Η 5χρονη κόρη μου έχει έντονη φαγούρα στον πρωκτό. Πώς να την ανακουφίσω;

Η 5χρονη κόρη μου έχει έντονη φαγούρα στον πρωκτό. Πώς να την ανακουφίσω;

Ερώτηση:
Η 5 χρονών κόρη μου έχει έντονη φαγούρα στον πρωκτό –όχι σε όλη την περιοχή, αλλά ακριβώς στο σημείο. Κάναμε τεστ για οξύουρους και είναι αρνητικό. Η φαγούρα υπάρχει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας. Πονάει, υποφέρει κι ανακουφίζεται μόνο όταν ακουμπώ το σημείο με το δάχτυλό μου, είτε πλένοντάς την είτε βάζοντας κρέμα. Της έχω κόψει τα γαλακτοκομικά μήπως και την επηρεάζουν, αλλά δεν έχουμε δει βελτίωση. Επίσης, έχει πολλά αέρια (όχι διάρροια). Παρακαλώ, δώστε μας κάποια συμβουλή. Της δίνω ντεπόν. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, το παιδί θα πρέπει να εξεταστεί για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας φλεγμονής/ δερματίτιδας/ ραγάδας και ίσως να επαναλάβετε το τεστ για οξύουρους. Το ντεπόν δεν έχει δράση στον κνησμό.

* Η Σύρμου Αρετή είναι Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v