5 ωραία χτενίσματα για να μην ζεσταίνεστε το καλοκαίρι

5 ωραία χτενίσματα για να μην ζεσταίνεστε το καλοκαίρι

Το ότι ζεσταίνεσαι (εντάξει εντάξει… σκάς, εντάξει εντάξει… πεθαίνεις από υπερθέρμανση) δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιμεληθείς την εμφάνισή σου. Μπορεί ο καιρός να είναι ακατάλληλος για ν’ αφήσεις την πλούσια (ή μη) κόμη σου να κυματίσει στους αέρηδες, αλλά είναι απολύτως ιδανικός για έναν κότσο –ψηλό, χαμηλό, περίτεχνο ή απλό.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά απλά, αλλά κομψά χτενίσματα ιδανικά για τις ημέρες που… βγάζετε την μπέμπελη:

Ψηλός κότσος



(PHOTO BY PLAMEN PETKOV)

Ψεκάστε με ένα spray για έξτρα όγκο τα μαλλιά σας όσο είναι στεγνά, «τσαλακώνοντάς» τα με τα δάχτυλά σας για να μη φαίνονται άτονα. Μαζέψτε τα σε μια ψηλή αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού σας. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να «ασφαλίσετε» τις τούφες που μπορεί να περισσεύουν. Απαλά, τυλίξτε μία-μία τις τούφες κάτω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά, φτιάχνοντας έτσι έναν κότσο που δεν μοιάζει στυλιζαρισμένος.

Κότσος με πλεξούδα στο πλάι



(PHOTO BY MARY ROZZI)

Φτιάξτε μια κοτσίδα χαμηλά, στη βάση του αυχένα, πλάι στο ένα αυτί σας και δέστε την σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Ξεχωρίστε το ένα τρίτο των μαλλιών, χωρίστε το σε τρία μέρη και φτιάξτε μια πλεξούδα. Αφήστε την πλεξούδα στην άκρη και τυλίξτε τα υπόλοιπα μαλλιά γύρω από τη βάση της αλογοουράς. «Ασφαλίστε» με τσιμπιδάκια και, τέλος, τυλίξτε την αλογοουρά γύρω απ’ τον κότσο, στερεώνοντας την άκρη της με τσιμπιδάκια.

Γαλλική πλεξούδα στο πλάι



(PHOTO BY KATE BRYAN)

Κάντε μια χωρίστρα στη μέση απ’ την κορυφή ως τη βάση των μαλλιών σας, πιάστε πρόχειρα το ένα μισό των μαλλιών και φτιάξτε μια γαλλική πλεξούδα απ’ την άλλη. Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο:



Romantic Bun

Αφού «κρεπάρετε» λίγο τα μαλλιά για έξτρα όγκο, πιάστε μια κοτσίδα το κάτω μέρος των μαλλιών σας που ορίζεται από τη νοητή γραμμή μεταξύ των δύο αυτιών. Τυλίξτε την τούφα γύρω απ’ τον εαυτό της και φτιάξτε έναν κότσο που θα στερεώσετε με τσιμπιδάκια. Αφήστε ελεύθερα τα υπόλοιπα μαλλιά σας, χωρίστε τα σε πέντε μέρη και συνεχίστε όπως στο βίντεο:

Aπλά και καλοκαιρινά

Φορέστε ένα στεφάνι μαλλιών σε καλοκαιρινές αποχρώσεις και στερεώστε τις άκρες των μαλλιών σας στο κάτω μέρος του διπλώνοντάς τα, όπως στη φωτογραφία. 

 

v