10 ερωτήσεις που θα σου πουν αν η ερωτική σου ζωή έχει πιάσει πάτο

10 ερωτήσεις που θα σου πουν αν η ερωτική σου ζωή έχει πιάσει πάτο

Κάθε συνειδητοποιημένη μαμά ξέρει, ότι το σεξ μετά τα παιδιά είναι ό,τι και η μηνιαία συνδρομή στο γυμναστήριο: Θέλεις, αλλά δεν έχεις το κουράγιο. Και όταν έρχεται το «πρέπει», τότε σε πιάνει μια αντιδραστικότητα και λες «όχι». Αλλά αν τελικά κάνεις την υπέρβαση, μετά νιώθεις υπέροχα. Όχι, όμως, τόσο υπέροχα ώστε να τηρήσεις το «2-3 φορές την εβδομάδα» πρόγραμμα. Όσο συνειδητοποιημένη κι αν είσαι, όμως, αναπόφευκτα κάποια στιγμή αναρωτιέσαι μήπως η σεξουαλική σας ζωή έχει παραγίνει… πουρές; Οι 10 παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις.

1. Κάθε μα κάθε βράδυ, το σκηνικό είναι το ίδιο: Καναπές και Survivor. Στα μεγάλα κέφια θα παραγγείλετε πίτσα. Για την ακρίβεια, τα σώματά σας έχουν πλέον αφήσει αποτύπωμα στον καναπέ.

2. Αισθάνεστε και οι δύο αμήχανα όταν ακούτε ζευγάρια φίλων σας (που είναι επίσης παντρεμένοι με παιδιά) να λένε ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα και όταν, αργότερα, βρίσκεστε μόνοι σας αναζητάτε τα «κρεμαστάρια που δεν φτάνει η αλεπού», λέγοντας πράγματα όπως «Ναι, αλλά πρόσεξες πόσο απότομα μιλάει ο ένας στον άλλον;»

3. Δεν θυμάσαι από πότε έχεις να κάνεις αποτρίχωση. Και δεν σκοπεύεις να το διορθώσεις αυτό άμεσα.

4. Τσακώνεστε με το παραμικρό και θυμώνετε εύκολα, ακόμα και για δευτερεύοντα πράγματα, όπως το ποιανού σειρά είναι να πετάξει τα σκουπίδι. Το χειρότερο είναι, όμως, όταν κανείς δεν απλώνει το χέρι για να αγκαλιάσει τον άλλον μετά.

5. Όταν δεν ασχολείστε με τα παιδιά, αντί να ασχολείστε ο ένας με τον άλλον, είστε και οι δύο διαρκώς με ένα κινητό στο χέρι (εκείνος, λίγο περισσότερο).

6. Δεν είναι ότι δεν τον αγαπάς πια και ότι δεν είναι ωραίο το σεξ μαζί του. Είναι ότι απλά και μόνο η σκέψη ότι θα πρέπει να σηκωθείτε, να πάτε στην κρεβατοκάμαρα, να κλειδώσετε, να προσέχετε μη σας ακούσουν τα παιδιά και μετά να ξανασηκώνεστε, να πλένεστε, να ντύνεστε κ.λ.π. σε κουράζει.

7. Δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ. Ειλικρινά δεν θυμάσαι.

8. Κάνετε πάντα σεξ με τον ίδιο τρόπο. Στην ίδια στάση, λέγοντας τα ίδια πράγματα και αφιερώνοντας τον ίδιο χρόνο.

9. Έχεις ένα συρτάρι γεμάτο σέξι εσώρουχα και νυχτικά, τα οποία έχεις να φορέσεις… δεν θυμάσαι από πότε. Και όταν τα φοράς, όχι μόνο δεν σε βολεύουν ιδιαίτερα, αλλά και δεν το προσέχει και κανείς, οπότε θυμάσαι γιατί είχες σταματήσει εξ αρχής να τα φοράς.

10. Ξέχασες να πάρεις 1-2 αντισυλληπτικά αυτόν τον μήνα, αλλά… δεν αγχώθηκες και ιδιαίτερα.

Αν απάντησες περισσότερα «ναι» παρά «όχι», μην απελπίζεσαι! Έκανες το πρώτο μεγάλο βήμα: Αυτό της συνειδητοποίησης και της αποδοχής. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσες να περάσεις στο επόμενο που είναι το τι μπορείς να κάνεις, όσο ακόμα προλαβαίνεις, για να ανάψεις ξανά τη σπίθα στην ερωτική σας ζωή. Μην ψάξεις περισσότερο: Θα βρεις όλες τις απαντήσεις εδώ.

 

v