5 οικογενειακά all inclusive ξενοδοχεία που υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές

5 οικογενειακά all inclusive ξενοδοχεία που υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές

Η επιλογή των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχει κανείς στο μυαλό του ως «οικονομική» -τουλάχιστον όχι για την πλειοψηφία των Ελλήνων γονιών σήμερα. Με το κόστος ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 200 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, περισσότερο τρομάζει παρά θέλγει η ιδέα (μην αρκεστείτε στις αρχικές τιμές που θα δείτε online, βέβαια – τηλεφωνήστε στο ξενοδοχείο και ρωτήστε τι καλύτερο μπορεί να γίνει). ΑΛΛΑ: Αν δεν έχετε την τύχη να έχετε κάπου εξοχικό (ή φίλους με εξοχικό), αν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας που ξέρετε πόσο εύκολα βαριούνται και γκρινιάζουν όταν δεν έχουν τι να κάνουν, αν δεν θέλετε να σας «φάνε οι δρόμοι» φέτος το καλοκαίρι, αν είστε πραγματικά πολύ κουρασμένοι και το μόνο που αποζητάτε είναι μια ξαπλώστρα και τα παιδιά να διασκεδάζουν με ασφάλεια και -κυρίως- αν μπορείτε να διαθέσετε ένα σεβαστό ποσό, τουλάχιστον για μία εβδομάδα (πραγματικών) διακοπών. Τότε ναι, έχει νόημα να συνεχίσετε να διαβάζετε…

(photo: Meli Palace, Λασίθι)

Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε εξαιρετικά all-inclusive ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, δίπλα στην θάλασσα και με υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στην απασχόληση του παιδιού κατά την διάρκεια της ημέρας και σας τα παρουσιάζουμε, για να ξεκινήσετε εγκαίρως να κάνετε πλάνα (και αποταμίευση).

Barcelo Hydra Beach Resort, στη Θερμησία Αργολίδας

Σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από την Αθήνα βρίσκεται το 4 αστέρων, τεράστιο παραθαλάσσιο κατάλυμα, απέναντι ακριβώς από την Ύδρα. Διαθέτει ιδιωτικά bungalows και δωμάτια, πνιγμένα στα ελαιόδεντρα, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις οικογένειες, χάρη στις ανέσεις που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, για τα παιδιά παρέχονται ρηχή εξωτερική πισίνα, ντίσκο, πρόγραμμα ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, κούνιες αλλά και πιάτα στο εστιατόριο ειδικά για παιδιά. Και οι μεγάλοι, όμως, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού οι πισίνες, τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, τα τραπέζια πινγκ-πονγκ, αλλά και οι βραδινές παραστάσεις και η ζωντανή μουσική, εξασφαλίζουν ότι θα περάσετε όλοι εξίσου καλά.



Τα all-inclusive πακέτα του ξενοδοχείου είναι δύο και διαφέρουν ως προς τις παροχές (στο δεύτερο υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του Spa, καθώς και κάποιες επιπλέον υπηρεσίες). Ενδεικτικά, πάντως, το κόστος διαμονής με all-inclusive πακέτο για μία οικογένεια 4 ατόμων ανέρχεται περίπου στα 330 ευρώ ανά βράδυ την περίοδο υψηλής ζήτησης (με πλήρη διατροφή αλλά και κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών κατά την διάρκεια της ημέρας). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και εδώ.

Lakopetra Beach, στην Κάτω Αχαΐα

Από τα πλέον δημοφιλή all-inclusive ξενοδοχεία για οικογένειες, το Lakopetra του ομίλου Grecotel στην ομώνυμη περιοχή της Κάτω Αχαΐας, περίπου 280 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, μοιάζει σχεδόν φτιαγμένο για παιδιά: Νεροτσουλήθρες αποκλειστικά για παιδιά, παιδικές πισίνες, θαλάσσια σπορ, αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, πρωί και απόγευμα, υπόσχονται τις πιο διασκεδαστικές στιγμές! Διατίθενται ακόμα παιδική χαρά, shows και ντίσκο για όλη την οικογένεια, καθώς και ξεχωριστός παιδικός μπουφές.



