«Πού κάναμε τις καλύτερες διακοπές με τα παιδιά»: 6 γονείς απαντούν

«Πού κάναμε τις καλύτερες διακοπές με τα παιδιά»: 6 γονείς απαντούν

Μαζί με το καλοκαίρι έρχεται και ο προβληματισμός κάθε οικογένειας που δεν έχει εξοχικό, ούτε πεθερικά με μεγάλο σπίτι στην επαρχεία, ούτε κουμπάρους από νησί: «Πού θα πάμε φέτος;». Για να σας βοηθήσουμε, ρωτήσαμε έξι γονείς πού έκαναν τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους στην Ελλάδα. Ιδού τι απάντησαν:

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει

(Φωτογραφία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.net)

Ξέρουμε εμείς οι Βόρειοι ότι σας έχουμε σπάσει τα νεύρα με τη Χαλκιδική, αλλά ειλικρινά ο τόπος είναι μαγικός και έχει πολλά σημεία που τα παιδιά (τουλάχιστον τα δικά μας) λατρεύουν! Είναι ένα απ’ τα μέρη που συνδυάζουν όλα τα γούστα αν και, η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι παντού φτηνά. Εμείς επιλέγουμε σταθερά να μένουμε σε camping για να ρίχνουμε το κόστος και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι!

Στη Ναύπακτο

(Φωτογραφία: nafpaktos.gr)

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι απέχει μόλις 3 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο -άρα δεν απαιτεί τα έξοδα και την ταλαιπωρία του καραβιού- που την κάνει προσιτή, αλλά και όλη της η ρυμοτομία, με το γραφικό, πλακόστρωτο λιμανάκι και τους παραλιακούς δρόμους που πεζοδρομούνται τα βράδια, που "βολεύουν" αν έχει κανείς μικρά παιδιά.

Τα μπάνια μας στη Ναύπακτο, όταν θέλουμε να αποφύγουμε την πολυκοσμία των τοπικών παραλιών, τα απολαμβάνουμε είτε στο μοναδικής ομορφιάς Σκάλωμα, ένα ψαροχώρι μόλις 15 λεπτά μακριά, με κατεύθυνση προς Ιτέα, είτε στην άκρως οικογενειακή παραλία της Μακύνειας, λιγότερο από 10 λεπτά μακριά, προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι ταβέρνες στην παραλία της Ψανής είναι ό,τι πρέπει για να παίζουν τα παιδιά στις παραθαλάσσιες κούνιες, ενώ εσείς απολαμβάνετε το δείπνο σας.

Στη Νάξο

(Φωτογραφία: naxos.gr)

Αν τα οικονομικά σας το αντέχουν, ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές είναι η Νάξος. Πρόκειται για ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι δεν θα βρείτε τις ήσυχες γωνιές σας. Επιλέξτε, για παράδειγμα, να μείνετε στην Πλάκα ή σε μια λιγότερο πολύβουη παραλία, ιδανικά σε σπίτι που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών και αποφύγετε έτσι να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της ημέρας, εκτός κι αν θέλετε να επισκεφθείτε άλλες παραλίες. Όσο για το βράδυ, η Χώρα του νησιού, στην οποία μπορείτε να χαρείτε τη βόλτα σας, το φαγητό και το γλυκό σας, σφύζει από ζωή, ενώ αν αναζητάτε ησυχία, μπορείτε είτε να ανηφορίσετε στα ορεινά χωριά του νησιού είτε να χαλαρώσετε στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι που θα μένετε.

Στην Πύλο

Για χρόνια κάνουμε τις διακοπές μας στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου. Από τότε που κάναμε παιδιά, οι διακοπές στην Ηπειρωτική Ελλάδα (έναντι των νησιών) μάς εξυπηρετούσαν περισσότερο. Η δυνατότητα να φτάσεις γρήγορα σε νοσοκομεία ήταν για μας από αρκετά νωρίς βασικό κι αυτό στα νησιά δεν είναι εξασφαλισμένο. Οι παραλίες της Μεσσηνίας μεταξύ Πύλου και Κυπαρισσίας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες αμμουδιές τόσο του Ιονίου, όσο και του Αιγαίου. Απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους και οι περισσότερες είναι σε κάποιο βαθμό οργανωμένες. Έτσι, εξυπηρετούν τόσο αυτούς που θέλουν να "στήσουν" μόνοι τους, όσο και τους υπόλοιπους που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες.

Η περιοχή έχει πάρα πολλές ταβέρνες και εστιατόρια για όλα τα γούστα και βαλάντια. Οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες από Αθήνα. Μέχρι και την κατασκευή του Costa Navarino, ο κόσμος ήταν λιγότερος, όμως και πλέον δεν είναι ότι γίνεται και το αδιαχώρητο. Τέλος, η Μεσσηνία προσφέρεται για μικρές εκδρομές, τόσο "εξερεύνησης", όσο και εκπαιδευτικές. Παλαιότερα, όταν τα παιδιά μας ήταν μικρότερα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Αρχαία Μεσσήνη και το Παλάτι του Νέστορα. Τώρα που μεγάλωσαν λίγο λατρεύουν να βουτάνε στη Νέδα και το Πολυλίμνιο, οπότε είναι δύο εκδρομές που κάνουμε κάθε χρόνο. 

Στη Ζάκυνθο

(Φωτογραφία: bluehorizonzante.com)

Αν ξέρεις πού να πας, τότε η Ζάκυνθος είναι ιδανική. Κατ’ αρχάς, έχει πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και αμμουδερές παραλίες που κάνουν τα παιδιά να μην ξεκολλάνε. Αν φέτος την επισκεφτείτε, να πάτε οπωσδήποτε στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές που είναι οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού, αλλά και στον Γέρακα και τις Αλυκές. Έχει φοβερό φαγητό και θα βρείτε σχετικά εύκολα οικονομική διαμονή, αν το ψάξετε τώρα. Η βόλτα στο Ενετικό Κάστρο είναι must και το καραβάκι που ξεκινάει απ’ τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών ή το Πόρτο Βρώμη θα σας αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό. Πηγαίνετε και θα με θυμηθείτε!

Στην Άνδρο

(Φωτογραφία: discovergreece.com)

Είσαι εκεί σε 2 ώρες απ’ τη Ραφήνα κι έχει ένα σωρό καταπληκτικές παραλίες που, ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο, δεν γίνεται χαμός. Έχει καλό φαγητό, ωραίες διαδρομές, μονοπάτια για πεζοπορία, αμμουδερές παραλίες… Είναι παράδεισος για οικογένειες αν βρεις να μείνεις κάπου σχετικά φτηνά. Οι περισσότεροι φίλοι μας με παιδιά προτιμούν το Μπατσί, γιατί την παραλία του δεν την «πιάνει» ποτέ ο αέρας, αλλά εμείς προτιμούμε τη Χώρα.

Σημειώστε, όμως, ότι δεν θέλει απλώς αυτοκίνητο… Θέλει ένα αυτοκίνητο που να αντέχει τον χωματόδρομο, γιατί –πιστέψτε με- οι καλύτερες παραλίες του νησιού δεν έχουν και την ευκολότερη πρόσβαση (Άχλα, Αποθήκες, Ζόρκος κ.α.). Προτείνουμε οπωσδήποτε να πάτε να φάτε στον Κόσση, αν βρεθείτε στο νησί –τα καλύτερα κρέατα σε απομονωμένη, πράσινη τοποθεσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v