Μπορώ να κάνω αποτρίχωση ενώ είμαι έγκυος;

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση ενώ είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ. Είμαι στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και επειδή έχω εγκαταλείψει αρκετά τον εαυτό μου, θα ήθελα να κάνω μια αποτρίχωση. Μπορώ να κάνω λέιζερ ή χαλάουα;
Απάντηση:

Σίγουρα μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση ενώ είστε έγκυος. Το laser είναι ακτίνα φωτός η οποία καταστρέφει τοπικά τις τρίχες και δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει περαιτέρω. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ξέρετε πως η εγκυμοσύνη συνδέεται με υπερτρίχωση λόγω των ανδρικών ορμονών που κυκλοφορούν σε μεγαλύτερα επίπεδα απ’ ότι συνήθως, οπότε εσείς ναι μεν θα βγάζετε τρίχες αλλά θα εμφανίζονται νέες και πολύ περισσότερες. Καλό θα είναι να το λάβετε υπόψιν σας μήπως κάνετε τη θεραπεία όταν γεννήσετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v