Πάρτι μόνο για κορίτσια: 4 ιδέες που θα τις ξετρελάνουν!

Πάρτι μόνο για κορίτσια: 4 ιδέες που θα τις ξετρελάνουν!

Τα κορίτσια μας μεγαλώνουν, μπαίνουν σιγά-σιγά στην προεφηβεία, αλλάζουν τα ενδιαφέροντα και τα γούστα τους και αντίστοιχα αλλάζει και η ιδέα που έχουν στο μυαλό τους για το τέλειο party γενεθλίων. Πλέον δεν τους συγκινεί ο παιδότοπος με τα φουσκωτά παιχνίδια, ενώ τα αγόρια τους φαίνονται υπερβολικά… ενοχλητικά. Λατρεύουν τα ρούχα, τα περίτεχνα χτενίσματα, το τραγούδι, τις χειροτεχνίες, εμπνέονται πάντα από τις πριγκίπισσες της Disney και διασκεδάζουν μόνο με τις φίλες τους, απολαμβάνοντας τις δικές τους «κοριτσίστικες» στιγμές.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ετοιμάσετε ένα υπέροχο party για το κορίτσι σας που από παιδί μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε… κοπέλα; Δείτε τις παρακάτω ιδέες και χαρίστε σε αυτήν και τις φίλες της ένα αξέχαστο απόγευμα!

Beauty party στο σπίτι

Τα beauty ή spa party για κορίτσια έχουν πλέον γίνει μόδα και μπορούν να περιλάβουν ό,τι βάλει ο νους σας: από μανικιούρ και πεντικιούρ με ειδικά μανό για παιδιά, μάσκα ομορφιάς με εντελώς φυσικά υλικά (π.χ. γιαούρτι και μέλι), χτενίσματα για τα μαλλιά τους, κατασκευές και χειροτεχνίες που να ταιριάζουν στο θέμα και φυσικά ένα candy bar με λαχταριστούς χυμούς και άλλες υγιεινές -και ολίγον αμαρτωλές- απολαύσεις, όπως σοκολατένια μπισκότα με βρώμη.



Σε ένα beauty party, λοιπόν, η κόρη σας μπορεί να καλέσει τις καλύτερές της φίλες και αφού παίξουν παιχνίδια τύπου «μακιγιάζ στα κρυφά», μετά να κάνουν χειροτεχνίες με το ίδιο θέμα (για να ζωγραφίσουν πορτρέτα, μάλιστα, μπορείτε να τους δώσετε τα δικά σας παλιά καλλυντικά) και στο τέλος να απολαύσουν οι ίδιες ένα μίνι-spa. Σε καταστήματα όπως τα Jumbo και τα Flying tiger θα βρείτε σε χαμηλές τιμές, ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για τα αξεσουάρ της ημέρας!

Party εκτός σπιτιού με «κοριτσίστικο» θέμα

Aν πάλι κρίνετε ότι το σπίτι σας δεν προσφέρεται για πολλά άτομα και ο χρόνος δεν σας περισσεύει για να οργανώσετε ένα τόσο «απαιτητικό» party, όπως αυτό που αναφέραμε παραπάνω, τη λύση μπορεί να δώσει ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης που θα αναλάβει όχι μόνο την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς και το φαγητό τους. Επιπλέον, αν η κόρη σας δεν είναι ακόμα σε ηλικία τέτοια που να κάνει ένα party «χωρίς γονείς» σε έναν τέτοιο χώρο θα μπορούν να έρθουν και οι μαμάδες ή μπαμπάδες των φίλων της και να πιουν παρέα έναν καφέ. Δεδομένου, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια αμιγώς κοριτσίστικη υπόθεση, έχει νόημα να πάτε κάπου όπου θα πραγματοποιούνται ενδιαφέροντα προγράμματα για κορίτσια, όπως εικαστικά, εργαστήρι μαγειρικής ή θεατρικά-μουσικά παιχνίδια.