Έτσι, όσο τα παιδιά απασχολούνται ευχάριστα, οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν στην πισίνα, να παίξουν mini soccer, τένις ή μπάσκετ στα γήπεδα και να ασκηθούν στο γυμναστήριο που περιλαμβάνει και σάουνα. Επιπλέον, η περιοχή ενδείκνυται και ως ορμητήριο για οικογενειακές εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία, το δάσος της Στροφυλιάς, αλλά και τη Ναύπακτο.

Το κόστος all inclusive διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια ανέρχεται στα 230 ευρώ ανά βραδιά, την περίοδο υψηλής ζήτησης, και σε αυτό περιλαμβάνονται όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Meli Palace, στο Λασίθι

Στο έτσι κι αλλιώς φιλικό για οικογενειακές διακοπές νησί της Κρήτης, και συγκεκριμένα στο Λασίθι, βρίσκεται το εντυπωσιακό Meli Palace που έχει να σας δώσει πολλούς λόγους για να το επιλέξετε: Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι στον απίθανο παιδότοπο Grecoland, στην παιδική χαρά, αλλά και στην προστατευμένη παραλία, ενώ τα βράδια θα ξεσαλώνουν στην παιδική ντίσκο. Την ίδια ώρα, εσείς θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας  και τα θαλάσσια σπορ στην παραλία ή στην πισίνα, ενώ μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για απόλυτη χαλάρωση, στο spa. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε και μια οικογενειακή εκδρομή στον απίθανο Θαλασσόκοσμο, στο Ηράκλειο, όπου τα παιδιά θα ξετρελαθούν με το φανταστικό Aquarium, καθώς και στο Μινωικό ανάκτορο των Μαλλίων.



Το κόστος της all-inclusive διαμονής στο Meli, για μια οικογένεια 4 ατόμων την περίοδο υψηλής ζήτησης, ανέρχεται στα 200-250 ευρώ ανά βραδιά, ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Bomo Club Palmariva Beach, στην Ερέτρια

Σε λιγότερο από 1,5 ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το οικογενειακό Palmariva, το οποίο μπορεί να έχει μια κάπως πιο «κλασική» όψη, συγκριτικά με τα παραπάνω ξενοδοχεία, όμως είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά, ειδικά αν αποζητάτε μερικές ημέρες χαλάρωσης με κάπως πιο μετριασμένο κόστος. Έτσι, στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου για τα παιδιά περιλαμβάνονται παιδική χαρά, παιδική πισίνα, αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, καθώς και baby menu στο εστιατόριο. Οι δε γονείς, απολαμβάνουν βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα, θαλάσσια σπορ, τένις, αλλά και διασκεδαστικές βραδιές με ζωντανή μουσική.



Το κόστος all-inclusive διαμονής για την περίοδο υψηλής ζήτησης, για μια τετραμελή οικογένεια, ανέρχεται στα 190 ευρώ ανά βραδιά.

Anastasia Resort & Spa, στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής

Αν έχετε όρεξη για πραγματικό ταξίδι ή είστε κάτοικοι βόρειας Ελλάδας, μόλις βρήκατε το all-inclusive που θα καλύψει τα γούστα και τις ανάγκες σας. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Anastasia στη Νέα Σκιώνη, ήτοι στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, στην Χαλκιδική. Πρόκειται για ένα άκρως δημοφιλές στις οικογένειες κατάλυμα, το οποίο βρίσκεται μεν πάνω στην θάλασσα, ωστόσο διαθέτει μεγάλη πισίνα, καθώς και υπηρεσίες spa, χαμάμ, γυμναστήριο, αλλά και pool bar. Τα καλύτερα, όμως, περιμένουν τα παιδιά, καθώς αυτά μπορούν να απασχολούνται όλη την ημέρα με ψυχαγωγικά προγράμματα, στον παιδότοπο, στο mini club ή στην παιδική πισίνα. Όσο για τα γεύματά σας εκεί, μπορούν να λάβουν χώρα είτε στο κομψό εστιατόριο, είτε στη βεράντα δίπλα στην πισίνα.



Το κόστος της all-inclusive διαμονής για μια τετραμελή οικογένεια κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης, ανέρχεται περίπου στα 250 ευρώ ανά βραδιά, ωστόσο αν κάνετε την κράτησή σας μέχρι τέλος Μαΐου θα βρείτε σημαντικές προσφορές ανά περιόδους του καλοκαιριού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v