Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με φωτάκια

Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με φωτάκια

Χαρούμενα, ρομαντικά, πρωτότυπα, κομψά… τα φωτάκια αποτελούν τον πιο εύκολο, αλλά και χαριτωμένο τρόπο για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας παραμυθένια ατμόσφαιρα! Με μια γιρλάντα από φωτάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια, να «γράψετε» λέξεις, μπορείτε ακόμα και να τα «ντύσετε», ώστε ο φωτισμός να ταιριάζει με το ύφος του δωματίου γενικότερα…

Πάρτε ιδέες και στολίστε το δωμάτιο του παιδιού σας με τον πιο πρωτότυπο τρόπο –σας υποσχόμαστε πως, ειδικά το βράδυ, θα κάνει τα πιο γλυκά όνειρα!

Φεγγαράκι μου λαμπρό

Αρκεί μία απλή γιρλάντα με φωτάκια και ένα κομμάτι μαλακό σύρμα, το οποίο θα σχηματίσετε με τα χέρια σας, έτσι ώστε να μοιάζει με μισοφέγγαρο, για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο φωτιστικό που είναι ό,τι πρέπει για το δωμάτιο του μικρού σας.

Όταν βρέχει… αστέρια!

Μια ακόμα πρωτότυπη και πανεύκολη ιδέα για μια φωτεινή σύνθεση που μπορείτε να κρεμάσατε πάνω από το κρεβάτι του παιδιού. Θα χρειαστεί να σχηματίσετε τα σύννεφα είτε από ύφασμα είτε από χαρτόνι και στη συνέχεια να βρείτε μια πολύ μακριά γιρλάντα από φωτεινά αστέρια που θα κρεμάσετε σε σειρές κάτω από τα σύννεφα.

Φωτάκια κρέμονται από τα κλαδάκια…

Η κατασκευή μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητική στην περίπτωση αυτή, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να στηρίξετε ένα μεγάλο κλαδί στο ταβάνι, όμως κρεμώντας του μερικά φωτάκια το ρουστίκ αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Μπαλάκια: Πολύχρωμα ή λευκά;

Μια γιρλάντα με μπαλάκια δημιουργεί αυτόματα χαρούμενη ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο και την αίσθηση ότι εκεί γίνεται ένα μικρό πάρτυ! Είτε τα προτιμάτε πολύχρωμα, για πιο μποέμ ύφος, είτε λευκά, για πιο μίνιμαλ, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας στην διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

…ή μήπως κρεμαστά, πάνω από μια βιβλιοθήκη-πολιτεία;

Να ένας ακόμα όμορφος τρόπος για να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη του παιδιού σας, φωτίζοντάς την με φωτάκια-μπαλάκια που θυμίζουν μικρές πανσελήνους!

«Ονειρέψου»

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει «υποχρεωτικά» να κάνουν τα παιδιά είναι να ονειρεύονται! Και είναι τόσο εύκολο να τους το θυμίζουμε κάθε βράδυ, απλά με έναν πολύ μακρύ σωλήνα από φωτάκια.

Ήρθε η Άνοιξη… ήρθαν και οι πεταλούδες!

Για την πανέμορφη αυτή γιρλάντα, θα χρειαστείτε απλά μία σειρά από κλασικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, πάνω στα οποία θα τυλίξετε διακοσμητικές πεταλούδες που θα βρείτε αυτές τις μέρες στα καταστήματα με είδη για το σπίτι.

Μια καρδιά για εκείνο μόνο

Το πιο τρυφερό διακοσμητικό για το παιδικό δωμάτιο: Μια φωτεινή καρδούλα για να του θυμίζει πάντα την αγάπη σας!

…και άλλη μία που θα φτιάξετε εσείς!

Στην ίδια λογική με το μισοφέγγαρο που είδατε παραπάνω, αυτή η καρδιά μπορεί να φτιαχτεί εύκολα με σύρμα που θα διπλώσετε εσείς και λευκά φωτάκια –προσέξτε μόνο το καλώδιό τους να είναι διαφανές, για να μην δημιουργείται έντονη αντίθεση με το χρώμα του τοίχου.

Ρομαντικός φωτισμός για το εφηβικό δωμάτιο

Τα φωτάκια της φωτογραφίας συνηθίζονται σε εξωτερικούς χώρους τα Χριστούγεννα, για να καλύψουν π.χ. φράχτες ή φυτά. Μπορούν, όμως, να αξιοποιηθούν εξαιρετικά και στους τοίχους του εφηβικού δωματίου, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα!

φωτος: Pinterest

v