10 απίθανες ιδέες για τάξη και οργάνωση στο σπίτι

10 απίθανες ιδέες για τάξη και οργάνωση στο σπίτι

Πόσες από εσάς έχετε αρχίσει κάπως να… τρελαίνεστε με τα δεκάδες κοκαλάκια της κόρης σας που βρίσκονται πεταμένα, διάσπαρτα σε όλο το σπίτι; Πόσες δεν δυσφορείτε που ποτέ δεν βρίσκετε τα καλλυντικά σας όταν τα χρειάζεστε και… πόσα σκουλαρίκια έχετε σταματήσει να φοράτε, πολύ απλά επειδή δεν βρίσκετε το άλλο τους μισό; Γι’αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους που έχουν απομακρύνει την οργάνωση και την τάξη από το σπίτι σας, συγκεντρώσαμε τις παρακάτω ιδέες, τις οποίες μπορείτε να «κλέψετε» και να (ανα)δημιουργήσετε βάζοντας στοιχεία του δικού σας γούστου.

Επιστρατεύστε τις κορδέλες για τις στέκες

Τα περισσότερα κορίτσια έχουν αμέτρητες στέκες που -η αλήθεια είναι- δύσκολα βολεύονται σε ένα τσαντάκι. Με τις παραπάνω κατασκευές, για τις οποίες θα χρειαστείτε μερικές κορδέλες και είτε ένα μακρόστενο κομμάτι ύφασμα, είτε ένα ρολό από χαρτί υγείας, θα μπορείτε να τις ταχτοποιείτε εύκολα και γρήγορα.

Και φτιάξτε μια κούκλα με μακριά μαλλιά για τα κοκκαλάκια

Με μία μάσκα και κάμποσο μαλλί για πλέξιμο, μπορείτε να φτιάξετε το παραπάνω κεφάλι κούκλας, στις κοτσίδες της οποίας θα πιάνετε τα κοκκαλάκια της κόρης σας, ώστε να μην τα χάνει ποτέ.

Οργάνωση στο γραφείο

Μερικά χαρτονένια κουτιά και ίσως μερικά ρολά από χαρτί υγείας, αν κολλήσουν μεταξύ τους και βαφτούν σε ζωηρά χρώματα, μπορούν να δημιουργήσουν μία πρώτης τάξης βάση για την οργάνωση του παιδικού γραφείου.

Mία μολυβοθήκη

Με ρολά από χαρτί υγείας, τα οποία θα κολλήσετε μεταξύ τους και θα στολίσετε με washi tape, μπορείτε να φτιάξετε και μία πρωτότυπη και εύχρηστη μολυβοθήκη.

Και μία ακόμα

Την οποία θα φτιάξετε ακόμα πιο εύκολα, ντύνοντας με πολύχρωμο χαρτί περιτυλίγματος μεταλλικά κουτιά κονσέρβας.

Σημειωματάκια σε μανταλάκια

Ακριβώς πάνω από το παιδικό γραφείο, μπορείτε να κρεμάσετε αυτό το μικρό πινακάκι με τα πολύχρωμα μανταλάκια, από τα οποία το παιδί σας θα κρεμά τις σημαντικές σημειώσεις της εβδομάδας.

Αξεσουάρ γραφείου στην… πίσω τσέπη του μπλουτζίν

Μην πετάτε τα παλιά σας μπλουτζίν! Κρατήστε τις πίσω τσέπες, γιατί με αυτές μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατες θήκες για τα αξεσουάρ του παιδικού γραφείου ή και για δικά σας μικροαντικείμενα που θέλετε να βρίσκετε εύκολα.

Ταμπελάκια για τα καλώδια

Ποιο σπίτι δεν διαθέτει κάμποσα από αυτά τα δαιδαλώδη πολύμπριζα που… χάνει η μάνα το παιδί, και το παιδί τη μάνα; Που θέλεις να βγάλεις από την πρίζα το τηλέφωνο, αλλά καταλήγεις να βγάζεις το καλώδιο του router και τα παιδιά σου πέφτουν να σε φάνε; Με τα παραπάνω πολύχρωμα ταμπελάκια, όμως, το πρόβλημα λύνεται μια για πάντα!

Ξυλάκια χειροτεχνίας ως βάση για τα σκουλαρίκια

Πανεύκολη στην κατασκευή της, πρακτικότατη και άκρως χαριτωμένη!

Η παλιά κορνίζα αποκτά ραφάκια

Πάνω στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε τα μανό σας ή άλλα μικρά καλλυντικά. Κρεμάστε την κορνίζα στο μπάνιο και θα έχετε έναν πολύ κομψό αποθηκευτικό χώρο!

Φωτογραφίες: Pinterest

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v