρίς κρεμμυδάκια

Τι θα λέγατε όμως να φτιάξετε ποπ κορν… ροζ; Μπορείτε να δείτε εδώ πώς ακριβώς θα το φτιάξετε. 


Αν επιμένετε στο πατροπαράδοτο σνακ, που όλοι αγαπήσαμε, τότε εδώ θα βρείτε ό,τι πρέπει να ξέρετε για να το φτιάξετε με τα παιδιά. 

Πείτε «ναι» στις χριστουγεννιάτικες ταινίες

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, τα δώρα και τα μελομακάρονα έχει αρχίσει κι αυτό αξίζει να το γιορτάσετε με μια ταινία χριστουγεννιάτικη. Αν δεν θέλετε να νοικιάσετε DVD, στο κανάλι Novalifε την περίοδο των γιορτών και συγκεκριμένα, στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου, αλλά και την 1η Ιανουαρίου, οι συνδρομητές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές, γιορτινές και οικογενειακές επιλογές, κομμένες και ραμμένες για την περίσταση. Αν πάλι, δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι τότε και ανυπομονείτε να βάλετε μπροστά την επιχείρηση «Σινεμά στο σπίτι», τότε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις 7 ταινίες που προβάλλονται στο κανάλι καθημερινά.

Ενδεικτικά, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Angels in the snow», όπου μια οικογένεια στα πρόθυρα διάλυσης, περνά τα Χριστούγεννα σε ένα καταφύγιο, ώσπου κάποιοι απρόσμενοι επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους (μαζί με το θαύμα των Χριστουγέννων).

Το κανάλι Novalifε το βλέπετε με Nova3play Family - δείτε το trailer της ταινίας:

Παίξτε «Ταμείο»

Βάλτε ένα από τα παιδιά να σταθεί όρθιο πίσω απ’ την τραπεζαρία, δανειστείτε απ’ τη Μονόπολη τα ψεύτικα λεφτά, κάντε ουρά και ζητήστε ευγενικά το εισιτήριό σας.

Αν διαθέτετε μεράκι, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια απλή κατασκευή από μια άχρηστη κούτα και να εκτοξεύσετε το παιχνίδι ρόλων!



Μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδια εισιτήρια από χαρτόνι, όπως αυτό:

Ή μπορείτε να τυπώσετε αυτά –τα λιγότερο… προσωπικά, αλλά πιο αληθοφανή από εδώ

Κάντε το σαλόνι σας (ακόμα πιο) ζεστό και «χουχουλιαστό»

Βάλτε μαξιλάρια στο πάτωμα, απλώστε χοντρές κουβέρτες, κλείστε όλα τα φώτα, ανάψτε μικρά, χριστουγεννιάτικα φωτάκια και φτιάξτε ένα ζεστό καταφύγιο, που θα γίνει η αίθουσα προβολών σας.

 

Κοιμηθείτε όλοι μαζί στο σαλόνι



Δύο τα δεδομένα: α) σε κανέναν δεν αρέσει να τον ξυπνούν, αν τον πάρει ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας ταινία, β) σε κάθε παιδί που σέβεται τον εαυτό του αρέσει να κοιμάται «στρωματσάδα».

Επομένως, εκμεταλλευτείτε το «καταφύγιο» που φτιάξατε, αυξήστε τον αριθμό των παπλωμάτων και επιτρέψτε στα παιδιά να κοιμηθούν σαν σε κάμπινγκ –και, φυσικά, να ξυπνήσουν ό,τι ώρα θέλουν την επομένη.

Καλό μας Χειμώνα! 

v