8 εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε από τις σκασμένες φτέρνες

8 εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε από τις σκασμένες φτέρνες

Οι ζέστες αρχίζουν και σφίγγουν και έχουμε «ξεθάψει» από τη ντουλάπα μας τις σαγιονάρες, τις πλατφόρμες, τα ψηλοτάκουνα πέδιλα και τις εσπαντρίγιες. Αρχίζουμε, λοιπόν, να τα φοράμε και την επόμενη κιόλας μέρα παρατηρούμε ότι οι φτέρνες μας είναι σκασμένες και ξηρές. Επειδή, εκτός του ότι οπτικά δεν μας αρέσει να φαίνονται τα πόδια μας απεριποίητα, το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι και επίπονο, βρήκαμε κάποιους ανέξοδους τρόπους να το αντιμετωπίσουμε…

Γρήγορα και εύκολα tips

Η σωστή ελαφρόπετρα

Το κλασικό γιατρικό για τις σκασμένες φτέρνες είναι η γνωστή σε όλους ελαφρόπετρα. Προτιμήστε την στην νεότερη μορφή της με χερούλι, αλλά προσέξτε μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι ελαφρόπετρες που έχουν βαθούλωμα στη μέση είναι πολύ καλύτερες και αποτελεσματικότερες γιατί αγκαλιάζουν καλύτερα τα πόδια και «πιάνουν» περισσότερα σημεία από τις ίσιες.

Βαζελίνη

Ναι, η ξεχασμένη στο ντουλάπι της τουαλέτας σας βαζελίνη θα σας βοηθήσει να πείτε «αντίο» στις ξηρές φτέρνες. Κάντε απαλό μασάζ με τα χέρια σε όλο το πόδι (τα δάχτυλα, το πέλμα και τη φτέρνα) και περιμένετε ξαπλωμένες να απορροφηθεί. Ένα τρικ ακόμα είναι να βάλετε κάλτσες το βράδυ μετά το μασάζ- με τον τρόπο αυτό, το δέρμα θα την απορροφήσει καλύτερα.

*Φωτογραφία: fabartdiy.com

Κεραλοιφή

Μια από τις θαυματουργές, έτοιμες λύσεις. Εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα κεραλοιφής στην επίμαχη περιοχή και περιμένετε λίγη ώρα μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Το θετικό της είναι ότι φτιάχνεται από αγνά έλαια, είναι οικονομική και επειδή είναι πολύ λιπαρή και θα χρησιμοποιείτε πολύ μικρή ποσότητα κάθε φορά, θα την κρατήσετε για καιρό στο ντουλάπι σας.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας, εκτός του ότι θα μαλακώσει τα πόδια λόγω των ενυδατικών στοιχείων του, έχει αντιμικροβιακή δράση και θα σας ανακουφίσει από τις πληγές ή τον πόνο στην περιοχή. Απλώστε μικρή ποσότητα στις φτέρνες και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί.

*Φωτογραφία: kiwireport.com

Σπιτικές συνταγές

Ανθόνερο και γλυκερίνη

Αναμίξτε ίσα μέρη από ανθόνερο και γλυκερίνη, την οποία θα βρείτε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας. Έπειτα, απλώστε την πάστα που θα δημιουργηθεί στα επίμαχα σημεία και επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Και τα δύο αυτά συστατικά έχουν ενυδατικά στοιχεία που θα θρέψουν το ξηρό δέρμα- θα μας θυμηθείτε.

Πηγή: top10homeremedies.com

Ποδόλουτρο με γάλα

Θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι γάλα, 5 φλιτζάνια ζεστό νερό, 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, μισό φλιτζάνι baby oil, ελαφρόπετρα, την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα και κάλτσες.

Στη μπανιέρα ή σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίξτε το νερό και το γάλα και μουλιάστε μέσα τα πόδια για δέκα λεπτά. Έπειτα, σε ένα μπολ αναμίξτε το baby oil και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Εφαρμόστε την στα πόδια με απαλό μασάζ και με κυκλικές κινήσεις. Τελειώστε με την ελαφρόπετρα και ξεβγάλτε για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αφού στεγνώσουν, απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική και εφαρμόστε πάλι το κόλπο με τις κάλτσες.

Πηγή: mnn.com

*Φωτογραφία: i2.wp.com

Μέλι το κλασικό

Η πιο απλή και ίσως πιο αποτελεσματική συνταγή. Σε μια λεκάνη που θα έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, ρίξτε ένα φλιτζάνι μέλι. Ανακατέψτε τα και βυθίστε μέσα τα πόδια σας για ένα τέταρτο. Στο τέλος, ξεπλύνετε και τρίψτε απαλά με την πετσέτα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τυχόν υπολείμματα από το μίγμα.

Μπανάνες

Πάρτε μια ώριμη μπανάνα και λιώστε την με ένα πιρούνι, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, απλώστε την στις φτέρνες και αφήστε την να δράσει για ένα τέταρτο. Έπειτα, ξεπλύνετε τα πόδια με ζεστό νερό και, αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για ένα τέταρτο για να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο. 

*Φωτογραφία: makeupandbeauty.com

 

v