Το Art4fun, ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης με καφέ στο Χαλάνδρι, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση τέτοιων προγραμμάτων και προσφέρεται για παιδικό party, αφού εκεί τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική κάρτας, κεραμική, θεατρικό παιχνίδι, cooking με δημιουργία γλυκών, μουσικοκινητικό παιχνίδι, κηπουρική κ.α., ενώ μπορούν ακόμα και να συνδυάσουν στο ίδιο party δύο από τις δραστηριότητες που θα βρείτε εδώ.

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να δημιουργήσει τα δικά του αναμνηστικά με πηλό και ποιο δεν λατρεύει να σκαλίζει τα χώματα και να φυτεύει σπόρους –πόσο μάλλον όταν δεν βάζει σε «κίνδυνο» την καθαριότητα του σπιτιού σας! Πέρα από τους έμπειρους παιδαγωγούς που θα απασχολήσουν τα παιδιά, συνεργάζεται με catering που θα αναλάβει το φαγητό, φροντίζει για τις προσκλήσεις του party και διαθέτει ξεχωριστό χώρο για τους γονείς, είτε εσωτερικά είτε στον κήπο, όπου υπάρχουν και παιχνίδια για τα μικρότερα αδερφάκια. Μάθετε περισσότερα για τα party εδώ.

Βραδιά σινεμά με πριγκιπικές ταινίες της Disney

(φωτο: brisbanekids.com.au)

Όσο κι αν μεγαλώσει, η μικρή σας πριγκίπισσα δεν θα πάψει ποτέ να αγαπά τις ταινίες της Disney. Πόσο μάλλον όταν μπορεί να τις απολαύσει παρέα με τις φίλες της και μάλιστα, ενσωματώνοντάς τις σε μία αξέχαστη… movie night με πολλές ακόμα εκπλήξεις. Για ένα πριγκιπικό party, λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να «εμφανίσετε» κάθε πιθανή στολή πριγκίπισσας που έχετε ή να πείτε στις φίλες της κόρης σας να φέρουν τις δικές τους (φωτο: catchmyparty.com). Στη συνέχεια, ετοιμάστε τα υλικά για χειροτεχνίες στο ίδιο θέμα, όπως π.χ. ένα «διαμαντένιο» στέμμα που επιβάλλεται να φορούν παρακολουθώντας την ταινία (φωτο: allthingsthrifty.com).



Τέλος, απλώστε στο σαλόνι μαξιλάρια, χαμηλώστε τα φώτα και αφήστε τις να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες –αν δεν έχουν ακόμα δει την φετινή «Πεντάμορφη με το Τέρας», αυτή είναι μια καλή ευκαιρία! (Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια γωνιά θα κρυφοκοιτάζετε κι εσείς). Όσο για τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς; Μία σούπερ εντυπωσιακή «πριγκιπική» τούρτα, όπως αυτή της φωτογραφίας.

Καραόκε party στο σπίτι

(φωτο: poppartiesathome.co.uk)

Ποιο κορίτσι δεν παθιάζεται με την φαντασίωση της pop star; Ποια δεν θα ήθελε να ανέβει σε μία σκηνή, με το κοινό να ζητωκραυγάζει από κάτω και να σολάρει με την ηλεκτρική της κιθάρα; Κάντε το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας μια μικρή σκηνή για τις επίδοξες μικρές σας τραγουδίστριες (φωτο: catchmyparty.com) και στη συνέχεια προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουν μόνες τους τα προσωπικά τους μικρόφωνα, με οδηγίες που θα βρείτε στο iheartsartsncrafts.



Για τα τραγούδια του καραόκε, αν δεν έχετε κάποια παιχνιδομηχανή που να δέχεται το αντίστοιχο CD με τραγούδια και στίχους, μπορείτε απλά να επισκεφθείτε την σελίδα του YouTube και να πληκτρολογήσετε «karaoke». Η ποικιλία ξένων και ελληνικών τραγουδιών που θα σας εμφανίσει είναι τεράστια και σίγουρα θα βρείτε αυτά που προτιμούν η κόρη σας με τις φίλες της. Για το τέλος, μερικά cupcakes στο ίδιο… θέμα (φωτο: bestfriendsforfrosting.com), είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το πιο ξέφρενο μουσικό party!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v