10 δημοφιλή κόλπα ομορφιάς… δοκιμάζονται: Ποια «πιάνουν» και ποια όχι

10 δημοφιλή κόλπα ομορφιάς… δοκιμάζονται: Ποια «πιάνουν» και ποια όχι

Μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας, διαβάζουμε, ψάχνουμε και ενδεχομένως εφαρμόζουμε κάποια κόλπα ομορφιάς που πιστεύουμε ότι θα κάνουν την προετοιμασία μας πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές απογοητευόμαστε απ’ το αποτέλεσμα και καταλήγουμε στο συμπέρασμα «Άνθρακας ο θησαυρός».

Γι’ αυτό τον λόγο, το Brightside αποφάσισε ότι έπρεπε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, να τεστάρει ιδίοις όμασι ποια από αυτά αποδεικνύονται όντως αποτελεσματικά και να μας να ανοίξει τα μάτια.

Οι αλήθειες

Η οδοντόβουρτσα απομακρύνει τα «κομπάκια» της μάσκαρας

Ίσως το πιο διαδεδομένο κόλπο στη λίστα μας, που ευτυχώς, όχι μόνο πιάνει, αλλά μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες σας.

Μπεν μαρί για… τη μάσκαρα



Ένα κόλπο για να «ξαναζωντανέψετε» τη μάσκαρα και που -αποδεδειγμένα πλέον- πιάνει: κλείστε πολύ καλά τη συσκευασία της, κρατήστε την όρθια μέσα σε ένα σκεύος με ζεστό νερό για 5 λεπτά (με το βουρτσάκι προς τα κάτω) και όταν την χρησιμοποιήσετε ξανά,  θα είναι σαν καινούρια.

Θέλετε να κάνετε το μανό σας ματ;



Να ένα έξυπνο τρικ που μετατρέπει τα γυαλιστερά μανό σε ματ- μια τάση που έχει επικρατήσει τελευταία στο μανικιούρ. Όταν ετοιμάζετε το φαγητό, βάλτε για λίγο τα δάχτυλά σας σε ασφαλή απόσταση από την κατσαρόλα- ο ατμός θα δώσει στο μανό το ματ αποτέλεσμα που βλέπετε και στη φωτογραφία. Με προσοχή, βέβαια για να μην καείτε.

Το κραγιόν αντικαθιστά ισάξια το ρουζ



Ισχύει αποδεδειγμένα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε- προτιμήστε να εφαρμόσετε μικρές σκιές με το κραγιόν (φωτογραφία) για να μην το παρακάνετε και το αποτέλεσμα παραπέμπει περισσότερο σε... Απόκριες.

Αν σας τελείωσε το eyeliner, χρησιμοποιήστε μάσκαρα



Η σύσταση της μάσκαρας είναι ιδανική για ένα αυτοσχέδιο eyeliner. Απλώς, ακουμπήστε την άκρη από το πινέλο του ξεραμένου eyeliner στο βουρτσάκι της και είστε έτοιμη για σαγηνευτικό βλέμμα.

Το κουτάλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το eyeliner



Χρησιμοποιώντας το κουτάλι ως αντίσταση για το ένα σας χέρι και ως χάρακα, για να κάνετε ευθεία τη γραμμή του eyeliner, για το άλλο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) , θα γλιτώσετε αρκετό χρόνο από το να βγάζετε με μπατονέτα τις μαύρες μουτζούρες που θα κάνατε διαφορετικά.

Δείκτης και μέσος δίπλα στη μύτη για να βρείτε τη σωστή θέση του ρουζ



Βάλτε τα δύο σας δάχτυλα στο πλάι της μύτης και αρχίστε να εφαρμόζετε το ρουζ από αυτό το σημείο και μετά. Συνεχίστε με τα ζυγωματικά μέχρι την περιοχή του κροτάφου.

Οι μύθοι

Με το κρύο νερό, το μανό στεγνώνει πιο γρήγορα



Όπως αποδείχθηκε, το κρύο νερό δεν επιταχύνει ούτε καθυστερεί το στέγνωμα του μανό. Επομένως, αυτό το tip είναι ένας άκακος μεν, περιττός δε μύθος. Η καλύτερη λύση όταν βιάζεστε είναι μάλλον να επενδύσετε σε ένα καλυπτικό που λειτουργεί διπλά: προστατεύει το χρώμα και το κάνει να διαρκέσει περισσότερο ενώ βοηθά το μανό να στεγνώσει γρηγορότερα.

Η λευκή κόλλα για χειροτεχνίες απομακρύνει το μανό που σας «ξέφυγε»



Η αποτελεσματικότητα αυτού του κόλπου είναι αμφιλεγόμενη. Από τη μία, η κόλλα όντως απομακρύνει το μανό που έχει βγει εκτός νυχιών, όμως πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσει και να την αφαιρέσετε. Αντ’ αυτού, προτιμήστε τη βαζελίνη που κάνει την ίδια δουλειά και δεν θα σας καθυστερήσει όταν βιάζεστε να ετοιμαστείτε.

Το κόκκινο κραγιόν και το κονσίλερ εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους



Όσο προσεκτικά κι αν εφαρμόσετε το κόκκινο κραγιόν, το χρώμα του είναι σχεδόν δεδομένο ότι το χρώμα του θα κάνει μπαμ. Επιπλέον, θα χρειαστεί μεγάλη ποσότητα κονσίλερ για να «κρύψετε» τους κόκκινους πλέον κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, κάτι που δεν είναι πολύ καλό για αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Σημειώσατε σκορ: 7 στα 10 έξυπνα κόλπα ομορφιάς αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και αληθινά. Καθόλου άσχημα, τελικά…

v